Moog Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Chciałem się was poradzić w pewnej sprawie . Więc zaczne od początku . Rok wstecz - chodząc po allegro natknąłem się na aukcje użytkownika Fjoord . Dotyczyła ona okienek z plexi wraz z wygrawerowanym laserowo obrazkiem . Rozmawiając ze sprzedawcą ( Romanem ) dogadaliśmy się że wyśle mu klape od mojej obudowy Xaserka , bo on ma profesionalne maszyny i mi to ładnie wszystko zrobi . Chciałem zaznaczyć że było to zamówienie indywidualne bo i takie on przewidywał . Zamówiłem sobie Darth mula ( nie pamiętam jak sie pisze ) W każdym bądź razie użytkonik SS więc wysłałem mu zgodnie z umową pieniądze na konto . A on zaczął to robić ... :blink: Pierwszy raz czekałem na przesyłke pół roku . :angry: Bo podobno : Raz paczka zagineła , drugi raz była ukradziona przez jakąś panią z poczty , były różnego rodzaju wymówki . Zaczynało mi się to nudzić ale czekałem cierpliwie bo i tak w tamtym okresie dużo sie działo w moim życiu i nie goniłem go tak bardzo . Po raz pierwszy jak paczka do mnie przyszła rzeczywiście dosłał mi jakieś "Bonusy" typu jakieś 2 sztuki plexi 20 cm x 20 cm i kilka grilów . Ale to za co zapłaciłem było deliatne powiedziane ODWALONE ! Tyle czasu ile miał to powinno być zrobione na GLANC . A - : Obudowa była porysowana , uszczelka odstawała , plexi porysowana . Po prostu całkiem nie to czego oczekiwałem . Nie to za co zapłaciłem dość sporo pieniędzy . Zadzwoniłem umówiłem sie z nim że mu to odsyłam a on mi to poprawi . I do tej pory nie otrzymałem spowrotem mojej bocznej klapy :( . Dzwoniłem do tego pana z 20 x ciągle słysząc to samo , jutro wyśle . Następnie zmienił numer domowy . Więc zdobyłem jego żony numer komórki . Dzwoniąc do niej , znów to samo usłyszałem . Nie wiem co robić . Jak go zmusić , żeby mi ją odesłał . Najgorsze jest to że nie wiem jak miałbym udowodnić policji że za towar zapłacilem bo juz dawno gdzieś ten przelew ( a konkretniej potwierdzenie ) przepadło . Bardzo proszę o rady . Bo teraz nie straciłem tylko pieniedzy za usługe której nie otrzymałem ale także pieniądze wydane na obudowe . Bo kto chce obudowa bez bocznej klapy . :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sliqe Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Moim zdaiem to ty zwaliles cala sprawe ... wstawic szybke to nic trudnego , a jezeli nie masz smykalki do takich spraw to idziesz w miescie do jakiegos kolesia i on ci to robi za 20 zł i to bez nerwów zadnych , na nastepny dzien pewnie mozesz odebrac. A tu jak sam piszesz , 20x dzwoniles + iles tam razy wczesniej + nerwy + stracony czas = twój błąd ; ) No ale oby ci sie udalo odzyskac swoje rzeczy , wkoncu placiles za to - klient nasz pan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 i musze ci przyznać racje poszedłem na łatwizne ale czasu nie cofne więc lepiej powiedzcie co mam zrobić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 zacznij od negatywa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S!nY Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 (edytowane) a. Powiadom o tym allegro i wnieś o zawieszenie konta. b. jak masz logi rozmów i meili z nim to wal do sondu. cie to nic niebędzie kosztowało a ziomek bedzie musiał przyjechać do twojego miasta. a jak nieprzyjedzie to przegra. c zawsze on ma dowód wpłaty na koncie. jak powie że wpłaty niedostał to powiesz żeby pokazał historie konta Edytowane 26 Stycznia 2005 przez S!nY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 Spójrzcie na jego komentarze jeden negatyw nie może mu zaszkodzić zresztą zakup był poza aukcją . Jak widzicie jestem na straconej pozycji i nie bardzo wiem za co sie zabrać . Nazbierał juz ponad 35 negatywów i allegro nie drgnie bo ma duże przychody z niego ... Pff widzę że nic tu nie wskuram i musze sie zdać na jego łaskie i nie łaske ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 jezdz do niego i sobie z nim porozmawiaj na spokojnie :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbusek Opublikowano 26 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2005 a. Powiadom o tym allegro i wnieś o zawieszenie konta. 1237966[/snapback] i co im napisze ? "sorry ale kupilem cos poza Waszym servisem, przykro mi ze chcialem Was oszukac ale musicie mi teraz pomoc" ? :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 (edytowane) i co im napisze ? "sorry ale kupilem cos poza Waszym servisem, przykro mi ze chcialem Was oszukac ale musicie mi teraz pomoc" ? :mur: 1238282[/snapback] A ile razy to allegro robiło swoich użytkowników w przysłowiowego konia ? Zakup poza allegro to zwykła procedura teraz większość sie tak umawia . Bo co tak naprawde daje ci allegro ? Ubezpiecznie ? BZDURA ...potrafią tylko ceny podnosić za prowizje i inne usługi- jedno wielkie oszustwo . Co do pojechania do tego pana to raczej nie możliwe , mieszkamy na różnych krańcach Polski , nie mniej jednak mam jego zdjęcie oraz adress ... :blink: Edytowane 27 Stycznia 2005 przez Sphinx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Cherry_Coke Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 (edytowane) mi ten jemiol zle wygrawerowal smoka na szybie dogadalem sie znim + jeszcze napisalem o tym allegro to go pogonili;) no i mialem mu oddeslac ta szybe a on mial mi wyslac nowa z dobrym grawerem no i czekam tak juz z rok...... 60zl poszlo sie gonic;).... stary jak masz nr doniego na koma do domu co kolwiek i dane bo na allegro mi wcielo:\ to poddaj mi na priva zglosze to na policje bo mnie wkurzyl ten #%@$#^#$ najchetniej to bym mu leb upie#%@@!@ a co do ubezpieczenia to lol tego sie nieda dostac! oni to napisali tam chyba tylko dla bajeru... mialem dostac hajs z ubezpieczenia wszystko cacy wyslalem im list tydzien-dwa pisze im maila co jest kiedy sie dowiem? a tu nagle "konto zostalo zawieszone" powod - 2 konto na te same dane?!? coo?? w zyciu nie mialem konta na te same dane no to im odpisalem co jest ble ble.... to mi zaczeli regulamin i jakies regulki wklejac... kompletnie sie znimi nieda dogadac moze jak bym tam pojechal albo zadzwonil a przez maila to oni strasznie cwaniakuja i lipa:\ jedyna dobra informacja ze typek ktory zrobil walek tez SS siedzi w pace;) tylko co ja mu moge teraz zrobic? to ze go pod prysznicem pukna mnie jakos za bardzo nie jara wolal bym moj hajs... wie ktos moze co teraz zrobic zeby typ oddal pieniedze? do sadu go jakas sprawe cywilna? Edytowane 27 Stycznia 2005 przez Cherry_Coke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 (edytowane) najgorsze jest to że czuje sie bezkarny ... niesłowny , nierzeteleny i mógłbym wymieniać w nieskończoność ale po co ... Twoje dzwonienie do niego nic nie da . Raz go nawet postraszyłem policją , nie robi to na nim żadnego wrażenia . AD. Właśnie pojawił się na Gadu . I ? Zagadałem do niego oczywiście . Brak odzewu ... Poprosiłem do kumpla aby sie podszył jako jego potencjalny klient , brrr do niego to sie odezwał . Jak to skomentować ? Edytowane 27 Stycznia 2005 przez Sphinx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 napisz mu ze jutro sprawa wedruje do sadu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sLiM JiM Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 Gdyba jakis koleś mi takiego wała zrobł to powiem ci że niepuscił bym mu tego płazaem i ładnie złoił dupe :blurp: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 27 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2005 he he ale sie działo :) Powiedzmy że prowokacja czyni cuda :) Jak wszystko sie uda to wam opisze co i jak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moog Opublikowano 21 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2005 (edytowane) no więc czekałem, zwlekałem, ale nic to nie dało... oto była prowokoacja którą przeprowadziliśmy razem ze Świdrem. Pojawił się na gg więc do niego zagadałem oczywiście mnie olał. Więc wpadłem na pomysł aby Świder do niego zagadał niby jako nowy nabywca. Potym jak sie do niego odezwał zaczeła się jazda... pouczyłem się oszukany i wykorzystywany :) postawnowiłem sobie przynamniej troche ulżyć :) tzn. troche mu świder nawrzucał :P a to jego odpowiedzi były [2005-01-27 13:19:41] 1943334 (13:22) to przyjedź *y[color= red;][ciach!][/color]a w kant [gluteus maximus] *ziwo i pokaż jaki z Ciebie asior 1943334 (13:22) mały niedorobie 1943334 (13:22) w gębie jesteś mocny jak Twoja matka w obciąganiu 1943334 (13:20) *ypierdalaj itd itp. nie będe tu przytaczał więcej bo na prawde leciały mocniejsze teksty... niech mi ktoś powie że jest to uczciwy i rozumny dorosły człowiek? :? Potem ja do niego napisałem że jest **** bo wiem że jest na gg a sie nie odzywa i oto co dostałem w odpowiedzi : [2005-01-27 13:28:08] <Cerutti>odeślędzisiaj jak znajdę czas [2005-01-27 13:28:21] <Cerutti>paczka jest zapakowana i czeka od miesiąca na wysyłkę [2005-01-27 13:28:26] <Cerutti>ale teraz pracuję po 14 godzin dziennie [2005-01-27 13:28:35] <Cerutti>i nie jestem w stanie dotrzeć na pocztę [2005-01-27 13:28:45] <Cerutti>zamówię Ci kuriera i on po to przyjedzie i Ci to zawiezie [2005-01-27 13:28:58] <Cerutti>blacha jest oklejona i skończona [2005-01-27 13:34:27] <Cerutti>kuriera juzzamówiłem [2005-01-27 13:34:28] <Cerutti>powinien być ok 15 hehe prosze sprawdzić na date tej rozmowy... nie ma co świetny kurier. Oczywiście do tej pory nie otrzymałem mojej rzeczy, dlatego też niech będzie to przestroga przed tym pajacem. Unikajcie Fjoord'a Edytowane 21 Czerwca 2005 przez Sphinx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...