dante11 Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Witam Wileka prośba, ponieważ wymieniłem w swoim laptopie napęd, który niestety nie posiadał klapki, a stara nie pasowała(przycisk i zaczepy w innym miejscu), więc musiałem ja potraktować klejem. Jedyny sposób na otwieranie CD to prawy przycisk na napędzie i wysuń, ale jest to bardzo denerwujące. Ma ktoś jakąś aplikację do otwierania CD, albo chociaż wie gdzie zassać bo ciezko takie cos w necie znaleźć. W razie czego mój mail snake777@interia.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 2 sek szukania : http://www.google.pl/search?hl=pl&q=open%2Fclose+cd&lr= Link na samym dole Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante11 Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 (edytowane) Dzięki Adasi na Open/Close nie wpadłem :wink: dokładnie tego szukałem bo było to kiedys zdaje się w Cd-action ale to stare dzieje i znalezienie tego na płytce graniczyło by z cudem. Edytowane 11 Lutego 2005 przez dante11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 (edytowane) Zamiast stosowac jakies programy, proponuje uzyc skryptu Visual Basic. Utworz plik EJECT.VBS a nastepnie wklej do niego nastepujacy kod: set shell=CreateObject("Shell.Application") Set Naped=ScanFolder(17, "(J:)") Naped.invokeVerb("W&ysuń") Function ScanFolder(vDir, Element) set folder = Shell.NameSpace(vDir) For i = 0 to Folder.Items.Count-1 If Instr(lcase(folder.items.item(i)),lcase(Element))>0 then Set ScanFolder=folder.items.item(i) exit for End If Next If Not ISObject(Scanfolder) Then Wscript.Quit End IF End Function Aktualny skrypt otwiera naped J: wiec mozesz zmienic sobie litere na inna - taka jaka odpowiada twojemu napedowi. Zapisz plik i kliknij na nim dwukrotnie. Edytowane 12 Lutego 2005 przez 2002JSQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 a tutaj jeszcze kilka progsow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 A ja proponuje taki skrypt Visual Basic, nie trzeba podawac litery napedu Set oWMP = CreateObject("WMPlayer.OCX.7" )Set colCDROMs = oWMP.cdromCollectionif colCDROMs.Count >= 1 then For i = 0 to colCDROMs.Count - 1 colCDROMs.Item(i).Eject Next ' cdromEnd If Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 To jest ten co wrzucali do stron? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoKFoR Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 sgj, tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aregh24 Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 A ja proponuje poprostu wcisnac prawym przyciskiem myszy na ikonie cdromu i z menu wybrac wysun. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adasi Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 Jedyny sposób na otwieranie CD to prawy przycisk na napędzie i wysuń, ale jest to bardzo denerwujące.[/right] Czytanie ze zrozumieniem again... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...