Jakma Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 Na Athlonie 1800Xp, niekręconym, temperatura bez obciążenia wynosi 59C a pod obciążeniem ponad 62C. Wentylator miedziany Spire, pasta z dodatkiem srebra, obudowa otwarta!! Na początku nie przekraczała 49C pod obciążeniem ale z czasem zaczęła wzrastać. Ściągałem i zakładałem go kilka razy i cały czas to samo. Czy jest możliwe że żeberka delikatnie odklejają się od podstawy coolera (są doklejane) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 Na Athlonie 1800Xp, niekręconym, temperatura bez obciążenia wynosi 59C a pod obciążeniem ponad 62C. Wentylator miedziany Spire, pasta z dodatkiem srebra, obudowa otwarta!! Na początku nie przekraczała 49C pod obciążeniem ale z czasem zaczęła wzrastać. Ściągałem i zakładałem go kilka razy i cały czas to samo. Czy jest możliwe że żeberka delikatnie odklejają się od podstawy coolera (są doklejane) ? IMHO dziwne 8O w idle nie powinienes miec tak wysoko, zwlaszcza ze nie @ :? zeberka powinny byc zgrzewane, jak nie urwiesz to same nie powinny odlazic. w Biosie tez takie temp ci pokazuje ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 Na Athlonie 1800Xp, niekręconym, temperatura bez obciążenia wynosi 59C a pod obciążeniem ponad 62C. Wentylator miedziany Spire, pasta z dodatkiem srebra, obudowa otwarta!! Na początku nie przekraczała 49C pod obciążeniem ale z czasem zaczęła wzrastać. Ściągałem i zakładałem go kilka razy i cały czas to samo. Czy jest możliwe że żeberka delikatnie odklejają się od podstawy coolera (są doklejane) ?jaka masz bude bo jezeli z zasilaczem uieszczonym pionowo to wszystko mozliwe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 Jaka mash plyte i czym mierzysz ? W niektorych dziwnych konfigach plyta/prog do mierzenia moga byc przeklamania do 12 stopni ;[ ,sprawdz czy radiator parzy (lapą :) ) jesli tak to temp raczej prawdziwa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 Ja też mam kłopot taki (tylko, że temp troche niższe - 54idle i 60max (przy zgrywaniu dvd na przykład) - wine ponosi moja buda - zasilacz pionowo. Kombinuje jak by go na zewnątrz wywalić tak, żeby to wszystko sie kupy trzymało... (na nową nie mam kasy chwilowo). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakma Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 Bude mam z zasilaczem na zewnątrz. Płyta MSI K7 Turbo na KT 133a, atemperature mierze w biosie i PC Alert (od mobo) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 co do zasilki pionowo to mozna ja odkrecic i polozyc na podloge budy a kart na pci muzyka siec itp wlozyc nad zasilka w miejsce zasilki mozna walnac duzy wentyl wyciagajacy powietrze na 5V i jak by go nei bylo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 Hmm... pomysł całkiem całkiem... może sie w to bobawie :D Bo naprawde czuł bym sie lepiej z mniejszą temp na procu. Dzięki za sugestie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adnet Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 Stanowczo za dużo. Ja na swoim XP 1600+@1800+ mam w idle 42 stopnie i 48 w stess. Albo wiatrak jest jakoś walniety(?) albo czujnik na MOBO nawala/płyta źle interpretuje dane. Sprawdź temp np Via Hardware Monitor. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 ... albo czujnik na MOBO nawala... Sprawdź temp np Via Hardware Monitor. Sam sobie zaprzeczasz. Jezeli czujnik walnienty, to i ten program nic nie zmieni(chyba ze instaluje wlasne czyjniki :lol: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lebioda Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 to raczej wina płyty głównej płyty msi lubią sobie zawyżać temp. mam taką i wiem o tym i u paru znajomych też zawyża ale to się dzieje tylko na tych starszych albo pękłeś procka :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 Duzo za duzo... ja na swoim (patrz podpis), przy otwartej obudowie i dwuch wentylach na radiatorze Titana mam 39C (idle) stress 43-44C. Pozdr MeHow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 Jak chcesz spr. to podłącz termistor zewnętrzny albo poprostu dotknij radiator jak będzie bardzo gorący (ewent. poparzy) znaczy że pomiary robione przez MOBO są prawdziwe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukuest Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 Ziomek ma podobna sytuacje ze spire i tb 1.2. Obejzalem jego komputer i powodem jest brak wentylacji... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChomiK Opublikowano 29 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2002 Ja na zasilaczu umieszczonym w pionie, miedzianym Coolermasterze HCC-002 i duronie 1000@1200 mam przy stresie max 52 (do niedawna bylo mniej) wywal ten zasilacz z obudowy...powinno pomooc choc troche.. pozdro... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 wkółko wałkowany temat :DDD jeśli nie wiesza systemu to znaczy że jest ok może być nawet 80stopni i tak procka za 2 lata zmienisz a ten okres napewno przeżyje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 Może za dużo/mało pasty, ewentualnie slabo dociśnięty radiator do procka :!: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunaj Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 Proponuję zmienić na Tt Volcano 7+ ja na athlonie 1400@1500 mam najwyżej 43 stopnie :) nawet kiedy miałem aluminiowego Titana to i tak temperaturkę miałem niższą niż u ciebie, coś chyba nie tak z twoim coolerkiem, no albo jakiś błąd w pomiarze temperatury :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakma Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 Zmierzyłem temperature zwykłym termometrem lekarskim (zagłębienie coolera przy podstawie, na które nie dmucha powietrze z wentylatora) i wynik był 38,7 kresek C. Co wy na to? Czy to możliwe? Czy rzeczywiście jest walnięty czujnik na MoBo? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lebioda Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 możliwe że to mobo bo to MSi :D możliwe że to mobo bo to MSi :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lebioda Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 możliwe że to mobo bo to MSi :D możliwe że to mobo bo to MSi :D możliwe że to mobo bo to MSi :D możliwe że to mobo bo to MSi :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lebioda Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 FORUM SIĘ PSUJE :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 Co do zasilacza umieszczonego pionowo to można to łatwo ominąć - trzeba umieścić wentyl obok zasiłki nad prockiem wyciągający ciepłe powietrze - u mnie AXP1600+@1.8Ghz przy 1.92V chłodzonym DragonORBem mam 48-50st.C w stresie właśnie w budzie z zasilaczem umieszczonym pionowo 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 Jak chcesz spr. to podłącz termistor zewnętrzny albo poprostu dotknij radiator jak będzie bardzo gorący (ewent. poparzy) znaczy że pomiary robione przez MOBO są prawdziwe.To o niczym nie świadczy. Jeżeli radiatir jest chłodny to może oznaczać że nie dociska dobrze do procka i wskazanie czujnika będzie prawidłowe. To tak z mojej logiki, jeżeli się mylę to mnie poprawcie. Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grom Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 Jak miałem MSI-845 to mi pkokazywało że mam idle 46 , stress 58. Teraz mam Gigabyte i pokazyje na tym samym procku idle 33 , stress 42 Pozdro GROM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 30 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2002 Jak miałem MSI-845 to mi pkokazywało że mam idle 46 , stress 58. Teraz mam Gigabyte i pokazyje na tym samym procku idle 33 , stress 42 Pozdro GROM A włożyłbyś to P4 to mojej MOBO i miałbyś... zawsze 34*C 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 e!Gr00bY - Mam sprawe musze do jutra kupić blache miedzianą 2mm grubości albo 3mm moz,e być nawet 1mm. Tylko nigdzie nie moge znaleść. MOże wiecie gdzie w Warszawie można kupić. Berkutm mi coś pisał że na ulicy Miedzianej ale w Wawie jest 5 takich ulic. Pomóżcie mi bosie zastrzele. Pojade do domu i nie ede miał z czego blokuf soie zrobić. Sory że tak nie na temat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dunaj Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 e!Gr00bY - Mam sprawe musze do jutra kupić blache miedzianą 2mm grubości albo 3mm moz,e być nawet 1mm. Tylko nigdzie nie moge znaleść. MOże wiecie gdzie w Warszawie można kupić. Berkutm mi coś pisał że na ulicy Miedzianej ale w Wawie jest 5 takich ulic. Pomóżcie mi bosie zastrzele. Pojade do domu i nie ede miał z czego blokuf soie zrobić. Sory że tak nie na temat. Pewnie chodziło o Miedzianą koło Żelaznej jest tam taki sklepik z blachami, kątownikami itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 Pewnie chodziło o Miedzianą koło Żelaznej jest tam taki sklepik z blachami, kątownikami itp. Chodzi ci o tą Miedziną w Sulejuwku Miłosnej. Bo tam to są same domki jednorodzinne i żadnego sklepu nie ma ani nic takiego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 31 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2002 O kwq już znalazłem jest miedziana w centrum. A ja kurde jechałem do Sulejówka i z buta 30min w jedną mańke. A swoją drogą to nie powinni tak dużo ulic w tak małym promieniu nazywać tą samą nazwą. :((((( I miedzi nie kupiłem nie będzie bloku na grafe :((((((( :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...