Skocz do zawartości
Slow

Czym Najlepiej Uciszyc Piszczace Cewki

Rekomendowane odpowiedzi

silikon uniwersalny wytrzymuje temp do 200C

wiec nada sie do tego celu

1298730[/snapback]

wiem ze przekonam sie jak juz to zrobie ale czy taka tlumiaca warstwa silikonu bedzie miala jakis negatywny wplyw na prace / zywotnosc plyty ? Mobo to DFI NF II Ultra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płyta jest na gwarancji ?? Jeżeli tak to wymiana na nowa... BEZDYSKUSUJNIE jezeli na ustawieniach domyslnych piszcza cewy ! No chyba ze ostre OC lub jakiekolwiek OC oczywiscie sprawia ze reklamacja jest bezpodstawna. A na rzeczy sie znam przejechalem sie na 2 Gibabyte'ach GA 7N400 Pro 2. Jezeli ktos nie wierzy nie poszuka na forum moich postow z przed okolo 7 miechow... GB suxx. Sorki za wszelkei bledy merytoryczne jestem po 4 piwach .... ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

klej na goraco sie nie nadaje bo cewki sa gorace i klej sie roztopi i splynie z cewek

silikon bezbarwny bedzie najlepszym rozwiazaniem bo wytrzymuje duze temp i w razie potrzeby mozna go latwo usunac

a co do pracy plyty to w rzadnym wypadku nie wplynie to negatywnie na prace (zarowno plyty ,jak i samych cewek)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziekuje za odpowiedzi - w poniedzialek sprobuje zalac je silikonem bezbarwnym. Niestety nie dysponuje pistoletem na klej.. Mam nadzieje ze pomoze :-) Plyta ma jeszcze 2.5 roku gwarancji ale efekty wystepuja przy dosc mocnym O/C (11x237MHz 1.95V dla procka) Gdyby chodzilo o rekord to pal szesc ale on na takich ustawieniach smiga 24/7

Edytowane przez QuicksilveR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi