KeinXor Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Witam. Prosze o wypowiedź osoby mające ten zasilacz lub którm przeszedł przez łapki... Chodzi mi o kwestje jak wygląda tempeaturka tego zasilacza w trybie pasywnym i głośność wentyla w trybie aktywnym, jak trzyma napięcia ?? PS. Wymieniam tego psu z podpisu i Topower TOP-420NF jest kandydatem na jego miejsce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Witam. Prosze o wypowiedź osoby mające ten zasilacz lub którm przeszedł przez łapki... Chodzi mi o kwestje jak wygląda tempeaturka tego zasilacza w trybie pasywnym i głośność wentyla w trybie aktywnym, jak trzyma napięcia ?? PS. Wymieniam tego psu z podpisu i Topower TOP-420NF jest kandydatem na jego miejsce. 1300820[/snapback] Jeżeli chodzi o tego Topowera http://zenfist.pl/product_info.php/cPath/28/products_id/48 To na P4 @ 4.0Ghz + R9800XT pozostaje poniżej progu słyszalności. Napięcia bardzo stabilne. Jedyne co można zaliczyc na minus to minimalny wzrost temperatury we wnętrzu dobudowy ale to normalne przy pasywnym zasilaczu... Głośność w tybie aktywnym jest podobna do innych topowerów - zasilacz jest nadal bardzo cichy. Jest też PANIC button który potrafi w kilka sekund schłodzic zasilacz, włączając TOP-400NF w trybie mini tornado :lol: Napięcia na takim konfigu jak powyżej: od 12.24 do 12.17, 5.19 do 5.07, 3.34 do 3.29, jednak z doświadczenia wiem, że co egzemplaż to minimalnie inne napięcia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QauczuQ Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 Jeżeli chodzi o tego Topowera 1300939[/snapback] mini tornado - podoba mi się to okresłenie - a mam pytanie; czy ten wiatrak sie ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span> i jak tak to kiedy bo z testu który kiedyś przeczytałem (a niestety nie moge go odnaleźć) wynika że nie udało im sie zmusić go do właczenia? i czy te 400zł to wydatek który się opłaca - wiadomo stabilne naipiecia przy lekkim podkręceniu i cisza? Czy właściciele tych zasilaczy mogli by się wypowiedzieć, proszęo opienie. pozdrawiam QauczuQ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 19 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2005 (edytowane) Na moim kompie wiatrak włącza się od razu :lol: I nie mogę nazwać go cichym. Jednak na słabszych cała zabawa zaczyna mieć jakiś sens, chociaż po co do słabszego kompa kupać pseudo-passive, skoro można za 100pln mniej mieć baaardzo cichego Tagana 420 (600rpm przy 50% obciążęnia). Edytowane 19 Marca 2005 przez ZenFist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...