Skocz do zawartości
Gość

Która Płyta

Rekomendowane odpowiedzi

CHAINTECH APOGEE 7VJL kt 333 czy Asus A7V8X VIA KT 400 

zalezy mi na 

1).szybkosc 

2).stabilnosc 

jezeli ruznice sa w granicach błedu do wolał bym CHAINTECH APOGEE 7VJL 

tu link do CHAINTECH APOGEE 7VJL kt 333 

http://www.frazpc.pl/artykuly_wyswietl/117-58 

:?:

wez Chaintecha, ale tego nowszego na KT400, nazywa sie Apogee Deluxe (jest tez na frazie) i ma ten sam symbol... masz wtedy to samo co A7V8X i troche kasy zostanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz Asusa, serio. Chaintech dostał pochlebną recenzję, i od razu ludzie sie na niego rzucili. No i teraz mają, sporo ludzi na forum narzekało na Chaintecha, że to szajs, że problamatyczny, niestabilny.

Na Asusa też pare osób narzekało, więc od siebie polecam MSI i Gigabyte'a.

Jak nie masz wyboru, to bierz Asusa, a okrągłe kable kup osobno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Asus to pewny wybór

Tiaaa, szczególnie po wpadkach z pierwszą serią A7V333 :D

Z tych dwóch wziąłbym chyba Chaintecha, ale tak w ogóle zastanowiłbym się nad nowym Epoxem 8K9A....

no wlasnie, popieram... ten EPOXik jest milutki i do tego duzo tanszy, tez na KT400 :)

a jak juz wczesniej pisalem gdzies na ASUSach z AGPx8 nie odpalisz Herculesa 9700Pro, z HISem tez moga byc kredki :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Asus to pewny wybór

Z tych dwóch wziąłbym chyba Chaintecha, ale tak w ogóle zastanowiłbym się nad nowym Epoxem 8K9A....

Bierz co chcesz stary :)

Nie każdy ma problemy z Asusem trzba umieć obsługiwac te płyty i optymalnie zworki poustawiać (jest ich wiele).

Nie znajdziesz płyty idealnej. Jeśli Mercedes robi dobre samochody i jeden mu nie wyszedł tz, że dalej będzie robiłzłe samochody?? NIE nauczył się i już tego błędu nie zrobi. Ja bym wzia Asusa i koniec kropka :)

EpoX też są fajne ale on podał dwie płyty do wyboru.Ps: Dlaczego polecasz epoxa?? przecież też miał wpadke z płytą 8k3a. :!: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Asus to pewny wybór

..

Z rev 1.04 byly szopki , pozatym pierwsze wersje byly spox tylko Bios musialbyc nowy . A jezeli chodzi o pytanie to bierz Abita albo Epoxa , a jezeli nie masz wyboru to Asusa .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz Asusa. Nie przejmuj się tym, że tyle osób go krytykuje, bo raz jedyny zdarzyło mu sie wypuścić serię wadliwych płyt A7V333. W tej chwili tej serii nie ma już w sklepach i nie nadziejesz się kupując Asusa. Jeśli chodzi o A7V8X, to nie słyszałem o problemach.

Co do krytyki ASUSA - wydaje sie dziwne, że tak wiele osób krytykuje wszystkie płyty tej firmy, tylko dlatego, że jedna seria była wadliwa. Mercedes też walnął gafę wypuszczając klasę A, która się przewracała na teście łosia, ale to nie znaczy, że Mercedes produkuje kiepskie samochody.

Ja mam tą najbardziej krytykowaną płytę ASUSa (A7V333) i jestem bardzo zadowolony, ze stabilności, wydajności i możliwości o/c.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...