miki_21 Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 jak mam przeinstalowac windowsa 98 bo system nie widzi cd-romu i nagrywarki (sprawdzałem i jest dobrze podłączony,szperałem też w bios-ie i nic nie dało) ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 pamiętam ze kiedys znikaniem cd w win98 objawialo sie zawirusowanie komputera Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Może z DOS? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Pytanie trochę dziwne. Wkładasz płytkę i uruchamiasz setup.exe (najlepiej po format c:). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 To ja tylko dodam że do tej metody komp musi jeszcze potrafić Bootować z CD, ale dzis juz ciężko spotkać maszynę która ma z tym jakieś problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 mozesz odpalic z dyskietki startowej z obsluga cd lub jezeli masz plytke bootowalna z win98 instalka to w bios ustawiasz boot cd jako pieerwszy i ci sie ladnie laduje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 (edytowane) gratuluję poprzednikom trafnych i rzeczowych wypowiedzi. jeżeli masz dysk startowy (jak nie to sobie pożycz) - w biosie ustaw bootowanie z dysku a. przy ładowaniu systemu z dyskietki uzyskasz dostęp do opcji z użyciem cd-romu. wkłasz płytkę do napędu - zostanie rozpoznana (dokładniej rzecz biorąć - napęd zostanie rozpoznany) w trakcie instalki z dysku a. pojawi ci sie menu z opcjami instalki - wtedy naciskasz "F3" - zakończ, potwierdzasz, wpisujesz: "format c:", naciskasz enter, ponownie enter, po zakończeniu formatowania dysku wpisujesz np: "d:setup" (gdzie "d" określa literę twego dysku). proste, nie? pozdr. ps: @sgj: jaki dos wykrywa cd-romy? jak masz - podeślij mi info - będę wdzięczny. EDIT: @Ouara: byłeś szybszy :wink: Edytowane 17 Lutego 2005 przez mongothealien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 ps: @sgj: jaki dos wykrywa cd-romy? jak masz - podeślij mi info - będę wdzięczny. 1282385[/snapback] Instalator z bootowalnej CD startuje z DOS, z dyskietki startowej startuje z DOS... hmm, nie ma takiego DOS'a? Ciekawe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 To ja jeszcze dodam żę można się obejść bez dyskietki(w win 98). Start-->zamnij-->uruchom w trybie MS dos-->format c: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 To ja jeszcze dodam żę można się obejść bez dyskietki(w win 98). Start-->zamnij-->uruchom w trybie MS dos-->format c: 1282413[/snapback] Życzę powodzenia z instalacją systemu w ten sposób. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 @sgj: tiaaa, z dos'u owszem, ale po załadowaniu driverów cd-romu a nie SAM Z SIEBIE wykrywa cd... jesteś pewien, że znasz czysty dos, który obsługuje wcześniej wspomniane napędy - nadal prosze Cię o info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 No nie wiuem, zawsze jak komuś tłumaczyłem że z dosa to wszyscy wiedzieli ze przy uzyciu dyskietki startowej, ale widze, że od dzisiaj będe musiał pisac inaczej dla "myslących inaczej". PS. Czysty (ms)dos to io.sys i command.com więc sam sobie odpowiedz na pytanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 @sgj: pamiętaj o tym, że piszesz w początkujacych i nie kazdy z nich musi to wiedzieć. staram się opisać rozwiąznie ich problemu najdokładniej jak mogę i o to chyba chodzi w tym dziale. jeśli jestem w błędzie - walnij mi banana za chęć pomocy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Jak już chcemy pisac rzeczowo to z dyskietki startowej ładowany jest też ramdrive i cdrom jest przesunięty o jedną literę wyżej :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małkoś Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 Życzę powodzenia z instalacją systemu w ten sposób.No to ja jestem zdolny bo ja zawsze w ten sposób robiłem jak miałem win 98. Tyle, że ja nie miałem problemu z CD-rom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaL Opublikowano 18 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2005 kiedys instalowalem win98 za pomoca f8 i "tylko wiersz polecen trybu awaryjnego" i pozniej setup z hdka ... poszlo bez problemu ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...