Skocz do zawartości
Wofek

Który z tanich Geforców 4 Ti 4200 ???

Ktory z tanich Geforcow 4 Ti 4200 ???  

1. 1. Ktory z tanich Geforcow 4 Ti 4200 ???

• PIXELVIEW PROLINK GF4 TI4200 64MB DDR TV BOX [B]591,70[/B]
      29
    • PALIT GF4 TI4200 64MB DDR TV [B]603,40[/B]
      0
    • SPARKLE GF-4 TI4200 64DDR BOX [B]610,00[/B]
      4
    • PINE XFX GF 4 TI4200 64DDR TV BOX [B]621,00[/B]
      5

Rekomendowane odpowiedzi

Mam do wyboru:

PIXELVIEW PROLINK GF4 TI4200 64MB DDR TV BOX 591,70

PALIT GF4 TI4200 64MB DDR TV 603,40

SPARKLE GF-4 TI4200 64DDR BOX 610,00

PINE XFX GF 4 TI4200 64DDR TV BOX 621,00

Co polecacie ??? Jak sie w/w. modele kręcą ???

PS Nie blokujcie posta, gdyż powyższe porównanie nie miało jeszcze miejsca ! Stoje przed zakupem GF4 ! 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja posiadam od nie dawna Prolinka GF4 i jestem z niej zadowolony. CO do reszty to nie mialem stycznosci to sie nie wypowiem ale z tych 4 wybralbym Prolinka...Wyposazenie BOX marne no ale za ta cene mamy dobra karte a jak ktos chce bogate wyposazenie niech bieze MSI:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie trudny wybór. Ja bym się w takim wypadku sugerował raczej pamięciami (firma, czas dostępu), wyposażeniem pudełka i wogóle estetyką.

Na początek przyjrzałbym się produktom PixelView, a także Prolinka, którego nie wymieniłeś na liście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie sam jade teraz na voodoo1 ( :arrow: obraz jak żyleta) bo opchnołem gf3 i też stoje przed takim samym wyborem co Wofek. Ale raczej wezme MSI za 720 chociarz zastanawiam sie tez nad prolinkiem za 600 !!!??? :roll: :roll: ludzie powiedzcie cos o tym prolinku jaki ma tv out chodzi mi o jakośc obrazu no i jak wogule z tym obrazem po juz rózne opinie słyszałem.

pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie sam jade teraz na voodoo1 ( :arrow: obraz jak żyleta)  bo opchnołem gf3 i też stoje przed takim samym wyborem co Wofek. Ale raczej wezme MSI za 720 chociarz zastanawiam sie tez nad prolinkiem za 600 !!!??? :roll:  :roll: ludzie powiedzcie cos o tym prolinku jaki ma tv out chodzi mi o jakośc obrazu no i jak wogule z tym obrazem po juz rózne opinie słyszałem.

pozdr.

ile razy można pisać. Może jestem szczęściażem ale:

obraz ma extra na monitorze

na TV

karta kręci się wyrąbiście bez dodatkowego chłodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie trudny wybór. Ja bym się w takim wypadku sugerował raczej pamięciami (firma, czas dostępu), wyposażeniem pudełka i wogóle estetyką.

Na początek przyjrzałbym się produktom PixelView, a także Prolinka, którego nie wymieniłeś na liście.

hmm przeciez to jedna i taa sama firma :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a pixelview to chyba inaczej prolink jest. abo ja gupi jestem

a ja osobście też bym toto qpił, ale czekam na 9500pro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trudno zdobyć ostatnio tego MSI !  :?

Tego 128MB faktycznie tak, ja też chciałem go łyknąć a że nie było w Actionie to wziołem 64Mb i powiem jedno, teraz nie żałuję. Prawie wykręciłem Ti4600, ardzeń chodzi jeszcze 15 MHz wyżej. Niestety pamięci już więcej nie wytrzymują. Wszystko na standartowym chłodzeniu.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj mialem w lapach Gf4 ti4200 prolinka bo kumplowi kompa skladalem.

Wiec tak ,Kostki hynix 4ns bez radiatow na ramach, na chipie spory radiat z nieglosnym wiatrakiem sprawia wrazenie solidnego.Ale jakosc obrazu 2D jest jak dla mnie ZENUJACA ,niewyrazny ,kolorki sie rozchodza trochu w rogach :? ,ja bym nie bral chyba ze kogos to zupelnie szczyka ile mu oczy pociagna ;].Ile sie kreci niewiem bo nie probowalem (do durka nie ma sensu)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na stronce www.benchmark.pl masz opis kart GF4 Ti 4200 w tym PROLINKA wejdź i zobacz :)

Osobiście wolałbym PROLINKA bo pozostałe to niezbyt znane :)

Ale zastanów sie i dołóż stówke a będziesz miał lepszą markę i jakość (MSI lub GAINWARD) :)

POWodZENIA !!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]Wczoraj mialem w lapach Gf4 ti4200 prolinka bo kumplowi kompa skladalem.

Wiec tak ,Kostki hynix 4ns bez radiatow na ramach, na chipie spory radiat z nieglosnym wiatrakiem sprawia wrazenie solidnego.Ale jakosc obrazu 2D jest jak dla mnie ZENUJACA ,niewyrazny ,kolorki sie rozchodza trochu w rogach  :? ,ja bym nie bral chyba ze kogos to zupelnie szczyka ile mu oczy pociagna ;].Ile sie kreci niewiem bo nie probowalem (do durka nie ma sensu)

dziwne bo mój ma ładne 2d /nie jest to matrox ale obraz czysty i ładniutko wybarwiony/ a to rozchodzenie po rogach to sorki ale wina monitora a nie karty

aha i uzywam jej w acadzie , illustratorze , catii i corelu i jakos oczka mnie nie bolą / 19 monitorek i zwykle 85 Hz przy 1280x1024 /

a wiem jak wygląda dobry obraz bo w tyrce mam philipsika 201p i matroxa g450 DH

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli nie musisz koopowac jutro poczekaj do piemiery nv30 i radka 9500/pro ceny spadna jeszcze i bedzie jasniejsza sytuacja

Do godz 20.00 pracowałem na spalonym S3Savage3D 8Mb ( ma artefakty - nawet pod windą :wink: )

Teraz po godz 20.00 mam na 2 dni pożyczonego GF2 MX200 :? i osiągam az 1594 w 3DMarku 2001 SE 330 :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a pixelview to chyba inaczej prolink jest. abo ja gupi jestem

a ja osobście też bym toto qpił, ale czekam na 9500pro

Głupi nie jesteś, to ja pisząc tego posta byłem jakiś rozkojarzony! :-P Ale nadal obstawiam za PixelView Prolink. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli nie musisz koopowac jutro poczekaj do piemiery nv30 i radka 9500/pro ceny spadna jeszcze i bedzie jasniejsza sytuacja

Do godz 20.00 pracowałem na spalonym S3Savage3D 8Mb ( ma artefakty - nawet pod windą :wink: )

Teraz po godz 20.00 mam na 2 dni pożyczonego GF2 MX200 :? i osiągam az 1594 w 3DMarku 2001 SE 330 :lol:

eee nooo jak by to ujac wiem ze ciezko jest bez kompa wnioskuje ze walisz wszystko i chcesz miec swoj sprzet caly (z tych podanych chyba prolink, ale zadna z tych kart nie lezy mi na sercu)i w porzo a takpoza tym jakbyc dal gazu temu mx troche by podciagnal wynik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko prolimk!!! Uzywam go od 3 miechow, jakosc obrazu znakomita naonitorze SAMSUNG SyncMaster 755df 17'.

Bez podkrecenia 8000 jednostek w 3Dmarku 2001, podkrecony 1085 punktow (1024x768) bez AA. Z zastowaniem zestawu chlodzacego Thelmarket rdzen podkrecony z 250 na 350 a pamiec z 456 na 550.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...