Iron Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 W magazynie Teleinfo z dnia 17.01 tego roku znalazłem interesujący temat. cyt " Planujący w najbliżsaym czasie kupno procesora AMD powinni zachować szczególną ostrożność i nie zaopatrywać się w chipy w nieznanych firmach. Tajwańscy policjanci zlikwidowali magazyn w którymznajdowało się około 60tys. podrabianych (!) procesorówtej firmy, zarówno nowych modeli K8(Athlony 64itp.) jak i K7(Athlony XP).Wszystkie były układami wadliwymi, które normalnie powinny zostać zniszczone. Prawdopodobnie zostały jednak wykradzione z jednego z zakładów pracujących na potrzeby AMD w Singapurze, Malezii bądz też w Chinach. Wartość zarekwirowanych układów oszacowano na niemal 10mln. USD. Procesory te miały zostać wprowadzone ponownie do sprzedaży jako w pełni sprawne, niewykluczone że po wcześniejszej zmianie oznaczeń. Przypuszcza się że do tej pory w ramach tego procederu na rynek wprowadzono już milion wadliwych procesorów. Co gorsz dostały się one podobno na rynek niemiecki a stamtąd mogły trafić do Polski"koniec cyt. Pomijając troszkę nietrafiony tytuł artykułu wydaje mi się on na tyle interesujący że cytuję go w całości. Dwutygodnik Teleinfo jet branżową gazetą IT i jest dostępny dla reselerów. Wydaje się być wiarygodny. Co o tym sądzicie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Juz było o tym dosc dawno, masz nieaktualne informacje, jestes do tyłu o jakis miesiac chłopie :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 LOL, ale nowość :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iron Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Juz było o tym dosc dawno, masz nieaktualne informacje, jestes do tyłu o jakis miesiac chłopie :lol: 1277332[/snapback] To prawda :lol: Praca, praca i jeszcze raz praca. A jak znalezłem czas na prasówkę to znów za póżńo :blink: Ale lepiej póżno niż wcale. Sorki.... i skasujcie topic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpeeDyLOCO Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 nie no luz przeciez:-) nie wszyscy maja na to czas nie:)? a chwali ci sie to ze innych chciales poinformowac :ph34r: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 A mnie zaś ciekawi czy ktoś z forum spotkał się z takową „podróbką” lub też słyszał że ktoś się spotkał ? Bo wszyscy mówią mogło dojść do polski ale czy doszło ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ediee Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 mozliwe, ze ja ale nie jestem pewin <_< dostałem wczoraj proca i plyte i cos sie zaczeło jebac, i sie zdupczył, nie mam wyboru, bo innych nie ma na stanie i musze kupic p4, a tego nie lubie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapra Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 Panie ile tego bylo - przedrukowanych procow u nas full (mowa o K7, czy K8 ciezko powiedziec bo nie wiem jak rozpoznac przedruk) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiekk84 Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 (edytowane) Ja kupilem amd2600 (333) i cos mi sie sypie. Na fsb166 sie komp resetuje a na 160 dziale bez problemo. Jeszcze nie probowalem podkrecac ale i tak mam zamiar oddac go na reklamacje! Mam nadzieje ze wymienia. watek tutaj: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=116572 Edytowane 18 Lutego 2005 przez Krzysiekk84 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labe Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 Kiedys szlifowali Pentiumy 100 i drukowail 133 ehhhh dawne czasy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 identyczne info bylo w chipie ktore znalazlem w gazetce brata. Dlatego kupuje procki ktore dzialaja, nawet jakby na allegro takie opychali to wiadomo ze kolesia do sadu :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kraku Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 trzeba boxy kupowac u autoryzowanych. takiego holograma to nikt nie jest w stanie podrobic szybko. mnie tam 10 zl wiecej nie zal bylo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...