skinny500 Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Co zrobić żeby katody pulsowały, nie mają się całkowicie wyłanczać, tylko przygasać (W NFS: U można było takie zamontować). IMO trzeba zmienić inwenter na jakiś specjalny (gdzie można taki kupić?). A może istnieje jakiś inny sposób aby katody pulsowały? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hard-Pc Opublikowano 11 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2005 Po pierwsze w NFSU były neony a nie katody a to troche ina bajka. Na www.benchamrk.pl jest takie pudełeczko z pokrętłami i przełącznikami co umożliwia sterowaniem natężenia świoecenia katody oraz mrugania w rytm muzy. Kosztuje 11zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 po drugie w NFSU nie było ani katod ani neonów.. tylko rozświetlane pixele na ekranie :lol:.. nie weim czy panowie zauwazyli ale to nie jest tak że to co widać w grach ma jakikolwiek zwiazek ze światem rzeczywistym :) w suie wystarczy chyba regulować napiecie zasilania invertera.. troche provizorka ale powinno działać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hard-Pc Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Tylko jak to zrobisz to i tak nie będziesz miał możliwości pulsowania katod. To pudełeczko kosztuje 11zł Masz to tu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PJ2099 Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 E tam. Epilepsji dostaniesz od tych pulsacji :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Ta te pudełeczko się nada - epilepsi nie dostanie bo z tego co pamiętam to pulsowały one z umiarem (lekkie przygaszanie i ponowne rozjaśnienie). Ale mryganie w rytm muzyki - no tutaj już można dostać, w zależności jaką muze słuchamy :> technooo jazda jaaazda jazzdaaaa :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osek Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 czyli tym można te ziody w rytm muzyki, tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hard-Pc Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 Najprawdopodobniej tak, ale nie jestem pewien. Przeczytaj w tym linku co dałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 hmm mysle, ze by sie dalo i PelzaK dobrze wie jak - knight rider ;) tylko, ze na jedna katode Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 16 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2005 Tak da się ustawić by katody mrugały w rytm muzyki - nie wiem czy na tym inwerterze bo podana tutaj jest inna firma (Speez - z pamięci pisze), a ja posiadam wersje od Sunbeam'a. Do tego inwertera da się podpiąć cokolwiek co bierze 12V (może jak podepnie się pod 5V to też zadziała - kto wie) - wystarczy obciąć wtyczke, albo dorobić odpowiednią przejściówke i możemy mieć choćby wentyl wiejący w rytm muzyki ;] (hardcore ;e) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osek Opublikowano 17 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2005 "panel umożliwia sterowanie zimnymi katodami (CCFL) i wszelkiego rodzaju neonami; steruje natężenie światła, odpowiednie natężenie światła w rytm muzyki" tylko jedną? niee diody tez? chyba tak, co? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smk Opublikowano 18 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2005 ja dpadłem taka katode z wbudowanym mikrofonem i ona miała pulsować w rytm muzyki ale jak podłączyłem to nie działało i reklamowałem. drugiej nie dostałem ale typ za porozumieniem oddał mi połowe kasy, czyli zarobiłem bo to bla mojego kolesia było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...