arator Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 witam wszystkich serdecznie mam problem z kupionym na allegro procesorem amd mobile athlon xp 2500+ o oznaczeniu AXMH2500FQQ4C, SANDRA 2005 opisuje go jako mobile athlon xp m10 (barton/thorton)130nm 1.6 ghz+, ustawienia plyty fsb 333, cpu x11; plyta msi k7n2 delta2 platinum nforce 2, sandra wykryla napiecie cpu 1,58v i 73 w poboru mocy, to wszystko przy ustawieniach zalecanych procka i nieruszaniu ustawien plyty. co jest z tym napieciem powinno byc 1.45 i poborem mocy powinno byc 45w? po dokonaniu podkrecenia na 3200+ system sie zawiesza i napiecie procka wzrasta do 1.8 i bardzo duzy pobor mocy. czy zdazaja sie podrobki prockow? czy nadruk na procku moze byc falszywy? laminat procka jest zielony! nie wiem co robic ,prosze o pomoc :mur: dziekuje pozdrowka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Nie wszystkie mobile mają 1.45 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 ale FQQ4C ma default 1.45. Jak ci moze plyta sama zmieniac napiecie? :lol: Stawiam ze ten bios zle wykrywa tego procka. Sam ustaw w biosie 133x14 1.45 i powinno smigac. Nikt Ci nie daje gwarancji na krecenie... Moj akurat robi 3200+ przy 1.4 a to zwykly barton :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 no proc ma 1.45 ale normalne plyty desktopowe odczytuja to jako 1.575, co i tak nie ma znaczenia bo kto kupuje mobila zeby dzialal na akim szmiesznym napieciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arator Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Dzieki za pomoc. Prosze o jeszcze. Jaki kolor laminatu procka powinien miec ten mobile? Czy zdarzaja sie podrobki tego procka? Z uaktualnionym biosem na ustawieniach dedykowanych mam system niestabilny. :mur: Ma ktos taki sam procek o tym oznaczeniu? i jakie ma doswiadczenia z nim ? Czy ktos ma plyte glowna MSI Platinum K7N2 DELTA2 i jakie ma doswiadczenia z nia? Zaczyna mnie juz irytowac moj zakup. :oops: Dzieki. Pozdrowka dla wszystkich Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mos84 Opublikowano 28 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2005 Dzieki za pomoc. Prosze o jeszcze. Jaki kolor laminatu procka powinien miec ten mobile? Czy zdarzaja sie podrobki tego procka? Z uaktualnionym biosem na ustawieniach dedykowanych mam system niestabilny. :mur: Ma ktos taki sam procek o tym oznaczeniu? i jakie ma doswiadczenia z nim ? Czy ktos ma plyte glowna MSI Platinum K7N2 DELTA2 i jakie ma doswiadczenia z nia? Zaczyna mnie juz irytowac moj zakup. :oops: Dzieki. Pozdrowka dla wszystkich 1301711[/snapback] kolor ma zielony, nie widziałem jeszcze podróbek procesorów :) - to nie buty że kazdy moze wyprodukować. Co do stabilnosci to moze byc 100 roznych powodów - sprawdz 11x133 przy 1.45V, lub 1.65V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...