KosiMazaki Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 (edytowane) Ta fotka była zrobiona z pierwszą Neo2 jaką miałem której się padło. W drugiej było tej pasty więcej, rzekłbym że jej ilosc była normalna ale tej tez się padło. Teraz mam trzecią i w tej już mi się nie chciało sprawdzać jak popatrzałem na cykl życia tej mobo u mnie. Odpukac ta działa do dziś :P BTW: fotka trochę wykopana ;] @mieciop Ja mogę zapomnieć o takich wynikach gdyż mój Winni nie daję rady, jest z końcówki więc lipa A64 3200 0506 (teraz lata 10x240 z div166) a druga sprawa że GEILe Value też nie należą do pamięci wysoko latających w dodatku są dwustronne :/ Grunt że Flaming Cliff's mi działa ;] Edytowane 12 Października 2005 przez KosiMazaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 (edytowane) Ta fotka była zrobiona z pierwszą Neo2 jaką miałem której się padło. W drugiej było tej pasty więcej, rzekłbym że jej ilosc była normalna ale tej tez się padło. Teraz mam trzecią i w tej już mi się nie chciało sprawdzać jak popatrzałem na cykl życia tej mobo u mnie. Odpukac ta działa do dziś :P BTW: fotka trochę wykopana ;] @mieciop Ja mogę zapomnieć o takich wynikach gdyż mój Winni nie daję rady, jest z końcówki więc lipa A64 3200 0506 (teraz lata 10x240 z div166) a druga sprawa że GEILe Value też nie należą do pamięci wysoko latających w dodatku są dwustronne :/ Grunt że Flaming Cliff's mi działa ;] 1696422[/snapback] A to szkoda Kosimazaki, rzeczywiscie winchestery z 05 roku już są nieciekawe. Edytowane 13 Października 2005 przez mieciop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Nie ma się smucić nad rozlanym mlekiem :) Dzisiaj kiepski Winni a jutro może jakiś San Diedo czy coś ;] Wiadomo mały niedostyt pozostaje jak się patrzy np. na twojego procka ale tak to jest jak się uda wskoczyć na 240 to zaraz kombinuje się żeby wskoczyć na 250 i tak można bez końca :P O magistrale jeszcze powalczę, niech tylko WC usprawnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Przetestowałem bios od Murdoka. Niestety nie umywa się on do bisów robionych przez Sideeffecta. Wróciłem do TCCD edition tego ostatniego. U mnie powoli acz znacząco chłodzenie zmienia sie w wodne. Jak na razie lekka partyzantka KLIK ale już niedługo mam nadzieję że wraz z nowa obudową którą buduję wszystko sie poprawi. A przy okazji zmian podgoniłem czołówkę w SuperPi: Znowu KLIK :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Przetestowałem bios od Murdoka. Niestety nie umywa się on do bisów robionych przez Sideeffecta. Wróciłem do TCCD edition tego ostatniego. U mnie powoli acz znacząco chłodzenie zmienia sie w wodne. Jak na razie lekka partyzantka 1698741[/snapback] Czemu pamiec masz ustawiona tak slabo (/14)? Te Patrioty sa na TCCD (chyba, ze sie myle) i nie ida przy dzielniku wyzej (z cl2.5)? Mialem OCZ Gold 2x512 na BH-5 - pojechaly z powrotem do sklepu (nawet 210 nie robily, chyba jakies nie tego byly) i teraz zastanawiam sie nad OCZ Platinum rev2 (TCCD) i nie jestem do konca pewien czy to dobry wybor dla tej plyty. A tak z innej beczki. Na starych MDT przy 1:1 pamieci ida spokojnie 240 cl2.5 Przy dzielniku 166 wywalaja sie przy procku ~250x9 - sprawdzalem clockgenem. Gdy pamiec przekracza 200MHz bum i zwis. Na 250x9 div166 martwy, nawet post sie nie pokazuje. Czemu? Moze jednak cos nie tak z CPU/plyta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 A tak z innej beczki. Na starych MDT przy 1:1 pamieci ida spokojnie 240 cl2.5 Przy dzielniku 166 wywalaja sie przy procku ~250x9 - sprawdzalem clockgenem. Gdy pamiec przekracza 200MHz bum i zwis. Na 250x9 div166 martwy, nawet post sie nie pokazuje. Czemu? Moze jednak cos nie tak z CPU/plyta? 1699440[/snapback] U mnie na dfi s754 jest podobnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 (edytowane) Ustawienie pamiątek na dzielnik 166 czyli jakieś 270MHz z 1T nic nie daje wydajność jest taka sama jak dla 213MHz z 2-2-2-5 1T. Przy tym drugim ustawieniu komp zachowuje się stabilniej i dlatego teraz tak testuję. Druga rzecz to całkiem możliwe że mi się kontroler w procu kończy przy tych 270MHz i stąd te niestabilności. Edit: Dziś przeżyłem chwilę grozy jak komp mi zaliczył blue screena. Myślałem że to nic. Reset i ciemno. Reset biosu i ciemno. Nie wiem co mu odwaliło ale ustawiony tak jak zawsze pracował i takie mi jaja zrobił. Ale nic w końcu wstał i śmiga jak zwykle. Edytowane 14 Października 2005 przez Madness Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Jakich sterow uzywacie do tej plytki ? "Najnowszy" pakiet nvidi jest oznaczony numerkiem 5.10 i czy nie ma juz nowszych sterownikow ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Jakich sterow uzywacie do tej plytki ? "Najnowszy" pakiet nvidi jest oznaczony numerkiem 5.10 i czy nie ma juz nowszych sterownikow ? 1700069[/snapback] Ja ostatnio eksperymentuję z remixami driverów. Oficjalnych dla NF3 nowszych nie ma niż 5.10 nie ma (chamówa moim zdaniem). Jak chcesz to sprawdź sobie: Czek IT Teraz jadę z tego co pamiętam na jakiś remixach od NGO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Ja ostatnio eksperymentuję z remixami driverów. Oficjalnych dla NF3 nowszych nie ma niż 5.10 nie ma (chamówa moim zdaniem). Jak chcesz to sprawdź sobie: 1700176[/snapback] dzieki za stery. tylko kurde nie wiem na jakie sie zdecydowac :/ Nie mam zamiaru znowu robic formata :| Jedno jest pewne majac podpiery dysk Sata i podpinajac drugi dysk jako slave pod ata system nie chcial mi wstac (nie mam narazie zadnych sterow zainstalowanych do plyty) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Nie musisz za każdym razem formatować jak stery do Nf'a instalujesz. Wiadomo tak jest najlepiej ale ostatnimi czasy ja normalnie je odinstalowuje a później Driver Cleanerem w awaryjnym czyszczę i instaluję nowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Nie musisz za każdym razem formatować jak stery do Nf'a instalujesz. Wiadomo tak jest najlepiej ale ostatnimi czasy ja normalnie je odinstalowuje a później Driver Cleanerem w awaryjnym czyszczę i instaluję nowe. 1700619[/snapback] przeca wiem :P ale ostatnio mialem problemy ze sterami do saty i system nie chcial mi wstawac dopiero jak zapodalem mu sterowniki z dyskietki to chodzi normalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Spoko, ja w tej chwili lecę na przejściówce IDE@SATA i problemów jak narazie nie miałem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rintin Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Mam pytanie moze ktos mi podac linka do dokladnych miejsc pomiarowych na plycie ktore miejsca co mierza.Przeszukalem ten temat znalazlem jeden post o tym 2 miejsca vdim i vcore.Dzis kupilem miernik i mierze jest miejsce do mierzenia obok duzej wtyczki od zasilacz i jest 3.40 za karta graficzna drugie od strony wentylatora znowu 3.40 co jest ??.V core ze zdjecia tam sie nie dostalem bo musialbym mierzyc bez karty graficznej bardziej przy socketcie dokladnie miedzy trazystorami czy jak to nazwac :) jest kolejne mierze 1.46 w biosie vcore mam 1.45 czy to tez jest vcore ?.Moze ktos mi podac jakiegos linka ktore punkty co mierza ? Juz zrobilem raz zwarcie zgasl komp o malo zawalu nie dostalem wlanczam nic nie ma dopiero zasilacz wylaczylem wlonczylem wyjelem kabel zasilajacy i sie odpalil niechce miec kolejnej takiej przygody :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigma_pl Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 (edytowane) VCORE: to jest lewa strona socketu... ;-) VDIMM: tu już nie ma wątpliwości gdzie to znaleźć. nie Ty pierwszy zrobiłeś zwarcie... ;-) pzdr PS. Dawno nic nie pisałem :P Edytowane 16 Października 2005 przez enigma_pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rintin Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 a to akurat juz widzialem a gdzie sa 3.3v 5v -12 i +12 ? vbat itd co to jest przy wtyczce od zasilacza u gory ? lub to pod karta graficzna obok tego miejsca jest jeszcze male miejsce pomiarowe blizej portow sata 1 i 2.Dalej na samym dole sa 2 pod ostatnim slotem pci jak mierze pod ostanim slotem to mam 3.40v tyle samo co w miejscu pomiarowym pod karta blizej sata 1 i 2 i obok wtyczki 20 pin od zasilki.Moze ktos mi rozpiasc ktore miejsca sa do jakich napieci ?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Przeciez 3,3V 5V 12V mozesz sobie sprawdzic z wtyczki zasilajacej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rintin Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 jak to sprawdzic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:)krzymack_opole(: Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 chopie, jak nie wiesz ktory to ktory kabelek na wtyczce od zasilki to przepraszam bardzo.. ale to nie ten dzial, i nie zasmiecaj tego topicu pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 (edytowane) jak to sprawdzic ? 1705950[/snapback] Troche zaskakujace pytanie przeczytaj sobie podstawowe zagadnienia. Nie wiesz ktore wtyczki zasilaja plyte główną? :blink: Edytowane 18 Października 2005 przez mieciop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wild555 Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 witam, mam problem z biosem do tej pyty.... mianowicie jezeli pracuje na biosie nowym z MSI 1.b to po paru minutach wetylator zaczyna zwalniac i jest ok bo wlaczone mam q'a'n i jest cicho,przyjemnie do granicy 40C jezeli przedzie te granice temperatura to zaczyna stopniowo podosic obroty wetylatora na procesorze i to wszytko ok ale jesli wraca do spoczynku gdy temperatura osiagnie 39 C i mniej ... i tu problem procesor zwalnia obroty wentylatora ale takze nagle karta graficzna zaczyna dziwnie sie zachowywac jakby takze chciala ale nie potrafi i slychac ja bardzo glosno i cicho tak na zmiane? Naprawiam to tak ze szybko aplikuje nowy bios online do karty graficznej i zaraz po restarcie wszystko dziala normalnie:) sam juz nie wiem co i jak?? zmieniam biosy karty i plyty ale nie wiem czemu karta tak sie zachowuje???W biosie mam ustawione 40stopni wentylator na malych obrotach z 1 stopniem odhylenia. Prosze poradzcie co zrobic z biosem jaki wgrac i na jakim zaczac ustawiac wszstko od nowa bo mnie to juz trapi okolo 2 tygodni. p.s jak zakupilem plyte to miala bios 1.5 ale tam znowu pamiecy nie byly rozpoznawane jako 400 w Dualu ,a takze wentylatorek na NB chodzil na 2000obr/min na nowym biosie (1.b,1.9,1.8) chodzi na 5000obrotow czemu takie dziwne zmiany? K8n Neo2 Platinum bios 1.b (obecnie 1.8) Proc A643000 Venice stepping 2,Model 2F,Revision DH8-E6 Gigabyte GV N66T120 (agp 6600gt) 2xdvdr 1024 Ram Kingston 400mhz cl3 Zasilacz Chieftec 420 Dual Fan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mieciop Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 witam, mam problem z biosem do tej pyty.... mianowicie jezeli pracuje na biosie nowym z MSI 1.b to po paru minutach wetylator zaczyna zwalniac i jest ok bo wlaczone mam q'a'n i jest cicho,przyjemnie do granicy 40C jezeli przedzie te granice temperatura to zaczyna stopniowo podosic obroty wetylatora na procesorze i to wszytko ok ale jesli wraca do spoczynku gdy temperatura osiagnie 39 C i mniej ... i tu problem procesor zwalnia obroty wentylatora ale takze nagle karta graficzna zaczyna dziwnie sie zachowywac jakby takze chciala ale nie potrafi i slychac ja bardzo glosno i cicho tak na zmiane? Naprawiam to tak ze szybko aplikuje nowy bios online do karty graficznej i zaraz po restarcie wszystko dziala normalnie:) sam juz nie wiem co i jak?? zmieniam biosy karty i plyty ale nie wiem czemu karta tak sie zachowuje???W biosie mam ustawione 40stopni wentylator na malych obrotach z 1 stopniem odhylenia. Prosze poradzcie co zrobic z biosem jaki wgrac i na jakim zaczac ustawiac wszstko od nowa bo mnie to juz trapi okolo 2 tygodni. p.s jak zakupilem plyte to miala bios 1.5 ale tam znowu pamiecy nie byly rozpoznawane jako 400 w Dualu ,a takze wentylatorek na NB chodzil na 2000obr/min na nowym biosie (1.b,1.9,1.8) chodzi na 5000obrotow czemu takie dziwne zmiany? K8n Neo2 Platinum bios 1.b (obecnie 1.8) Proc A643000 Venice stepping 2,Model 2F,Revision DH8-E6 Gigabyte GV N66T120 (agp 6600gt) 2xdvdr 1024 Ram Kingston 400mhz cl3 Zasilacz Chieftec 420 Dual Fan 1706380[/snapback] 1. Masz za stary bios zmien na najnowszy bios lub wgraj 1.36b mod bo on ma ustawianie wentylatorów i kilka fajnych ukrytych opcji(zreszta wszystkie modowane maja ). 2. a nie wsadziles pamieci w niewlasciwe sloty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wild555 Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 wlasnie postawilem system od nowa i teraz jest na razie wszystko ok. zobacze jak odpale bencharki itp,co do biosu to zaraz sobie sciagne -wrazie gdy plyta znowu bedzie dziwnie krecic wiatrakami;) to podam jej ten biosik;) co do pamieci to mam w pierwszych slotach 1,2 nie podkrecalem jeszcze procka i pamieci wszystko niedawno poskladalem i tak mnie trapi pare problemow w/w. Bardzo dziekuje za informacjie i dalej zmykam dzialac w tym temacie(uczyc sie nowej plyty) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wild555 Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 .....i nic dalej mam ten sam problem, nie bios,zmienialem na wszystkie z msi od starych po nowe takze bios 1.36b nie pomaga. jedyne tylko to co widze po tych zabiegach to problem zaczyna sie gdy zapisywane sa zmiany w biosie , bede musial kupic inny wentyl na grafike i wtedy moze to ustanie( trzepanie sie wentylatora ,a karta nowa poprzednio dobrze dzialala na k7n2 delta) ,przynajmniej mam co robic od czasu zakupu plyty i procka:) naprawde fajna ta plyta Platinum :) codziennie nowe innowacje:) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Ile wentli jest monitorowanych na MSI ?? Bo mnie się zdaje że 3szt. CPU i mostek jest podawany poprawnie a trzeci pomiar to liczba losowa. Nawet jak zatrzymam wentyl to podaje 1300obr/min Sprawdźcie u siebie jak możecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:)krzymack_opole(: Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 ja mam jeszcze jedno zaganienie .. mianowicie speedfan pokazuje mi tem. proca , hdd, chipsetu i... no wlasnie co to moze byc czwarty wskaznik?;/ zazwyczaj ma wartosc od 4-14 st;/ i nie wiem co to ma byc :mur: @madness ja u siebie mam obroty wentyla z proca, chipsetu i zasilki.. ale jest tez cos takiego jak Fan3... u mnie caly czas 0 obr/s ;/ nie wiem tez co to ma byc ;/ pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 (edytowane) ja mam jeszcze jedno zaganienie .. mianowicie speedfan pokazuje mi tem. proca , hdd, chipsetu i... no wlasnie co to moze byc czwarty wskaznik?;/ zazwyczaj ma wartosc od 4-14 st;/ i nie wiem co to ma byc :mur: @madness ja u siebie mam obroty wentyla z proca, chipsetu i zasilki.. ale jest tez cos takiego jak Fan3... u mnie caly czas 0 obr/s ;/ nie wiem tez co to ma byc ;/ pozdrawiam 1708355[/snapback] Tez nie mam pojecia co to jest Temp1, ale u mnie wynosi obecnie 28C. Co do Fan3, napewno nie jest to wiatrak ktory sie podlacza pod gniazdo przy ramach ani przy portach Sata. EDIT: :blink: Temp1 jest mierzony gdzies obok pamieci :blink: Podlaczylem wiatrak pod gniazdo przy ramach a nastepnie postawilem go luzem na freezerze ;) w taki sposob aby dmuchal na ram. Po chwili temp1 spadla z 28C do 23C :blink: Mozliwe zeby to byla temperatura ramu jako takiego? bo jezeli nie to to wskazywalo by to na jakis czujnik przy ramie. Edytowane 19 Października 2005 przez Buu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 No to mi zasiłkę pokazuje między 1100 a 1400obr. A nawet do niej wentla nie podpiołem. Co do tej temp. to u siebie nazwałem ją system czyli wnętrze budy bo się praktycznie nie różni od temp. otoczenia. Mocno wkurza mnie ten brak odczytów obrotów tego wentylatora bo by mi się to bardzo przydało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosiMazaki Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Sam kiedyś o to pytałem i powiedziano mi że to temperatura systemowa. Może bym i przyjął taką wersję gdyby nie fakt że, po restarcie miałem temp. ujemną więc wyłączyłem to w speedfanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
:)krzymack_opole(: Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 (edytowane) haha tak wlasnie .. temp. ujemna ;d tez to mialem ale tylko przez chwile.. a zasilke mam podlaczona pod SFAN1, wentyl od proca oczywiscie CPUFAN1, z chipsetu tam gdzie oryginalnie, ale jest jeszcze wlasnie wolne to kolo ramu.. ale ta temp. niezidentyfikowana to... :mur: w tym momencie mam 10 st ;| ps. ile macie st. na chipsecie? Ja ten standardowy wentylek z radiatorkiem wyciachalem na lustro i dalem swiezej pasty pod spodem i mam ok 17- 19 st. ;) jakies 10 st. mniej niz bylo..bo panowie sie nie postarali o gladkosc i paste :D ja jej w ogole nie mialem ;d pozdrowionka EDIT: u mnie tez te zlacze do wentyla, ktore jest kolo ramu nie pokazuje obrotow ;/ ejj no to po jaki chu...grzyb tam sa 3 piny ? :D :lol: Edytowane 19 Października 2005 przez :)krzymack_opole(: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...