Skocz do zawartości
BGseerfer

Upgrade Kompa Do 1000zl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, qmpel przyniósł mi dziś do szkoły karteluch z opisem części do kompa (musi trochę powymieniać).

Limit cenowy to 1000 zł. Tak więc ułożyłem coś takiego:

- Procek AMD Sempron 2600+ OEM — jakieś 300zł

- Radiator Pentagram Freezone 80 AlCu — 70zł

- Ati Radeon 9800Pro — 500-600zł

- Ok. 512 MB RAMu (droższa wersja, 250zł) lub 256 (tańsza wersja, 150zł)

Co o tym sądzicie? Jakoś się mieści w widełkach. Komp ma służyć do grania i nie powinno być w nim zbyt wiele elementów wymagających podkręcenia, bo ten jego informatyczny znajomy może sobie nie poradzić, a ja też nie jestem super-hiper-ołwerkloker-master.

thx.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

- Radiator Pentagram Freezone 80 AlCu — 70zł

Lepiej kup QVC 100Cu za 110zł. Jes na prawdę wypasiony. Jak masz pewność, że ci się zmieści w budzie, to kup 120Cu + za 140zł na tym może być O/C na maxa!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej kup QVC 100Cu za 110zł. Jes na prawdę wypasiony. Jak masz pewność, że ci się zmieści w budzie, to kup 120Cu + za 140zł na tym może być O/C na maxa!

1307241[/snapback]

Sysak spokojnie to nie licytacja kto do sepa zaproponuje jak najdrozszy wentyl..cos za 30-40zl spokojnie wystarczy....

A procka to bym wziął 2200+ -2400+ i ewentualnie kręcil ... nie warto przepłacać za 2600+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi