Fireman Opublikowano 18 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2003 dzięki za helpa, musze gdzieś znaleść komendy do konsoli i bedzie już wszystko jasne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 ten crosshair to bez plusa... :)faktycznie, wiadć że dawno nie odpalany... trzeba będzie trzęsionnkę odkurzyć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireman Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 kurde jedynej rzeczy jakiej jeszcze nie moge zrobic to rozszerzyć liczbe playersów do 8 przez konsole nie moge tego zrobic a w menu jest tylko max 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość igrok Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 o ile pamietam to to bylo maxplayer albo maxclients... uzywaj tabulatora np wpisz "cros" nastempnie wcisnij tab i ci sam dokonczy... a moze to dopiero w qw dodali?... sprawdz... co do darmowosci q1 to jest tylko opublikowany kod zrodlowy, jedynka nadal niejest za free a co dziwne dwujka tak... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jester Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 kurde jedynej rzeczy jakiej jeszcze nie moge zrobic to rozszerzyć liczbe playersów do 8 przez konsole nie moge tego zrobic a w menu jest tylko max 4 odpal q z parametrem -listen 8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fireman Opublikowano 21 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2003 Jeszcze raz dzięki chłopaki co ja bym bez was zrobił. Teraz to czekam już tylko do turnieju... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 Witam Jak pogodzic quake 1 oraz XP i radeona 9000 ? dziekuje z gory :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 poszukaj programiku winquake Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 Jakos nie mialem problemow z odpaleniem Q1 na winXP. Nawet mod tenabre (ten od oswietlenia a`la doom 3) dziala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 26 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2004 Oki, mam winquake, ale teraz jak zrobic zeby kozystal z opengl jak glquake i voodoo :) ps. i sorki za lamerskie pytania, ale wlasciwie to w gry wogole nie gram, kiedys pogrywalem wlasnie w q1 i chce sobie przypomniec te czasy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 No jak? Nikt nie wie jak w q1 uzywac nowych kart graficznych ? : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 Wchodzisz do ustawien w q1 i sobie dajesz opengl (dla kart z opengl - gf, radki i inne) lub glide3d (dla voodoo) albo software. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jester Opublikowano 27 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2004 Witam Jak pogodzic quake 1 oraz XP i radeona 9000 ? dziekuje z gory :) pzdr http://www.fuhquake.net/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kanghoy Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 mi dzialal od razu ;) bo ciagnalem torreta co mial zaimlementowany foh i winq ;)... grasz w quakeworld czy co cie tam na q1 wzielo? :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeryf Opublikowano 30 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2004 jak sciagniesz samego glquake powinno dzialac ,a jesli cos o glide czy voodo sie bedzie burzyzl- mskasuj z katalugu quake plik (no wlasnie tylko jak sie ten plik zwal nie jestem pewny - glide.dll , opengl .dll albo jakos tak, korzystały z niego stare , poczciwe voodoosy..) a do tego glquake winquake nie jest potrzebny (z tego compamietam ,a ostatnio pamiec DZIWNE figle mi płata..:| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Problem polega na tym, że nie mogę odpalić gry pod czystym Open GL, bo wywala mi komunikat o braku glide 2.x, czyli gra szuka sterownika dla 3DFX. Jak to obejść? I jeszcze jedno pytanie- jaki jest najbardziej zaawansowany graficznie mod do gry? Jest jakaś znacząca konkurencja dla Tenebrae? ( nie byłem w temacie Quake od b. dawna). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jester Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 u mnie smiga na radku i o nic sie nie pluje mam tylko opengl32.dll w katalogu z q, ale i bez tego dziala bo chyba sobie z windy bierze. jak chcesz pobiegac na nq to sciagnij sobie np fitzquake'a, a jak chcesz qw to albo mqwcl, albo fuhquake jesli chodzi o konkurencje to tak ladnie chyba nic nie wyglada ;) chociaz moge sie mylic bo akurat tym sie za bardzo nie interesowalem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 27 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2004 OK. Już sobie poradziłem. Dzięki za pomoc w sprawie Open GL jester :) Co do modu graficznego, to obecujący jest Industri, którego nie mogę odpalić :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sanzco Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Jakie oprogramowanie potrzebne jest do postawienia serwera pod linuxem do quake1. Moze kto bedzie wiedzial.... z gory dzieki za info. P.S. I gdzie to zdobyc i jak konfigurowac... jakies FAQ kto moze ma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jester Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 http://rxr.quakeworld.nu/ktpro/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sanzco Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 ale ktore toto na tej stronie jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jester Opublikowano 3 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2004 http://rxr.quakeworld.nu/ktpro/mvdsv_0.172...ux_GLIBC_1.2.gz to jest server do tego jeszcze sciagnij ktpro [mod] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomek21 Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 Mieliscie okazje pograc w takiego Quaka, dlamnie poprostu bomba ekstra zajzyjcie i ocencie sami. Ja gram raz jeszcze :) http://tenebrae.sourceforge.net/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 11 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2005 Było, było. Ale gierka ulepszona jest fajnie. Tylko zacina bardziej niż Dum_trzy. A jeszcze lepsze jest Industry :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Terminate_bot Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 Czołem chłopaki ! Ostatnio wzięło mnie na poskładanie starego kompa (AMD k5 75MHz, 49MB EDO, S3 Virge) z myślą o jego podkręcaniu (ciekawi mnie do ilu podciągne pentiuma (75MHz), a do ilu k5), ale walić to bo nie w tym rzecz :P . Do testów chciałem użyć Quaka I, ale nie wiem w jaki sposób zrobić, żeby pokazywał mi ilość FPS'ów. Szukałem komendy, ale żadnej takiej nie znalazłem.Byłbym wdzięczny za komendę (jeżeli istnieje), albo jakiś programik który by je pokazywał. Z góry thx. Pzdr. Terminate_bot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 10 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2005 witam Czy udało się komuś grac za posrednictwem internetu w tenabrae ? Qrcze miotam sie i dostaje network error, gramy teraz z qmplem w zwyklego quake z pikselami poprzez QW 2.30 :( Ktos odpalił już tenebrae przez neta ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 11 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2005 Czołem chłopaki ! Ostatnio wzięło mnie na poskładanie starego kompa (AMD k5 75MHz, 49MB EDO, S3 Virge) z myślą o jego podkręcaniu (ciekawi mnie do ilu podciągne pentiuma (75MHz), a do ilu k5), ale walić to bo nie w tym rzecz :P . Do testów chciałem użyć Quaka I, ale nie wiem w jaki sposób zrobić, żeby pokazywał mi ilość FPS'ów. Szukałem komendy, ale żadnej takiej nie znalazłem.Byłbym wdzięczny za komendę (jeżeli istnieje), albo jakiś programik który by je pokazywał. Z góry thx. Pzdr. Terminate_bot 1537227[/snapback] timedemo demo1 (ewentualnie demo2 lub demo3) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2005 Zagrałem z tym modem Tenebrae, wymiatająca grafika jak na grę z '96 roku :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 (edytowane) Jak komuś mało, to niech wejdzie tutaj http://www.repage8.de/member/rygel/download.html Prawie 3GB pack tekstur :) Szkoda tylko, że nie dotyczy to właściwie modeli wrogów, ale i tak jest świetnie- grafika prezentuje się super :) Tutaj z koleji polepszone audio- dyskusyjne- moze się komuś spodoba. http://www.mindabuse.com/mindgrid/audio/quake/ Edytowane 12 Grudnia 2007 przez Slayer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scoobydoo19911 Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2008 Witam Mam mały problem mianowiecie nie wiem jak zmienić rozdzielczość w glquake? Już filtrowanie wymuszone x16 i AAx8 więc do szczęścia brakuje mi tylko natywnej rozdziałki monitora. A co do samej gry to jest miodna do granic możliwości przebijanie prze bezmózgów daje niebywałą radość. Grę polecam każdemu kto pamięta czasy pierwszych pentiumów i z lekką łezką w oku tęskni za czasami kiedy gry a nie ich grafika dawały radość z gry, ale także osobą chcącym zobaczyć w co kiedyś się grało. z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...