Skocz do zawartości
SpiderMAN

Athlon XP 1600+ Unlocked Sucessful!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Czy bedzie dobry do odblokowania mnoznika na Antku XP?

Preparat zawiera metaliczne srebro. Przeznaczony do naprawy ogrzewania szyb, obwodów drukowanych. Przepis z silikonem w wycieciach zostanie dzisiaj zastosowany, wiec nie piszcie nic o procedurze odblokowania, bo ja doskonale znam.

Jak odblokuje go to potestuje i dam znac jak sie kreci na mojej MOBO. :)

Edytowane przez SpiderMAN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Preparat zawiera metaliczne srebro. Przeznaczony do naprawy ogrzewania szyb, obwodów drukowanych. Przepis z silikonem w wycieciach zostanie dzisiaj zastosowany, wiec nie piszcie nic o procedurze odblokowania, bo ja doskonale znam. 

Jezeli pisze ze nadaje sie do obwodow drukowanych, to powinien byc dobry :) (zwlaszcza ze jest na Ag)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli pisze ze nadaje sie do obwodow drukowanych, to powinien byc dobry :) (zwlaszcza ze jest na Ag)

Acha on jest gesty - cos jak pasta srebrna TITANA, na tubce jest napisane, ze mozna go rozcienczyc denaturatem, jak sadzisz rozcieczac czy pozostawic bez zmian.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam pytanie OT, w jaki sposób uzyskałeś 576 MB pamięci?

IMHO, lepiej nie rozcieńczać tej pasty bo się tylko rozmaże po procku i będzie trudniej oddzielić jeden mostek od drugiego...

OT 256+256+64

256 RamOS

256 Spectec

64 Infineon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Acha on jest gesty - cos jak pasta srebrna TITANA, na tubce jest napisane, ze mozna go rozcienczyc denaturatem, jak sadzisz rozcieczac czy pozostawic bez zmian.

Jezeli uda Ci sie nakladac go bez rozcienczania, to nie rozcienczaj :)

Przynajmniej wiesz czym go zmywac jakby co :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli uda Ci sie nakladac go bez rozcienczania, to nie rozcienczaj :)

Przynajmniej wiesz czym go zmywac jakby co :P

Jak cos to mam jeszcze do zmywania benzynke ekstrakcyjna, zwykly rozpuchol, denaturat, i.t.p i stara sczoteczke do zebow jakby go trza bylo umyc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMHO, lepiej nie rozcieńczać tej pasty bo się tylko rozmaże po procku i będzie trudniej oddzielić jeden mostek od drugiego...

OT 256+256+64

256 RamOS

256 Spectec

64 Infineon

wg mnie to jest 574 a nie 576 mb :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OT 256+256+64

256 RamOS

256 Spectec

64 Infineon

6+6+4=16 wiec koncowka to 6 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OT 256+256+64

256 RamOS

256 Spectec

64 Infineon

Co ty miales z matematyki? Ja 3, ale liczyc (dodawac) umiem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OT 256+256+64

256 RamOS

256 Spectec

64 Infineon

ROTFL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SpiderMAN - masz źle odblokowany mnożnik :? Popraw to 12x/12.5x bedą działały normalnie. Chociaż w sumie po co komu takie wysokie mnożniki? 10x-11x przy FSB166 MHz spokojnie wystarczą 8)

Fsb 166 MHz to ja na pewno na KT133A nie osiagne. NA razie jestem usatysfakcjonowany tym co jest czyli 1800+, pobawie sie jeszcze za jakis czas raz w odblokowanie, moze wtedy bedzie 12 i 12,5.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SpiderMAN - masz źle odblokowany mnożnik :? Popraw to 12x/12.5x bedą działały normalnie. Chociaż w sumie po co komu takie wysokie mnożniki? 10x-11x przy FSB166 MHz spokojnie wystarczą 8)

Fsb 166 MHz to ja na pewno na KT133A nie osiagne. NA razie jestem usatysfakcjonowany tym co jest czyli 1800+, pobawie sie jeszcze za jakis czas raz w odblokowanie, moze wtedy bedzie 12 i 12,5.

SpiderMAN powiedz jeszcze jaki masz przysrost wydajnosci, czy wogole jest odczuwalne (np 3dm2001) :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SpiderMAN powiedz jeszcze jaki masz przysrost wydajnosci, czy wogole jest odczuwalne (np 3dm2001) :?:

Jest odczuwalne!

Wzrost z 6200 na 6500 punktow w 3DMarku2001, ale to akurat mnie tego ten ;) Wali

Najwazniejsze, ze proc o dziwo hodzi na mniejszym niz standardowe napieciu pomimo faktu podkrecenia, szykuje sie jeszcze raz do odblokowania i poprobuje na 2000+ sie wspiac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CZym nakladales ten glukon, bo dzis go qrde kupilem (caly krakoow zlazilem) ,ale taki troszki gesty jest.....

Szacuneczek

Nozykiem do tapet, ale to cyba byl zly sposob, bo sie skisilo i nie dzialaja juz odblokowane mnozniki. Musze pomyslec jak to zrobic lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Dziś ja kupiłem ten Glukon a raczej "glut" bo to takie gęste, że hej.

Moim zdaniem <span style="color:red;">[ciach!]</span>iany preparat. Mostki łączyłem ze 10 razy aż w końcu wreszcie osiągnąlem mnożnik x12 bo tak nie mogłem. Mam antka xp1700 i epoxa 8kha+. Kurde ciężko to coś przewodzi prąd bo ścieżki są bardzo małe i chyba nie zadobrze łapie do tych kropeczek na procku (mostków).

Po całym popołudniu roboty dostałem tylko mnżnik x12 i jak daje x13 to mi wysakuje x12,5 kaszana. Jak daje 14 lub 15 to mam mnożnik 11.

Wkurzyłem się na to bo kiedyś wystarczył ołówek i było spoko za pierwszym razem.

Sposób mojego nakładania tego glukontu jest następujący:

Najpierw taśma klejącą obkleiłem mostki dookoła potem zrobiłem cieńkie paski. Ciężko było wyciąć cieńkie paski między mostki ale żyletką poszło jakoś. Na oko i pod szkłem powiększającym widać, że mostki są poprawnie połączone ale te cholerne dzielniki nie chcą działać. Jako, że mam doczynienia z elektroniką to stwierdzam, że ten preparat słabo przewodzi ale to moje odczucia albo miałem jakiś stary ten glukon.

Teraz pozostaje mi problem czy puścić procka 12x150 czy 11x166MHz nie wiem jak tam moja baśka wytrzyma te 166 fsb ale zobacze.

Naprawde bez podnoszenia napięcia mój procek idzie na 1910 MHz z tych 1466MHz w sumie fajnie nie???? :D

Tak se myśle, że będzie trzeba kupić jakiś pożadny klej np. z 4maxa czy skądś.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

elektronik ze mnie jak z koziej......ale wydaje mi sie ze albo jest przeplyw pradu i mnoznik odblokowany albo nie....wiec narciarz jak massz tylkotam nie wiem 12 to musiales chyba co pokisic:(

chyba i tak sproobuje ...chyba ze ktos ma cos przeciwko Glukonowi????

Szacuneczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

elektronik ze mnie jak z koziej......ale wydaje mi sie ze albo jest przeplyw pradu i mnoznik odblokowany albo nie....wiec narciarz jak massz tylkotam nie wiem 12 to musiales chyba co pokisic:(

chyba i tak sproobuje ...chyba ze ktos ma cos przeciwko Glukonowi????

Szacuneczek

Ja sprubuje jeszcze raz, a z do skutku lub totalnej porazki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...