Skocz do zawartości
St.Anger

Dobry Zasilacz?

Rekomendowane odpowiedzi

Imho to gowno, moj tagan 380W ma 22A na 12V a ten 450W ma tylko 16A... no comment. No ale "Poziom chałasu" jest cool :D

Hmm wlasnie to zauwazylem, wytlumaczy mi to ktos? Moj tagan ma 380W wg producenta ale licząc to tak jak sie liczy moc, czyli napiecie * natezenie to wychodzi:

3,3V*28A=92,4W

5V*37A=185W

12V*22A=264W

Suma: 541,4W

Jak to mozliwe ze 380W zasilka ma teoretycznie 541,4W mocy? :blink: :blink: Czy moze chodzi o to ze to jest podane dla kazdej linii osobno a łącznie wytrzyma tylko 380W? Ale w takim razie producenci takich Qteców zawyżają parametry bo w przypadku tego zasilacza z aukcji mnożąc i dodając wychodzi 450W. Osochosi??

Edytowane przez IamWeasel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ile watów ma Qtec tego nie wie nikt, prawdopodobnie każdy ma inaczej :wink:

Co do pytania - nie wiem czy oszukują, może ten zasilacz faktycznie jest w stanie oddać tyle amperów na wszystkich liniach równolegle, ile ma na tabliczce. Ale biorąc pod uwagę jakiej te zasilacze są jakości - raczej nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

St.Anger napisał(a):

Czytalem o tym Modecomie i jest troche glosny, moze macie jeszcze jakies propozycje?? A moze ten jest dobry:

1398572[/snapback]

Oczywiście, że jak chcesz mieć mocny zasilacz za taką cenę to ten jest dobry!!!!

Popatrz na jego moc na poszczegolnych liniach, myślę, że pociągnie więcej sprzętu niż ten Q-Tec niby 450W

Poza tym enermax to firma która mówi sama za siebie, a jedyną wadą tej zasilki jak dla mnie jest non PFC(chociaż nie jestem pewien bo na stronie ZENFISTa piszą, że ma pasywne).

Głośny nie powinien być ale jak zauważyłem to na forum hałas jest rzeczą BBBardzo względną (mam Chiefteca 360-202DF i jest dla mnie cichy a wiem, że zaraz znajdą sie posty, w których ludzie dojdą do wniosku że nie wiem co to cisza.... :) )

O tym enermaxie było juz na forum, możesz jeszcze poczytać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi