Skocz do zawartości
KeinXor

Topower Top-420nf

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Prosze o wypowiedź osoby mające ten zasilacz lub którm przeszedł przez łapki...

Chodzi mi o kwestje jak wygląda tempeaturka tego zasilacza w trybie pasywnym i głośność wentyla w trybie aktywnym, jak trzyma napięcia ??

PS. Wymieniam tego psu z podpisu i Topower TOP-420NF jest kandydatem na jego miejsce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Prosze o wypowiedź osoby mające ten zasilacz lub którm przeszedł przez łapki...

Chodzi mi o kwestje jak wygląda tempeaturka tego zasilacza w trybie pasywnym i głośność wentyla w trybie aktywnym, jak trzyma napięcia ??

PS. Wymieniam tego psu z podpisu i Topower TOP-420NF jest kandydatem na jego miejsce.

1300820[/snapback]

Jeżeli chodzi o tego Topowera

http://zenfist.pl/product_info.php/cPath/28/products_id/48

To na P4 @ 4.0Ghz + R9800XT pozostaje poniżej progu słyszalności. Napięcia bardzo stabilne. Jedyne co można zaliczyc na minus to minimalny wzrost temperatury we wnętrzu dobudowy ale to normalne przy pasywnym zasilaczu...

Głośność w tybie aktywnym jest podobna do innych topowerów - zasilacz jest nadal bardzo cichy. Jest też PANIC button który potrafi w kilka sekund schłodzic zasilacz, włączając TOP-400NF w trybie mini tornado :lol:

Napięcia na takim konfigu jak powyżej:

od 12.24 do 12.17, 5.19 do 5.07, 3.34 do 3.29, jednak z doświadczenia wiem, że co egzemplaż to minimalnie inne napięcia ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chodzi o tego Topowera

1300939[/snapback]

mini tornado - podoba mi się to okresłenie -

a mam pytanie; czy ten wiatrak sie ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span> i jak tak to kiedy bo z testu który kiedyś przeczytałem (a niestety nie moge go odnaleźć) wynika że nie udało im sie zmusić go do właczenia?

i czy te 400zł to wydatek który się opłaca - wiadomo stabilne naipiecia przy lekkim podkręceniu i cisza?

Czy właściciele tych zasilaczy mogli by się wypowiedzieć, proszęo opienie.

pozdrawiam QauczuQ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na moim kompie wiatrak włącza się od razu :lol: I nie mogę nazwać go cichym. Jednak na słabszych cała zabawa zaczyna mieć jakiś sens, chociaż po co do słabszego kompa kupać pseudo-passive, skoro można za 100pln mniej mieć baaardzo cichego Tagana 420 (600rpm przy 50% obciążęnia).

Edytowane przez ZenFist

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi