Skocz do zawartości
Dexter

Hammer-tego sie nie spodziewalem

Rekomendowane odpowiedzi

Moze niektore beda dostepna ale cena napewno nie bedzie nizsza jak 10k zeta bo to beda platformy serwerowe minimum dwuprocesorowe.

Dwa opterony pod maska i OS ktory bedzie to potrafil obsluzyc to dopiero zabawka. Tylko po co to komu? Q3 dostalby moze ze 20 klatek wiecej :twisted: Jak ktos czasem gra w gry i nie liczy jakis inzynieryjnych smieci to lepiej zainwestowac w porzadna karte. Ciekawe jaka grafe moznaby kupic za 10k PLN :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lampa daje na wyjściu sygnał o niwbo lepszy ( jakość ) niż jakikolwiek tranzystor, te lampy są pewnie wzmacniaczami sudio, lampowe wzmacniacze w sprzęcie audio kosztują krocie i żande zintegrowane płytki chyba nigdy im nie dorównają, poza tym lampy nie trzeba podświetlać bo sama z siebie świeci --- lamy na płycie to zwykły marketing

Żadna lampa nie daje lepszej jakośći dzwięku od tranzystora dlatego ,że lampa zniekształca sygnał a tranzystor przetważa go w 100% wiernie. Fenomen lampy polega na tym ,że w momencie duzego impulsu sygnały tranzystor przetważa go wiernie do momentu osiągnięcia napięcia zasilania a później sygnał zostaje odcinany na tym poziomie co jest słyszalne jako metaliczne dzwonienie ,natomiast lampa w takim przypadku nieco wcześniej "nagina" przebieg sygnału tak ,że nie zostaje on odcięty na poziomie napięcia zasilania tylko nadal ma kształt sinusiudalny ,tyle że o zmienionym nieco kształecie. Dlatego audiofile kochają lampy za ich "ciepłe" brzmienie ,ale nigdy lampa nie bedzie lepsza od tranzystra pod względem wieności odtwarzania sygnału.

Jak dla mnie te lampy to ściema bo są tylko 3 ,co to za wzmacniacz na 3 lampach ( w końcu są 2 kanały)? Po prostu ktoś sobie jaja robi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie te lampy to ściema bo są tylko 3 ,co to za wzmacniacz na 3 lampach ( w końcu są 2 kanały)? Po prostu ktoś sobie jaja robi.

Hmmm.... Kanałów to jest na oko 6 nawet, chyba ze je jakoś łączą. :-) Ale wzmacniacz lampowy wbudowany w płytę to faktycznie ściema :-)

Tyle że fajnie wygląda - zobaczcie stronkę AOpen i jego budy z neonem i okienkiem - pod takie właśnie płyty przygotowane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zabawka. Tylko po co to komu? Q3 dostalby moze ze 20 klatek wiecej  :twisted: Jak ktos czasem gra w gry i nie liczy jakis inzynieryjnych smieci to lepiej zainwestowac w porzadna karte. Ciekawe jaka grafe moznaby kupic za 10k PLN :)

Ja kce ja kce! DVD to DivX w ile? Hmmm... może nawet real-time :-) mniodzio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no pewnie pare lat jeszcze bedziesz na p3 533 smigał widze ze jestes przyszłosciowy

Pewnie :) W gry nie gram, a do neta, muzy, filmów, worda :P czy html'a ten proc mi wystarczy długo. Jak zacznie niewystarczać to go zmienię na jakiegoś p3 1Ghz i znów spokój na dłuuuuuuuugi czas :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kce ja kce! DVD to DivX w ile? Hmmm... może nawet real-time :-) mniodzio.

To Ci wystarczy P4 2,53 bo on juz wyciaga cos lekko ponad 40 klatek czyli prawie 2x real time :lol: Albo cos ze stajni AMD jakis AXP 2700+

Skonczyly sie czasy kiedy potrzeba 5 godzin na przerobienie filmu. Moj TB 850 robil to w okolo 6 godzin 2 godzinny film .

Pozdro

DExter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no skoro tak planujesz wykorzystywac kompa za kilka lat to ok ale ja mysle ze nawet 1g p3 za kilka lat nie starczy aby odpalic jakis najprostrzy program multimedialny nie mówiac o grach......no ale karzdy człowiek mysli inaczej

Już wspomniałem, że nie gram :) Pozatym w tym roku przeskoczyłem z p233@300 MMX na K6-2 350@448 i obecnego P3. Ten K6-2 mi w sumie wystarczał a z P3 wykorzystuję może 50% to co mi więcej do szczęście potrzeba? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To Ci wystarczy P4 2,53 bo on juz wyciaga cos lekko ponad 40 klatek czyli prawie 2x real time  :lol:  Albo cos ze stajni AMD jakis AXP 2700+

Skonczyly sie czasy kiedy potrzeba 5 godzin na przerobienie filmu. Moj TB 850 robil to w okolo 6 godzin 2 godzinny film .

Moj (patrz podpis) wyciaga koło 19-24 - ale ja stosuję masę filtrów. Dlatego WIECEJ MOOOCY :twisted: :twisted: :twisted: A dobra optymalizacja dla AMD jest niestety tylko dla platform wieloprocesorowych :-(((.

A ja mam tak, że dostaje 4-10 filmów na mniej niż 24 godziny :-((.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie pomysł umieszczania wzmacniacza lampowego jest bez sensu, nie dość, że się grzeje jak kaloryfer to jeszcze jakiegoś zasilacza-potwora będzie potrzebował.

BTW w Focusie(jakiś wakacyjny numer) był news odnośnie płyty Aopen pod P4 ze wzmacniaczem lampowym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to zdecydowanie potrzebujesz duzo mocy lub duuuuuzy HDD. Ale juz masz 1x real time wiec w ciagu doby przerobisz 10 filmow  8) Tylko musisz zautomatyzowac proces  :lol: IMHO 2 filmy na 10 da sie obejrzec reszta to szmira  :x 

O zautomatyzowaniu myslalem - tyle ze potrzeba wtedy jakies 10x6= 60 GB dysku (no może troche mniej). A jak nie to automatu który wkładałby kolejne płytki do DVD. Sam dysk to pestka (no może nie tak do końca, ale za te 500 PLN wolę kupić coś innego).

A i tak znajac siebie to zapchałbym ten HDD w miesiąc :-). (dzięki japońcom za nagrywarki :lol: ).

A czy ja mówię, że chcę je oglądać? :wink: Ja się nimi chwalę 8) Tylko że ma to tą wade, że jak przybłąka się jakiś znajomy to od razu ze sztycą płyt przychodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AOpen teraz na serio zajął się robieniem płytek z lampami, ale nie rozumiem dlaczego wydał nawet płytę z jedną lampą, efekt będzie mizerny, chyba żadnej różnicy od zwykłego AC'97. Btw. tak co pół roku będzie trzeba lampę wymienić bo się of coz przepali...hmm a jak si stanrad przyjmie ??? wyborażam sobie jak w kiosku za parę lat będzie można dostać lampę... hyyyy .... temat ciekawy do przemyślenia ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

idziesz do sklepu , poprosze lampe , a jakom , okronglom - znaczy sie takom do komputera , juz widze jak na bazarach sprzedawali by zwykle lampki na biurka bo jakis stefan powiedzial ze to hit i ze to w komputerach stosujom :D :D :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi tu bardziej smierdzi stabilizacja napiec popatrzcie sa trzy napiecia (12;5;3,3) po jednym na lampe tam zaraz za lampami jest tranzystor z radiatorem i takie cos co wyglada jak transformator gdyby to byl wzmacniacz lampy byly by blizej wyjsci zwiekowego to wtedy mozna by bylo to uznac za wzmacniacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ktoś słyszał jak chodzi wzmacniacz lampowy to raczej nie będzie chciał mieć tradycyjnego.

Pozdr.

dokładnie w 1000% sie zgadzam dzwięk jest całkowicie inny taki głęboki czysty a zarazem bardzo miekki wiem bo kumpel miał kiedyś taki ale to było 5 lat temu ;))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrze sobie tak na tą płytkę...

Jeżleli te lampy to rzeczywiście stabilizacja zasilana to te trzy kolorowe, okrągłe wtyki koło drugiego usb to wejście L1, L2, L3 :D (kto elektryk ten zrozumie :D). na jakim napięciu chodzi hammer? I jaką ma emisję mocy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te lampy są na 100% do audio, już ktoś to napisał że Tom nawet o tym pisze. Ale nie są to lampy wzmacniacza, tylko przedwzmacniacza. Brak trafoka gł. a ten wtyle to najprawdopodobniej trafo dodatkowej przetwornicy wtważającej nap. ok 150-210V do zasilania siatek (no chyba że znowu trzeba będzie inny zasilacz stosować). A poza tym to i tak to porażka, bo żeby faktycznie "poczuć to audio" trzeba dysponować dodatkowym wzmacniaczem lampowym 6 kanałowym. W innym przypadku na cholerę lampy na płycie.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...