Skocz do zawartości
XeraN

Partycjonowanie - Prosze O Pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam mały problem. Mam dwa dyski w komputerze - 80GB i 120GB. Dysk 80GB został podzielony na 6 partycji, wszystkie NTFS. Dysk 120GB został podzielony na 2 partycje, rowniez NTFS. Wczoraj chcialem zmienic partycje, tj. zmniejszyc ich ilosc, aby bylo ich mniej, ale za to wieksze. Uruchomilem Partition Magic 8, ale niestety - kazda proba uruchomienia konczyla sie zawieszeniem mojego Windowsa XP SP2. Probowalem na wszelkie sposoby, ale to nic nie dalo. Tk wiec prosze o pomoc - jakie polecacie programy do partycjonowania (koniecznie z obsluga NTFS) ? Z gory dziekuje

PS. Dodam, ze zalezy mi na zmianach partycji BEZ usuwania danych z dyskow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj chcialem zmienic partycje, tj. zmniejszyc ich ilosc, aby bylo ich mniej, ale za to wieksze.

Cóż za wytłumaczenie :D

Z reszta o za debil (bez obrazy) dzieli 80GB na 6 partycji :mur: .

Ja nawet 200GB na tyle nie podzielilem.

Edytowane przez 2002JSQ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z reszta o za debil (bez obrazy) dzieli 80GB na 6 partycji  :mur: .

1288060[/snapback]

A nie przyszlo ci do glowy ze ludzie maja nie tylko system Microsoftu, lubia eksperymentowac i tym podobne? Ja na przyklad na dysku 40GB mialem ostatnio 5 partycji, aktualnie mam 4 (Linux, Swap, smieci, wazniejsze dane).

Ja nawet 200GB na tyle nie podzielilem.

Rozni ludzie, rozne potrzeby, brakuje ci troche tolerancji. Edytowane przez KrzychuG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na przyklad na dysku 40GB mialem ostatnio 5 partycji, aktualnie mam 4 (Linux, Swap, smieci, wazniejsze dane).

1288286[/snapback]

Widzisz, najwyrażniej jesteś "debil" :wink:

I ja też, bo na 45GB mam 8. Wczesniej były 2 windowsy i linux+ 4 partycje na dane. I tak zostało, bo nie chce mi się tego łaczyć, a zawsze znowu moge chciec coś doinstalowac. A był czas, że na tym dysku miałem 5 róznych systemów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi