Pietr Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 Miałem zainstalowane dwa systemy produkcji cudownego Microsoftu w wersji XP Pro na 2 partycjach, jednak jedną z tych partycji sformatowałem. Wszystko super oprócz tego, że pozostało menu startowe pytające o wybór systemu i nadal moge wybrac jedną z dwóch Wind, tylko że ta druga nie działa (no bo jak ma działać, jak jej nie ma). Właściwie po co to menu sie pokazuje w takiej sytuacji skoro mam teraz jedego Windowsa. Mam 2 pytania: Czy da sie jakos usunać to menu, żeby nie tracić czasu na starcie? Czy źle zrobiłem formatując ten dysk czy powinienem pozbyć się Windy w jakiś bardziej cywilizowany sposób? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 12 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2005 moj komp->własciwosci->zaawansowane->uruchamianie i odzyskiwanie | wszystko tam jest jak na dłoni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TYPHOONS Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 (edytowane) Miałem tak z bootloaderem linuksa. Spróbuj tak: - konsola odzyskiwania sytemu ( wystartuj windowsa z płyty i jak się będzie pytał o instalację wybierz R napraw) - zalogować się na konto administratora - komenda fixmbr - naprawia uszkodzony lub niewłaściwy sektor startowy Format tutaj nie ma nic do rzeczy U mnie zadziałało Edytowane 13 Marca 2005 przez TYPHOONS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 13 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2005 Jest o wiele prostsza metoda niż naprawianie. Edytuje plik boot.ini i kasujesz by tylko sotało coś podobnej treści: [boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /NoExecute=OptIn U Ciebie powinien być inny nr partycji. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 15 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2005 (edytowane) Wszystkie sposoby są dobre, ale Pluskwy najłatwiejszy. Edytowane 15 Marca 2005 przez lspider Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...