Skocz do zawartości
Sarenka

Wentyle 11db?

Rekomendowane odpowiedzi

Własnie dotarły - one nie mają 11dB. One nie mają wogóle decybeli :blink: - komplenie niesłyszalne.

Mam w tej chwili Chiefteca 420 Dual Fan, Tower112 z dwoma Papstami i cztery "wentyle z Allegro" i komp nie wydaje zadnego dźwięku. Nawet do zasilacza nie można sie przyczepić.

Normalny odjazd. Polecam z całej mocy (kupowałem na nick Kasia_r - gdybyś chciał sprawdzić, czy to na pewno te).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Własnie dotarły - one nie mają 11dB. One nie mają wogóle decybeli :blink: - komplenie niesłyszalne.

Ale na aukcji pisze tak:

10 dB przy 1000 obr./min. do 23 dB przy 2500 obr./min; i wydajność:

12.2 CFM przy 1000 obr./min. do 31.5 CFM przy 2500 obr./min.

No więc może on być niesłyszalny, ale czy będzie dmuchał przyzwoicie?

Bo np. popularny Papst 8412N/2GLE: 1500 obr, 12dB, 19,4 CFM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ma być wentyl do obudowy a nie na procka i taki przepływ wystarca w zupełnosci. Takie ja mam odczucie.

Do chłodzenia procka nie nadaje się on jadnak całkowicie - tu chodzi o wymuszenie obiegu i kompletnie bezgłośna pracę.

No i jeszcze cena - za papsty popłaciłem po 69PLN za sztukę a na te po miecałe 7.5 PLN za sztukę. Poza tym papsty nigdy nie wchodzą na wyższe obroty, a te tak.

Edytowane przez Major Zadek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi