Skocz do zawartości
misobol

Twinmos Speedpremium Pc3200 Aa4t/utt/ch5 255 2-2-2

Rekomendowane odpowiedzi

czyli co - teraz speedpremium to sa zwykle twinmosy tylko z naklejka speedpremium?? chyba jakies neieporozumienie ze strony twinmosa (w esc sa CADT) a cena wieksza niz zwyklych twinmosow tez CADT.

mozna gdzies jeszcze na ch-5 kupic? czy to juz marzenie? znaczy imperium itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widze kostki padaja i padają ..

ja mam 2 aa4t

1 2-2-2-5 @3.33v 255Mhz Max

2 2-3-2-5 @3.33v 256Mhz Max

mam nadzieje ze nie padna ;]

szukam drugiej coby robiła tak ja ta moja pierwsza.. ;]

Edytowane przez Chaos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi sie udało trwafić na kostki (2x256) winbonda BH-5

Niestety jedna to troche padaka bo na 3.12V nie chce chodzic na 220 2-2-2-5, ale pewnie by troche sie rozwinela z wyższym V

Druga natomiast chodzi na 235 przy timingach i napieciu powyżej.

Mam teraz dylemat co z nimi zrobić, bo moje hynixy też niczego sobie.

PS testy robione na szybkiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam pytanie.

Co w końcu jest lepsze, BH-5 czy CH-5? Częściej spotyka się kostki BH-5, większość "rodzynków" na tym forum które widziałem to właśnie bh-5, szczególnie jeśli chodzi o kostki 512. Jak to jest z CH-5? Czemu np. nie ma G.Skilli na CH-5? FAQ nie odpowiada jednoznacznie na to pytanie, raz jest napisane że CH-5 nie dorównują pierwowzorowi czyli BH-5, a drugi raz znowu że dla dysponujących większymi napięciami CH-5 jest lepsze.

Pytam się, bo stoję przed wyborem: BH-5 czy CH-5?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Plasma

Z tego co widzę masz DFI LanParty więc wybór ma znaczenie czysto estetyczne. Nie zapomnij tylko zrobić na nawiewu na mosfet i założyć radiatorki ;)

Generalnie osiągi są bardzo podobne, ale jak wiadomo każdy chwali swoje, i moim skromnym zdaniem lepiej wybrać CH-5 :)

Edytowane przez `fdl`

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, mam pytanie.

Co w końcu jest lepsze, BH-5 czy CH-5? Częściej spotyka się kostki BH-5, większość "rodzynków" na tym forum które widziałem to właśnie bh-5, szczególnie jeśli chodzi o kostki 512. Jak to jest z CH-5? Czemu np. nie ma G.Skilli na CH-5? FAQ nie odpowiada jednoznacznie na to pytanie, raz jest napisane że CH-5 nie dorównują pierwowzorowi czyli BH-5, a drugi raz znowu że dla dysponujących większymi napięciami CH-5 jest lepsze.

Pytam się, bo stoję przed wyborem: BH-5 czy CH-5?

Najlepiej jak byś mogł je sprawdzić :D Bo jak wiadomo róźnie to bywa ;)

Co jest warta pamięć TWINMOS DDR 512MB /400 2.5 (Mtec)???

Nic :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi