St.Anger Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Co sadzicie o tym zasilaczu??? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=48393406 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 (edytowane) Imho to gowno, moj tagan 380W ma 22A na 12V a ten 450W ma tylko 16A... no comment. No ale "Poziom chałasu" jest cool :D Hmm wlasnie to zauwazylem, wytlumaczy mi to ktos? Moj tagan ma 380W wg producenta ale licząc to tak jak sie liczy moc, czyli napiecie * natezenie to wychodzi: 3,3V*28A=92,4W 5V*37A=185W 12V*22A=264W Suma: 541,4W Jak to mozliwe ze 380W zasilka ma teoretycznie 541,4W mocy? :blink: :blink: Czy moze chodzi o to ze to jest podane dla kazdej linii osobno a łącznie wytrzyma tylko 380W? Ale w takim razie producenci takich Qteców zawyżają parametry bo w przypadku tego zasilacza z aukcji mnożąc i dodając wychodzi 450W. Osochosi?? Edytowane 18 Kwietnia 2005 przez IamWeasel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 IamWeasel napisał(a): Czy moze chodzi o to ze to jest podane dla kazdej linii osobno a łącznie wytrzyma tylko 380W? Dokładnie o to chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Czyli ci z Qteca bezczelnie oszukują poprostu sumując napięcie i natężenie linii a ten zasilacz z linka ma ok 300W rzeczywistej mocy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Ile watów ma Qtec tego nie wie nikt, prawdopodobnie każdy ma inaczej :wink: Co do pytania - nie wiem czy oszukują, może ten zasilacz faktycznie jest w stanie oddać tyle amperów na wszystkich liniach równolegle, ile ma na tabliczce. Ale biorąc pod uwagę jakiej te zasilacze są jakości - raczej nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 W takim razie doradzcie, co kupic do 130zl?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 St.Anger napisał(a): W takim razie doradzcie, co kupic do 130zl?? 1397349[/snapback] Z nowych: ModeCom 350GTF ~95 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 (edytowane) Albo to: http://allegro.pl/show_item.php?item=48087841 chyba że przeraża Cię wizja tych 13zł. Edit: Zjadło cyfrę. Edytowane 19 Kwietnia 2005 przez Paszczu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Aukcja nie znaleziona. Modecom 350GTF widziałem już za 79zł. Cena śmiesznie niska w porównaniu do możliwości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Dzięki za pomoc, nie dość, że będę miał lepszy zasilacz, to jeszcze w kieszeni trochę zostanie :) . Jeszcze raz wielkie dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Czytalem o tym Modecomie i jest troche glosny, moze macie jeszcze jakies propozycje?? A moze ten jest dobry: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=48537576 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zariro Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 St.Anger napisał(a): Czytalem o tym Modecomie i jest troche glosny, moze macie jeszcze jakies propozycje?? A moze ten jest dobry: 1398572[/snapback] Oczywiście, że jak chcesz mieć mocny zasilacz za taką cenę to ten jest dobry!!!! Popatrz na jego moc na poszczegolnych liniach, myślę, że pociągnie więcej sprzętu niż ten Q-Tec niby 450W Poza tym enermax to firma która mówi sama za siebie, a jedyną wadą tej zasilki jak dla mnie jest non PFC(chociaż nie jestem pewien bo na stronie ZENFISTa piszą, że ma pasywne). Głośny nie powinien być ale jak zauważyłem to na forum hałas jest rzeczą BBBardzo względną (mam Chiefteca 360-202DF i jest dla mnie cichy a wiem, że zaraz znajdą sie posty, w których ludzie dojdą do wniosku że nie wiem co to cisza.... :) ) O tym enermaxie było juz na forum, możesz jeszcze poczytać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 dzieki, zabieram sie do lektóry :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...