IamWeasel Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Mam zasilacz firmy Ropla i domyslalem sie ze to jakies gow** ale komp stoi wiec moge to jakos przezyc :) Czasem sie tylko zacina. No i tak mnie cos naszlo zeby z ciekawosci zobaczyc jak to trzyma napiecia. I w trybie IDLE w windowsie 5V mam 5.05V a w 12V mam 12,65V ?!?!?!?! I tak caly czas. Czy to moze uszkodzic mi kompa? Mam ten zasilacz 2 lata na slabym sprzecie wiec nie spieszno mi do wymiany. Czy takie podwyzszone napiecie jest grozniejsze od skokow napiecia? Aha mierze miernikiem wtykajac koncowki do molexa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 a jak wyglada sprawa w stresie? prime95, superPI i cos jeszcze zapusc zeby sie dlawil system i wtedy zmierz. aha czy cos podkreciles? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 jaki konfig ? wyrzuć tą roplę przez okno ;) u mnie 300-ka nie dawała rady duronowi 1200.. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 (edytowane) Po wlaczeniu Prime95 nie pojawilo sie nic szczegolnie dziwnego, wachania od 12,6 do 12,75 po wylaczeniu przez kilka miut bylo ok 12,7. Moze to wina slabej baterii w mierniku czy cos? Komp: Duron 1200 (nie podkrecany, stwierdzilem ze lepiej nie denerwowac zasilacza :)) 384MB ram Radeon 9000pro 1 napęd 1HDD No i to wlasnie jest 300tka Edytowane 26 Lutego 2005 przez IamWeasel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 ja bym sie go bał, choć swojego boje sie bardziej! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Noo moj przynajmniej nie ma za bardzo czego spalac, twoj ma :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smol__ar Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Codegen 300W to miód w porównaniu z moim byłym Megabajtem 350W ;] Jest taki lekki, że bałem, się że dzięki temu wentylatorowi poleci hehe. Na szczęście dwa dni temu ModeCom wyleczył mnie ze stresu. Duron 1200 384MB ram Radeon 9000pro 1 napęd 1HDD Do tego to styknie nawet ModeCom Feel za 60zł i będziesz mógł procka kręcić i grafe, a nawet pociągnie jeszcze +512ram. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 ja bym sie go bał, choć swojego boje sie bardziej! 1299848[/snapback] ropla jest jeszcze gorsza od codegena.. nie wiem jak to możliwe ;]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Mam jeszcze jeden napęd CD-R na składzie, lecz boje się go podłączac bo kij wie czy Codeshit mi sie nie zesra za mobo i cała resztę, nawet nie robie OC procka na 3200+ bo napiecia w tym zasilaczu lataja jak kulki w losowaniu totolotka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Ja mam bardzo stabilne 12,6-12,7V :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trovao Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Ja w chieftecu 360w na plycie gigabyte ga-7vax-a mialem ~12,65 ( zarowno plyta jak i miernik ). teraz na nf7 mam 12.05 ... dziwne rzeczy z tymi napieciami sie dzieja , jak widac na zalaczonym obrazku ;) nie zawsze jest to wina zasilacza ( chyba ) :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 ------------------------------------------------------------ Pole Wartość Właściwości czujnika Typ czujnika Winbond W83627HF (ISA 290h) Nazwa płyty głównej Abit NF7 Series Temperatury Płyta główna 23 °C (73 °F) Procesor 36 °C (97 °F) Wentylatory Procesor 3879 RPM Wartości napięć Napięcie rdzenia procesora 1.63 V +3.3 V 3.34 V +5 V 5.13 V +12 V 12.28 V -12 V -12.45 V -5 V -5.35 V +5 V podczas wstrzymania pracy 4.97 V VBAT baterii CMOS 3.65 V DIMM 2.64 V --------------------------------------------------------- pomiary z Everestu w spoczynku, przestawiłem procek z 2500@3200 przy 2500+ temp wynosi 30C, nie kiedy 27 a mobo chyba o 1C mniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 kolejny na powietrzu ma 27 stopni na procku... LUDZIE PRZY POMIARACH PLYTY GLOWNEJ W PROGRAMACH TYPU EVEREST MACIE ZAJ... MALE SZANSE ZE TAK JEST NAPRAWDE...PREDZEJ MACIE NAPIECIE INNE O 0.5V A TEMP O 10-15 STOPNI INNA!!! CHCECIE POMIAROW TO KUPCIE MIERNIK DO NAPIEC I TERMOMETR. tak uzylem capsa o krzyczalem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C!@zzz Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 nfu to jaki zasilacz ?? full name prosze bo właśnieplanuje zakup nowego zasilacza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 masz topic :wink: imo modecom 350GTF w zupelnosci wystarcza. ale mozesz poczytac sobie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Ooo jeszcz elepiej od 2 dni mam stabilne napiecie 12.78-12.82 w idle :) Coz planowalem zmienic kompa za miesiac ale cos mi sie wydaje ze Tagana 380W kupie juz teraz chyba az tyle na obnizce cen nie strace :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mos84 Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 ogolnie przyjmuje się że odchylenia 5% w tą czy w tą stronę jako max. granicę. w tym przypadku jest to 0.6V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew^ Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Nie sluchaj o odchyleniach i ile % tylko najpierw wymien baterie w mierniku :) Przy takich napieciach mozliwe jest ze jak bateria jest slaba to bedzie cie kiwal :D Moj walil mnie w rogi dokladnie o 0,4 V a potem o 1 V :D przez miernik wywalilem 100 zl bo kupilem nowy zasilacz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Tak czy inaczej boje sie obok niego siedziec :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...