OWIES Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Fajnie, może chociaż pokrecisz troche grafe, tego mobo Ci nieogranicza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 pba zmienil uriela na powerxa i zyskal chyba 15mhz o ile dorbze pamietam, a watpie zeby to bylo wiecej niz 2 stopnie. ale jak mobo sie popsulo to lipa:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 Mobo dziala tylko ma dalej te 2 fazy na Vcore (Świdra of coz) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 5 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2005 co nie zmienia faktu ze sie popsulo. a raczej ktos popsul:] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 6 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2005 Tak :lol: To wszystko to RaVeN zepsół, akorat tymrazem nie my :D My za to przywrociliśmy ją do życia. ...ale i tak świder zaraz ją wykończy... :P PBA chyba jednak dostał coś kolo 50MHz extra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Powiedzmy, że będzie upgrade wc... narazie komp od dłuugiego czasu śmiga na AC, tym bardziej, że jest komp dalej jest bez budy... chyba od przeszło roku :P Już dosyć dawno temu zrobiłem sobie nowy blok na cpu... spód oczywiście niczym prison pro... ~110 pinów jak dobrze pamiętam, bloczek mógłbym nazywać prison Z :P ze względu na kształt pleksy... ;) Spód standardowo... płaskownik 50x50x5 , piny na około 4mm głębokości... ;) Blok na GPU dorobił się parenaście nowych pinów... No i nowy bloczk w rodzince... blok na NB :) spód 40x40... nawiercone ~60 otworów wiertłęm 3ką połączone kanalikami zrobionymi przez dremel :) Do tego jeszcze moja nagrzewniczka a'la mechl!n :P Przechodze na węże 10/12... takie też krócce sm w nagrzewnie... reszta to nk12ki ;) Oto (niestety lipnej jakości) fotki... ;) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 fajne:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rhezuz Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 ten bloczek na cpu to dremelem robiony???jest z 1 kawałka czy lutowany spód + przelotka ?? a pozatym fajne bloczki i nagrzewka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Wszytkie moje bloczki to jeden kawałek miedzi rzeźbiony dremelem :) Miedz zawsze grubośc 5mm i spód koło 1-1.5mm staram się robić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rhezuz Opublikowano 8 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2005 Świder > to ty chyba ludzką frezarka jesteś :) ps : mógłbyś zapodąć zdjęcia samych spodów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Spody nie są jakieś super równe.. do ludzkiej frezarki jeszcze mi brakuje :P Jak zdobęde jakąś cyfrówke... to zrobie foty spodów... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Fajne topy maja te bloczki. Szkoda ze takie zamglone zdjecia. Pozycz cyfraka, zaloz biala rekawiczke (jak ryba :) ) i wtedy to sie zaraz inaczej prezentuje :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Bloczki piekne, a jak na dremelka tosą wręcz SLICZNE! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartool Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 aaa topy sam tak ladnie wystrugales te zaokraglenia czy moze jakas maszynka ? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 aaa topy sam tak ladnie wystrugales te zaokraglenia czy moze jakas maszynka ? ;] 1640527[/snapback] No i czy polerka na gorąco czy recznie? chyba recznie co..... :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Tak, ręcznie :) wszytko ręcznie... przy pomocy ("ręcznych") narzędzi :D takich jak dremel i wiertarka... tym papierem ściernym na rolce zrobione zaokrąglenia... dokładnie i powoli.... potem ręcznie papierami... polerka.. pierwsze filc na wiertarce i pasta polerska, potem ręcznie kończone :) Dzięki za słowa uznania :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Biorąc pod uwage jakimi narzędziami to robiono to zwala z nóg.Widać,zę ktoś naprawde włozył w to duzo serca i przy tym zna sie na rzeczy. Topy rozwalają zwłaszcza ten w bloku na cpu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 9 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2005 Biorąc pod uwage jakimi narzędziami to robiono to zwala z nóg.Widać,zę ktoś naprawde włozył w to duzo serca i przy tym zna sie na rzeczy. Topy rozwalają zwłaszcza ten w bloku na cpu :wink: 1640644[/snapback] Dokładnie. Blok na cpu jest wrecz idealny, jak fabryka ;) niespodziewałem sie ze to wszystko "recznie" jak go zobcaczyłem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 11 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2005 Jako,że gratulowałem Świdrowi prywatnie nie pozostaje mi nic innego jak uczynic to publicznie :) GJ faker Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 no no swider :-) gut dżab :D ale i tak nie zamienilbym swojego / twojego a juz w zasadzie mojego x3m'a :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 25 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2005 ;) Narazie czekam na sprężynki... ;) PS. Sprzedaje blok na cpu z 1szej strony... http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=155457 ;) Dzisiaj jeszcze pójdzie na allegro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AERON Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Hejka, sorki, ze odkopuje temat, ale czy móglbys powiedzieć ile cie kosztowało całe WC, najlepiej jaka czesc ile . Interesuje mnie to bo będę prawie identyczne wc hommade robil (inne topy). Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 wykopki, co, hehe :mrgreen: więc tak.. jak zamierzasz robić bloki.. to myśle, że masz odpowiednie narzędzia, czyli: dremel głównie, gwintowniki (pod krócce i do skręcenia topu z spodem) wiadomo jakieś tam klucze, papiery, imadło itd.. teraz... ja robie spody z płaskownika miedzianego 50x50x5 jego koszt... to około ~ 4zł :) jak ja kupuje to biore sobie pare takich :) pleksa... no tutaj większy kawałek... 20x30cm coś... nie pamiętam dokładnie... ale koszty koło 15zł.. na allegro zobacz.. grubośc 12mm :) oringi... jeden miedzy top a spód, drugi pod krócce koszty... pare groszy.. wazne aby znalezc odpowiedni sklep z gumą/oringami :) śrubki.. imbusy 3ki... też grosze... krócce... ja mam u siebie dystrybutora camozzi więc ceny w miare.. coś chyba z 4zł/szt za NK12 jakoś tak :) Nagrzewa 15zł szrot + szpachla coś 10zł za dużą puszke + potem spray 8zł + dosyć duużo roboty :) (rozlutowanie czyszczenie, zlutowanie, wazne żeby było szczelne) No to sobie możesz podliczyć... jak masz narzędzia, chęci i zamiłowanie do DIY + troche umiejętności ;) to za naprawde małe pieniądze robisz wc warte 400zł albo i więcej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AERON Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 wykopki, co, hehe :mrgreen: więc tak.. jak zamierzasz robić bloki.. to myśle, że masz odpowiednie narzędzia, czyli: dremel głównie, gwintowniki (pod krócce i do skręcenia topu z spodem) wiadomo jakieś tam klucze, papiery, imadło itd.. teraz... ja robie spody z płaskownika miedzianego 50x50x5 jego koszt... to około ~ 4zł :) jak ja kupuje to biore sobie pare takich :) pleksa... no tutaj większy kawałek... 20x30cm coś... nie pamiętam dokładnie... ale koszty koło 15zł.. na allegro zobacz.. grubośc 12mm :) oringi... jeden miedzy top a spód, drugi pod krócce koszty... pare groszy.. wazne aby znalezc odpowiedni sklep z gumą/oringami :) śrubki.. imbusy 3ki... też grosze... krócce... ja mam u siebie dystrybutora camozzi więc ceny w miare.. coś chyba z 4zł/szt za NK12 jakoś tak :) Nagrzewa 15zł szrot + szpachla coś 10zł za dużą puszke + potem spray 8zł + dosyć duużo roboty :) (rozlutowanie czyszczenie, zlutowanie, wazne żeby było szczelne) No to sobie możesz podliczyć... jak masz narzędzia, chęci i zamiłowanie do DIY + troche umiejętności ;) to za naprawde małe pieniądze robisz wc warte 400zł albo i więcej :) Nagrzewnice juz mam z poldka za 15 zl kupiłem jakis czas temu i kopncze lutować - wszystko ładnie wyczyszczone aż sie lsni :P Kwestia bloczków - musze isc na złom i dorwać takei płaskowniki fajne miedziane, a co do topów nie bede robił z plexi tylko z polietylenu - dorwałem kawalek 20x30 za 5 zł :P pozostaje kwestia króćców ale to groszowe sprawy do tego szapchla i spraya mam !! Co do narzedzi to mam dremelka i dosć dobry warsztat jeżeli o te rzeczy chodzi, tylko tak sie zastaniawiam, czy nie lepiej spodu pod proca i grafike zrobic piłkado metalu - mysle, że będzie równiej i dokładniej. Dobra dzieki za odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jvt Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 No ladnie, Świder, ladnie ;) Tylko uszczelka na tym bloku wyglada mi troszke niepewnie ...ale grunt, ze dziala ;) W miare mozliwosci prosilbym o fote calosci, bo chcialbym zobaczyc, jak sie to wszystko prezentuje w calosci zmontowane na kompie :D Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Ostnio kupowałem pare oringów i kupiłem także 36ki, które fajnie właśnie do tego bloczku spasują zamiast dętki :) Ostnio zrobiłem jeszcze jeden bloczek na NB, spód o wiele ładniejszy od tego tutaj -> także nawierty wiertarką.. chyba 40 jak dobrze pamietam połaczone dremelem, ale ładnie i równo :) fot narazie nie mam... A układ.. obecnie leży w szafce... :/ odkąd padł mi mój ostani sprawny abit i teraz jade na poł żywym 2 fazowym gniocie z odzysku... ;) (Thx dla Ravena za niego :D) to nie ma żadnego OC więc wc nie potrzebne.. na ac jade... ale może sie uda naprawić albo co jakiś sprzęcik to wc znowu wróci do łask ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 kurde jak sobie popatrzyłem na twoje bloczki to mie az wzięło zeby sobie bloczek na GPU zrobić. Ile kosztuje taki dremel?? Dremel to po kaszubsku znaczy [ciach!]o. Kolegi dziadek który dobze zna kaszubski tak powiedział. Aha i gdzie mozna kupic takie kawałki miedzi? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Jak ten dremel po kaszubsku znaczy ? :D napisz jeszcze raz ale wstaw kropke gdzieś w środek ;) Dremel... w makro kupisz za 60-70zł budget albo toya :mrgreen: troche [ciach!]o ale starczy na takie zabawy a jak sie spali to oddasz i zwrócą Ci kase... :) A miedz.. to albo szukasz sklep/hurtownia z metalami kolorowymi albo na skup złomu idziesz i płaskowników miedzianych lub pochodnych grubości 5mm najlepiej szukasz ;) Powodzenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 jakis dremel i narzedzia do tego, kosztuje tylko co jakis blok, wiec nie wiem czy jest sens kupic sprzecik zeby 1 bloczek zrobic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Jak się chłopak wkręci to na jednym sie nie skończy :wub: Tylko, że faktycznie dremel + gwintownik pod krócce to tyle co by bloczek od "niepowiem kogo" lub "niepowiem kogo" kupił :mrgreen: Ale zabawa fajna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...