co3en Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Witam !! Chce(musze) sobie zalozyc konto studenckie w jakims banku ale niestety troche sie tego namnozylo i nie wiem ktory wybrac :unsure: Zalezy mi na: + mozliwosci dokonywania przelewow przez internet + jak najnizszych kosztach lub darmowych przelewach + duzej ilosci bankomatow + mozliwosci wplaty na konto w jednym z oddzialow banku Topic byl juz poruszany na forum ale minelo juz duzo czasu a banki zmienily oferte... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Inteligo albo mBank, w przypadku, gdy podajesz kwestię "duzej ilosci bankomatow", wydaje mi się, iż tylko Inteligo mogłoby spełnić Twe wymagania. Ja osobiście mam w mBanku, bankomatów może nie jest za dużo, szczególnie w tych co mniejszych miastach generalnie brak, ale obsługa, prowadzenie rachunku, itd. są ok. Minusem Inteligo, w przyp., gdy chcesz wpłacić/wypłacić/zrobić przelew bezpośrednio w banku jest to, iż Inteligo prowadzi PKO S.A., a jak wiemy, w tym banku generalnie są dłuuuuugie kolejko ;/. Nom i jeszcze spójrz ewentualnie na oprocentowanie w skali roku, co Ci się bardziej opłaca. Nie wspominam oczywiście kwestii bezpieczeństwa, imho jedna z najważniejszych spraw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 (edytowane) Zależy gdzie. U mnie nie ma kolejek w PKO. Pozatym można jeszcze w agencjach wpłacać/wypłacać. Edytowane 1 Lutego 2005 przez BLANTMEN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Jak nie chcesz stricte wirtualnego mbanku to polecam MultiBank. Dobry %, przelwy za free. Bankomaty to sie euronet. Koszt utrzymania konta to 2 zl miesiecznie (1 zl konto + 1 zl karta). Mialem tam wczesniej, ale przenioslem sie do mBanku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 (edytowane) BZ WBK - wygrał ostatnio ranking bankow z dostepem do e-bankowosci. pobił min. intelligo i mbank. czytaj wiecej w chipie 12/04 ! - utrzymanie konta free (24 X-Tra Student) - elixir 1,5 zl (przelew z natychmiastowym ksiegowaniem) - przelew tani 0,5 zl (ksiegowanie wg. rozklady jazdy banq) - Alerty SMS, czyli inf. o wszystkim co dzeje sie na koncie 5 zl / mnc (opcja) itd.. itp.. polecam Edytowane 1 Lutego 2005 przez Raul Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
co3en Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 (edytowane) Hmmmm z tego co piszecie to najlepsze sa intelligo i WBK (musze miec mozliwosc wplaty pieniedzy(gotowki) na swoje konto w oddziale w krakowie) inteligo: + darmowe prowdzenie rachunku + jakies 600m do oddzialu i bankomatu - przelew do innego banku platny 99gr WBK: + darmowe prowdzenie rachunku +/- przelew 50gr czyli taniej niz w przypadku PKO - do najblizesz placowki i bankomatu zarazem musze jechac na rynek czyli jakies 20 min <_< Najlepszy byl by taki gdzie prowadzenie rachunku jak i przelewy byly by za darmo :rolleyes: I jeszcze pytanko jak wyglada dostep do takiego konta przez neta :unsure: w PKO podobno dostaje sie jakies bloczek z szyframi/haslami czy cos takiego Edytowane 1 Lutego 2005 przez co3en Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 (edytowane) I jeszcze pytanko jak wyglada dostep do takiego konta przez neta unsure.gif w PKO podobno dostaje sie jakies bloczek z szyframi/haslami czy cos takiegono w kazdym banku masz tak samo mniej wiecej, dostajesz oddzielne koperty poczta z pinami np. do karty platniczej, logowania przez net, wap, telefon. Koperty sa zaplombowane. edit: chcial bym Cie jeszcze ostrzec przed intelligo bo kasa strasznie woooolno idzie. qmpel zazwyczaj wplaca kase w piatek rano w placowce PKO a pieniazki sa zaksiegowane dopiero w poniedzialek popoludniu, lipa troche, nie? i dlatego tez chce zmienic konto na BZ WBK. Jedynym plusem jak dla mnie PKO Intelligo to mnogosc bankomatow i oprocentowanie, bodajrze ~6% w skali rocznej, pozatym same [-] jak dla mnie... Edytowane 1 Lutego 2005 przez Raul Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Raul dziwne rzeczy piszesz.Wysylalem kase do wloch (przelew robilem z neta) w poniedzialek rano i kasa byla na koncie w srode o godzinie 18.00.Wyslalem kase do kolesia z rana i po 12.00 juyz mial kase.Jak dlamnie to jest bardzo szybko.Mam te konto od roku i jestem zadowlony.Niema to jak darmowe operacje kartą w bankomatach PKO :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 no ja pisze tylko to co mi qmpel mowil, a ze z nim bylem nie raz jak wplacal kase w piatek rano i pozniej marodzil caly wekkend do poniedzialku wieczor to mam podstawy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 moze konto w lukasie ale pro przelewy za friko, token za friko dostep przez net i mozliwosc wplacania kasy w oddziale no i oprocentowanie w miare (5%) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...