ivan06 Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 (edytowane) Witam, mam zamiar troche wyciszyc kompa i zastanawiam sie nad kupnem jakiegos panelu, wialkosc nie ma znaczenia czy bedzie to 3,5 czy 5,25', szukam panelu tak do max 70- 80zł.Potrzebuje panel do regulacji coolera od CPU i dwoch wiatrakow w obudowie. Szukam prostego panelu bez zbednych "bajerek". Prosze o ewentualne propozycje, linki.Zastanawialem sie na tymi panelami co wy na to??: - http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=461 - http://www.allegro.pl/show_item.php?item=47255790 Ps: czy za posrednictwem panlu mozna wogole sterowac coolerem od CPU?? Mam Pentagrama QVC 120+, obecnie wiatrak kreci sie na 1850obr/min , na noc chcialbym zmienjszcz do przynajmniej 1600obr/moin. Edytowane 5 Kwietnia 2005 przez ivan06 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spawn Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Polecam akase ma mniej bajerow i napewno bedzie w pelni sprawna :) no i przedewszystkim regulacja kazdego wentyla z osobna :) oczywiscie ze mozna kontrolowac obroty wentyla na cpu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Ps: czy za posrednictwem panlu mozna wogole sterowac coolerem od CPU?? Mam Pentagrama QVC 120+, obecnie wiatrak kreci sie na 1850obr/min , na noc chcialbym zmienjszcz do przynajmniej 1600obr/moin. 1369804[/snapback] Tak, ale wpierw trzeba go podpiąć do panelu (wtyczka 3pin). Czy zmniejszysz obroty do 1600 ? Nie wiem - to zależy od : a)możliwości panelu (zakres V do zmniejszania/zwiększania) b)minimalnego V przy jakim cooler wogóle zachce startować Z strony producenta nie da się wyczytać minimalnego V, ale jest podane : tryb silent: 1400 obr./min tryb normal: 2200 obr./min Czyli powinno się dać. Z paneli w gre od 70-80 zł wchodzą tylko panele 3,5 cala. Panel akasy (Akasa Fan control Jr 3,5") ma zakres od 5-12V więc powinnien być całkiem ok (jeśli wentyl nie pracuje już od 5V będziesz miał możliwość wyłączenia go :)), ale za to panel revolteca ma 4 kanały i zakres od 7V-12V i podświetlone gałki - jak kto woli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Najlepszy i najtanszy: panel typu "zrob to sam" :) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolghnet Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 hej, jesli masz 2 wolne zasleki 3'25 to wydaje mi sie ze lepszy bedzie wlasnie taki. Ja mam tylko jedno wolne 3'25 , jest tam stacja dyskietek. A 5'25 w miare czasu bedzie brakowac jesli pokupujesz bajerow. Ale nawiazujmy to tematu. Kup sobie jakas fajna podswietnala akase, popatrz na kolory ,zeby sie ladnie komponowal z kolorem obudowy. Widziales na obudowach czarnych biale Cd-ki . Moim zdaniem to troszke brzydko wyglada. No ale zalezy do gusty. Wybor pozostawiam tobie. Pozdrowienia :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OBcY Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Ja zaś polecam Sunbeam'a. Cztery gałeczki, cztery diodki, 20W na kanał i 0-12V za 90zł. http://www.angela.pl/index.php?action=Towa...z&id_towaru=209 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Amd_Powered Opublikowano 5 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2005 (edytowane) a nie lepiej http://members.lycos.co.uk/zgk5/LM003.jpg :D ten zrabany srebrny panel z allegro jest na 5.25 czy na 3.5? Edytowane 5 Kwietnia 2005 przez Amd_Powered Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 (edytowane) Ja troche nie w temacie ale wiem czego chce CHyba bede zmuszony zastosowac 2 panele ze wzgledu na 2x60mm YS techa 7.5W kazdy 7000rpm :D 1x92 Vantec tornado 6000rpm 3x120mm 0.25A/3W kazdy 2x80mm 0.2A/2.4W Pierwszy panel do podlaczenia 5.25 1x120mm, 1x92mm i 2x60mm + 3/4 wskazniki temperatury, regulacja od 0-12v, mozliwosc wylaczenia kazdego wentyla z osobna. Monitorowanie obrotow 2 wentyli. Drugi panel do 3.5' albo 5.25 2x80mm i 2x120mm, regulacja od 5-12v min. Tez spore obciazenie. Brak monitorowania obrotow. Mozliwosc wylaczenia wszystkich wentylow naraz albo kazdego z osobna. Co byscie polecili. Panelki musza wytrzymac obciazenie powyzszych wentyli ofcoz To ma pasowac tez do srebrnego chiefteca i kosztowac w miare :wink: Edytowane 6 Kwietnia 2005 przez Aurora001 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łasta Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Lepiej niech kazdy podesle linki gdzie jest jakis schemat dotyczacy panelu lub jakac instrukcja jak go zrobic. http://www.moded-kompz.net/?name=Mods&id=46 to odemnie ;p. PS: ja tez chcem zkozystac z tych linków poniewaz jestem w trakcie robienia takiego panelu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vegosan Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 ciekawe Ja mam dostep do tokarek tyle ze do zrobienia takiej budy potrzeba wiecej maszynek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Mnie zafrapował ten text z opisu aukcji: "Regulacja prędkości 4 wentylatorów (jednocześnie)" Można go rozumieć na dwa sposoby- jednak cena (pomimo "klasy B") świadczy chyba o regulacji zależnej- wszytkie regulowane wentyle podpięte pod jeden kanał i pracujące na tej samej prędkości (???). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...