Skocz do zawartości
kojot123

Który Zestaw Będzie Lepszy

Rekomendowane odpowiedzi

Oblukałem już chyba wszystkie tematy na forum ale takiegoż porównania nie znalazłem a jest to bardzo ważny dla mnie temat.

Ponieważ nie jestem ekspertem w tej dziedzinie proszę o opinie ekspertów albo takich co mają podobne elementy lub bardzo zbliżany.

Odpowiedzieć w styl jak kipisz to zobaczywszy mnie nie interesuja :lala:

No więc zaczynamy złożyłem sobie takie dwa zestawy i poproszę o zweryfikowanie który jest wydajniejszy. :unsure:

Płyta główna: Abit AX8 K8T890 (S939), DCH, SATA, R, PCI-E, GL, FW

Procesor: Athlon 64 3000+ (S939)

Pamięci: 2x TwinMos DDR 256MB PC400 CL2,5

Dysk twardy: SEAGATE (7200) 120GB 8MB SATA NCQ

Karta grafiki: Sapphire Radeon X600PRO 256MB

i drugi zestaw

Płyta główna:Abit AV8 K8T800 PRO (S939) DCH, SATA, R, GL

Procesor: Athlon 64 3000+ (S939)

Pamięci: 2x TwinMos DDR 256MB PC400 CL2,5

Dysk twardy: SEAGATE (7200) 120GB 8MB SATA NCQ

Karta grafiki: Sapphire Radeon 9600XT 128MB

Nie będę ukrywał że głównie chodzi mi o porównanie kart graficznych i płyt głównych. Pierwszy zestaw jest zestawem w oparciu o złącze PCI-Express drugi to porty AGP.

Wiem wiem pewnie zaraz się odezwie ktoś z forum że to już było czy coś w tym stylu. :blink:

No cóż ja tego nie znalazłem. :mur:

Powiem tylko że ceny tych dwóch zestawów są bardzo podobne dlatego proszę o opinie który zestaw mam wybrać. nigdzie nie znalazłem porównania tych dwóch kart graficznych jeśli ktoś ma linka do porównania to podajcie jeśli łaska. B)

Dzięki za jakiekolwiek info.

Jeśli znajdą się jakieś propozycje zmian to informuje że całkowita suma nie może przekroczyć 2500-2600

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W ogole wes inna karte graficzna!!!

Kup GeForca 6200, ale bez TURBO CACHE.

Powinno ci sie udac odblokowac potoki i bedziesz mial 6600!!!

Jezeli chodzi o plyte glowna to wes tego ABITA AV8. Mialem ja. Dobra do O/C

Jesli chcesz zobaczyc jakie plyty glowne sa dobre pod s.939 to wejdz na strone www.chip.pl i na link ranking

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"wes" to słownik sobie z półki ;) A co ja wcześniej napisałem <_<

Radek x600pro widze stoi w cenie ~500zł, nie ma głupszej rzeczy niż go kupić...

4 potoki, slaby oc, w porownaniu z 6200@66xx/6600 wysiada, a cena widze taka sama. A przy 6200 nie zawsze uda się idblokować potoki, chociaż przy pci-e jest duzo większa szansa. Ja bym wolał dodac 5dyszek i mieć pełnego 6600, tymbardziej, ze jest w cenie tego Twojego X600pro <_< Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"wes" to słownik sobie z półki ;) A co ja wcześniej napisałem  <_<

Radek x600pro widze stoi w cenie ~500zł, nie ma głupszej rzeczy niż go kupić...

4 potoki, slaby oc, w porownaniu z 6200@66xx/6600 wysiada, a cena widze taka sama. A przy 6200 nie zawsze uda się idblokować potoki, chociaż przy pci-e jest duzo większa szansa. Ja bym wolał dodac 5dyszek i mieć pełnego 6600, tymbardziej, ze jest w cenie tego Twojego X600pro  <_< Pozdro

1396960[/snapback]

Masz rację (chociaż jestem zwolennikiem ATI)... Ale można sobie kupić na allegro modowalnego. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To juz raczej wg. uznania, mój gigabyte spisuje sie bardzo dobrze, pasywne chłodzenie, no ale to już wedle uznania, dla ciekawości mój topic o tym stworze -> http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=115886

Masz także duzy dział co do 66xx i tam zadawaj już pytania odnośnie tej karty. Dobrze, że sie poradziłes, bo ten X600 ehh :rolleyes: Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

<_< chyba nie....jeżeli chodzi o 256mb to wybij sobie je z głowy, karta nie jest w stanie ich wykorzystać, większa ilość pamięci jest opłacona gorszą ich jakością, czasem dostępu i ofkors możliwościami oc. Czysty marketing. A Leadtek, może być, ale jak już mówiłem 128 i gdzieś indziej, chyba, że nie masz wyboru bo inne sklepy sprzedają wiele taniej :> Co do chłodzenia to już Twój wybór, ten gigabajcik jest całkiem niezły, cisza, ładne oc. Your choice ;) Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi