mkszakal Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 Mam dysk 80 gb ( mam tesh 2,1 gb ale tego to szkoda wspominać nawet =P ). Mam na nim zainstalowanego windowsa i tylko jedną partycję. Partition Magic nie może stworzyć nowej partycji bo nie ma wolnego miejsca na dysku tj: jest partycja na całym dysku 80 gb. To samo pod dosem, żeby stworzyć nową partycję musiałbym skasować tą i wszysko co na niej jest żeby wtedy podzilić ją na mniejsze. A potrzebuje wolne miejsce na partycje ''linuxowskie'' ponieważ inaczej nie zainstaluje linuxa. Prosze o pomoc =\ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 Jesli masz wolne miejsce na tej jednej partycji, to mozesz PM ja zmniejszyc i uzyskane w ten sposob wolne miejsce przeznaczyc na Linuksa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkszakal Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 (edytowane) dzieki za odp, ale jaka wersja P M i czy jest wogóle taka obcja ? <edit> ściągam werję PM 8.0 Trial <edit/> Edytowane 1 Marca 2005 przez mkszakal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 NIe wiem jak starsze wersje ale od 6 w góre na 100% można zmniejszac partycje. Trialem nic nie zrobisz, poza wyświetlaniem wykonywanych czynności nie robi nic z dyskiem(chyba że symantec coś zmienil bo 8 jeszcze z powerquest sie nic zrobić nie dało). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkszakal Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 dziekuje wam bardzo za odpowiedzi, bardzo mi powmogły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...