Skocz do zawartości
Kaeres

R9000pro szybszy od R8500 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Lisek tfuj atlon smierdzi a moj celeron 433 jest od niego szybszy .. dostane banana ? :DDDDD

Stary, Ty na pewno - choćby za wygląd :wink:

A co do K. to pozwólcie, że ja będe decydował o tym kto zasługuje na bana, a kto nie. Na pewno o kolejnych banach nie bede informował publicznie - nie będzie zbędnego zamieszania (chociaż nieobecność Kaeres'a nie jest trudno zauważyć :)) Jego wypowiedzi od jakiegoś czasu mnie denerwowały, mam nadzieje że o ile wróci (a to już zależy od niego) w środę, to zacznie rozważniej gadać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serwis x-bit labs (maniaki podkrecania wszystkiego na wszystkim :) ) postanowili podkrecic karte R9000 pro z wartosci 275/275 na uwaga !!!

340/340

To dalo zdumiewajace wyniki w formie wygranego testu szczegolowego nature (z 3dmarka) z radeonem 8500 (jak wiadmo ten drugi calkiem niezle sobie w tym tescie radzi).

Wiec lapcie w rece lutownice, kupowac ORBY i jazda z vmodem i podkrecaniem posiadacze R9000 :)

I oczywiscie link

no i co z tego jak 8500 na peltku podkreci sie jeszcze bardziej i bedzie prawie 2x szybszy niz ten biedny 9000 :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lisek ale wyjdzie na to, że dałeś mu bana bo masz Athlona i Radeona. Pan K. mnie też wkurzał ale ty okazałeś się "obrażalski". Poza tym przecież nie może być tak. żeby człowiek bał się trochę ostrzej wypowiedziec. Nie możecie się dogadć na pivie? A może teraz głupio CI się wycofać? To Twoje forum i możesz robić na nim co chcesz ale mimo wszystko zdejmij tego bana.

P.S. ja też mam Athlona i Radeona :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMHO ten ban dla Kaeresa niepotrzebny. Mozna bylo lagodniej zalatwic sprawe, poza tym Kaeres jest jedna z ostatnich osob na tym forum ktore powinny dostac banana w ciescie...

Twoje forum, Twoja wladza, ale przemysl troche jak to wyglada :? Poza tym przez to mozemy stracic doswiadczonego usera....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może teraz głupio CI się wycofać? To Twoje forum i możesz robić na nim co chcesz ale mimo wszystko zdejmij tego bana.

Obrazalski? :) Hehhe... Nie mam zamiaru się wycofywać, a nawet zastanawiam się nad całkowitym banem dla tego pana, po rozmowie na priv.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kaeres - chyba jaja sobie robisz. Wyzywam każdego posiada Radeona 9000Pro na pojedynek :wink: Wątpie aby mnie wyprzedził 8)

Własnie Grooby jakzes grafe tak przekrecil???????

Obeszlo sie bez Moda????????

Bo jak tak to jutro lece po 8500 nie myslac duzo:)

Szacuneczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwoolcie jednak ze powrooce do tematu!!!!!!!!!!!!

I zapytam uzytkownikoow 8500(zadne inne le itp) JAKA QRDE FIRMA??????????????napiszcie co bo juz przeczytalem miliony opinii itd ,, ale ktoore sie dobrze kreca???????????PLIZ QRDE:)

Szacuneczek

Oczywiście tylko i wyłącznie Gigabyte :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I zapytam uzytkownikoow 8500(zadne inne le itp) JAKA QRDE FIRMA??????????????napiszcie co bo juz przeczytalem miliony opinii itd ,, ale ktoore sie dobrze kreca???????????PLIZ QRDE:)

Szacuneczek

Oczywiście tylko i wyłącznie Gigabyte :)

Hm ....Niestety one sa troszki drogie......Lisek , moze inne propozycje????

Chyba ze nie ma nic ciekawego( w co watpie:))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm ....Niestety one sa troszki drogie......Lisek , moze inne propozycje????

Chyba ze nie ma nic ciekawego( w co watpie:))

Hmm... inne? Jakiś Sapphire i zrobić mu Vmod'a :) Innych pomysłów nie mam...

PS. coś cytowanie nałogowo chrzanisz :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może teraz głupio CI się wycofać? To Twoje forum i możesz robić na nim co chcesz ale mimo wszystko zdejmij tego bana.

Obrazalski? :) Hehhe... Nie mam zamiaru się wycofywać, a nawet zastanawiam się nad całkowitym banem dla tego pana, po rozmowie na priv.
Widać że Lisek nie dorosłeć do funkcji jaką spełniasz w tym serwisie. POdejmujesz zbyt pochopne i nieprzemyślane decyzje. Nie możesz blokować kogo Ci sie zechce.

Może jeszcze mnie przyblokuj żeby pokazać jaką masz władze.

Co?

A tak wogóle to Keares to troche robi zamieszanie ale o to chodzi. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A z kręcenim kart to jest tak żę jeden serwis testuje podkręcalność karty na podkręconym FSB tzn. np. na Antku XP1,7+ @ 11*150 ale wtedy AGP ma już 75MHz a nie 66.

U mnie na AGP 66 karta chodzi na 310/480 a na 75 już tylko na 305/458 i z tego wydaje mi sie sąróżne wyniki OC kart

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PS. coś cytowanie nałogowo chrzanisz :wink:

No nie wiem wleiłem kawałem jego posta z cy tatem do swojego i działał. Chyba raczej forum nawala i zamiast pisać chrzanisz to mu napisz jak powinien cytować.

Szacuneczek

Oczywiście tylko i wyłącznie Gigabyte

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do Emge: wiec ten Hercules kreci sie bez problemu na 281@281 przy XP1600@XP1800. W 3DMARKU wynik jest 8500 :) bez artefaktów myślę że jak dołożę radiatory na pamięci to pójdzie więcej bez artefaktów. Zasadniczo kręci się nawet 290@290 ale w Nature sa artefakty. Ewidentnie wina pamieci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do Emge: wiec ten Hercules kreci sie bez problemu na 281@281 przy XP1600@XP1800. W 3DMARKU wynik jest 8500 :) bez artefaktów myślę że jak dołożę radiatory na pamięci to pójdzie więcej bez artefaktów. Zasadniczo kręci się nawet 290@290 ale w Nature sa artefakty. Ewidentnie wina pamieci.

thx. teraz tylko pozostaje mi znalez go gdzies do kupienia w dobrej cenie - to moze byk trudne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do K. to pozwólcie, że ja będe decydował o tym kto zasługuje na bana, a kto nie. Na pewno o kolejnych banach nie bede informował publicznie - nie będzie zbędnego zamieszania (chociaż nieobecność Kaeres'a nie jest trudno zauważyć :)) Jego wypowiedzi od jakiegoś czasu mnie denerwowały, mam nadzieje że o ile wróci (a to już zależy od niego) w środę, to zacznie rozważniej gadać...

Mysle Lisq ,ze troche przesadziles z tym banem , jaki Kaeres jest kazdy wie , co pisze tez kazdy wie , ale on ma tez swoj udzial w tym forum i to nawet duzy . Twoje opinie sa zawsze obiektywne , tyle ze moderatorom czesem sie cos chlapnie ( szczegolnie jednemu ) .

A zauwazylem ze pan K, ostatnio troche zmienil styl postow , wiec mam nadzieje ze sie uspokuje i wroci na Forum .

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]Jush to gdzies pisalem ,ale w abcdacie sa po 474 zlocisze (w hurcie) ,mysle ze jakbys sie dogadal w jakims sklepie to ci zamowia i za 500-520 ci dadza.Ja tak robie :-)

znalazlem nawet kilka korzystniejszych cen dla koncowego kupca, co z tego ze sa cenniki i ceny jak nie ma towaru na stanie - czy ta abc-data ktora sprawdzales ma to na swoim stanie????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I to wszystko na standardowym biosie Hercules'a? Jakie masz pamieci? 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LeOn na standardowym to pamieci na 260 dawaly artefakty, wgralem chyba z 4 biosy i wkoncu zostalem przy ostatnim nawet juz niepamietam jakim, grunt ze sprawuje sie dobrze. A pamiecia takie jak we wszystkich Heculesach R8500 FDX czyli Hynix 4ns

OK, thx :mrgreen: Czyli u mnie pewnie bedzie tak samo 8)

Ale i tak nie mam zamiaru zmieniac biosu bo dzieki timingom wydajnosc jest ta sama :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...