Skocz do zawartości
kerad16

Partycja Ntfs

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam obecnie zainstalowany Win XP na partycji NTFS. Chciałbym przejś na FAT32. Czy za pomocą jakiegoś programu np. PM 8 uda mi się skonwertować NTFS na FAT32 "BEZSTRATNIE"? I czy na FAT32 bębę mógł obrabiać pliki (w domyśle DVD) większe od 4 GB?

pozdrawiam

kerad16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1a. Jak coś się nie uda stracisz wszystkie dane(a pewnie sie nie uda :) )

1384826[/snapback]

Przesadzasz, wystarczy na czas konwersji odsunac sie od komputera, ukleknac i pomodlic ;)

U mnie na kilkanascie konwersji tego typu wszystkie wykonane zostaly poprawnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eeeeeeeeee? po co zmeiniac ntfs na fat? :|

1387086[/snapback]

Po to żeby się cofnąć jakieś 10 lat wstecz, zmniejszyc bezpieczenstwo danych, tracic więcej miejsca przez duże klastry i nie móc pracować z dużymi plikami? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eeeeeeeeee? po co zmeiniac ntfs na fat? :|

1387086[/snapback]

Po to zeby nie miec problemow z odczytem takiej partycji na starszych komputerach (chociazby w kafejkach internetowaych gdzie nie wszyskie sprzety dzialaja w oparciu o Win2k badz XP) albo bezstresowo wykorzystywac ta partycje na Linuxie w trybie rw. Edytowane przez KrzychuG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi