byru Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 witam, wlasnie zakupilem nowe chlodzenie do mojego p4 rozmontowalem intelowski wiatrak i wyjalemradiator z przyklejonym do niego procesorem. procek byl przytwierdzony do radiatora tym intelowskim szarym kwadracikiem termoprzewodzacym. sek w tym jednak ze dranstwo trzyma jak glupie. jak odczepic pentiuma od radiatora??? Pomocy! - pilne :) Byru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeli Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Zamrazarka i jazda ;) Było... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 znajomy podrzal na kuchence gazowej i procek dal sie odkleic... :blink: ale nie polecam tej metody sproboj zapomaca nitki dentystycznej (wpakowac w jakas szczeline miedzy procem a raditorem) i kowolutku 'podcinaj' za jej pomoca paste mozesz jeszcze sprobowac kapnac troche rozpuszczalnika (CHYBA nitro) zeby ci sie latwiej odklejalo - powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 albo rozgrzeac suszarka:) ale dziwi mnie to ze te proce czesto wychodza z socketa i ze prawie nigdy nie urywaja sie nuzki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoo Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 zapuść jakiegos 3dsmarka na podkreconym procku na pare h, wylacz kompa, wyjmij procek i próbuj z ta nicia :] moze sie uda... PS: A jak nie to młotkiem i przecinakiem (TO JEST ŻART!!!!NIE RÓB TAK POD ŻADNYM POZOREM (sa rozni ludzie i pomysli taki ze to na serio, pozniej pretensje beda :D :D :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUNISHER Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Ja miałem identyczną sytuację ze swoim poprzednim Celeronem i użyłem nożyka do cięcia tapety - jest cienki i można powoli i delikatnie z każdej strony podwadzić procesor. W ogóle to dobrze, że jak zdjąłem radiator i przylepiony do niego procesor, że nie połamały się nóżki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byru Opublikowano 31 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2005 Dziekuje za wszelka pomoc. Przy pomocy nici oraz nozyka :) udalo sie :) DZIEKI WIELKIE Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
porky`s head Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 hej... a czy na wszystkie p4 montowane sa coolery (boxowe) na ten "kwadracik"? jak mam p4 2.8 HT Prescotta na 800FSB i na podstawce 478. tez mam sie spodziewac takiego kwadracika czy pasty??? (kompa montowali w serwisie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michomis Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 ja wczoraj mialem podobny problem. procek PIV 3,0 FSB800 przykleil sie do boxowego radiatora na amen. nie wiedzac o tym i wyciagajac radiator z ramki, szarpnąłem "troszkę" mocniej. udalo sie wyjac... razem z procem, serce mi stanelo jak zobaczylem ze na podstawce nie ma proca. na szczescie nozki cale i wszystko dziala, tylko jakby ciężej wchodzi w socket. proca "wykrecilem" z radiatora, bez wiekszego problemu. na przyszlosc kazdemu polecam zerwanie oryginalnej tasmy z radiatora i przesmarowanie osobną pastą, przed pierwszym zamontowaniem. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tsoushi Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 hej... a czy na wszystkie p4 montowane sa coolery (boxowe) na ten "kwadracik"? jak mam p4 2.8 HT Prescotta na 800FSB i na podstawce 478. tez mam sie spodziewac takiego kwadracika czy pasty??? (kompa montowali w serwisie) 1380341[/snapback] jesli w serwisie to odpowiedz jest prosta: TAK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 A ja miałem paste :D nawet srebrną :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...