malacz88 Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Wco lepiej zainwestować 512 dodatkowego ramu czy lepszą karte grafiki Mój sprzęt to: Athlon 64 3000+ 2x 256 RAM ASUS GF5700LE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@slov Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Po pierwsze to zalezy do czego uzywasz kompa: giercowanie czy praca? po drugie to ile masz kasy: bo jakbys chcial dokupic sam ram to okolo 190 zł (mowie tu o tych noramlnych kostkach a nie wyczynowych), a przy zmianie karty to domyslam sie ze sprzedasz stara i dolozysz to co chcialbys wydac na ten ram-czyli razem to bedzie jakies 390zł tak??? wiec jeszcze troszke wyzulisz od babci albo dziadka jak masz :) i kupujesz karte graficzna ze sredniej polki!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malacz88 Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Pewnie że do grania a gdybym dołożył ramu odczuje rużnice?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m@slov Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2005 Pewnie ze odczujesz!!! ale w giercach (ty juz masz 512 MB ramu co jest na dzisiejsze czasy i dzisiejsze gierki raczej ok ) odczujesz wieksza roznice po zakupie nowej karty grafiki. Wiec ja uwazam ze lepiej dolozyc troszke kaski i zainwestowac w grafe!!! oh yes :D A ramki to sobie jeszcze dokupisz, spoko- ostatnio to nie kosztuja az tak strasznie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Pewnie ze odczujesz!!! ale w giercach (ty juz masz 512 MB ramu co jest na dzisiejsze czasy i dzisiejsze gierki raczej ok ) odczujesz wieksza roznice po zakupie nowej karty grafiki. Wiec ja uwazam ze lepiej dolozyc troszke kaski i zainwestowac w grafe!!! oh yes :D A ramki to sobie jeszcze dokupisz, spoko- ostatnio to nie kosztuja az tak strasznie :wink: 1397332[/snapback] Małe sprostowanie. Różnica będzie to fakt ale będzie zależna od tego co kupisz. 1. Jak kupisz lepszą grafe i zostawisz ram na poziomie jak teraz to będziesz miał więcej klatek (płynniejsza gra - choć nie zawsze -> 2. ) 2.Jak dokupisz ramu to raczej klatek nie przybędzie ale w wymagających grach(np Far Cry, HL2, Doom3) płynność całej rozgrywki ulegnie poprawie (brak doczytywania) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Jak dokupiłem drugie 256 ramu to komp dostał kopa... WSZYSTKO zaczęło szybciej chodzić... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 ja bym obstawial nowa grafike. ale szybsza niz obecna. bo zdarzaja sie lole ktore kupia wolniejsza i sie dziwia.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hunter166 Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Nowa karte graficzna a pamiec pozniej kupisz!!Pamiec teraz strasznie staniala!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2005 Graficzke, tylko zależy jeszcze ile możesz na nią przeznaczyć.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tallib Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Ram daje poczucie szybkoścv szczególnie dodatkowe 256[coś jakbyś spadał z 2 piętra] może lepiej poczekać i kupić np.512 ram'u Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppp19 Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 hm.. karta graficzna lepsza niz GF5700 kosztuje pewnie okolo 500 zeta... kupując 256 Ramu jest to wydatek rzędu 100 zeta a 512 MB to okolo 170 zeta.. mysle ze dołożenie ramu na niewiele ci sie zda jesli chodzi o plynnosc w grach a nowa karta graficzna bedzie znowu wiekszym wydatkiem... sam wybieraj :) ale nagmatwalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 (edytowane) Mam podobny problem niedawno zmienialem grafe, teraz mysle nad ramem (zeby zmeinic na 2x512 w dualu) tylko wlasnie tez nie wiem czy sporo oczuje :wink: Jednak jakbym chcial zmieniac grafe to tylko i wylacznie na 6800Le z gwara na 16pp ;] bo co innego bym wrzucil to nie byloby kopa. Wiec mam opcje sprzedac ram i doplacic jakies 200zł i mieć 1ghz ramku, lub sprzedac graficzke i dolozyc 400zł do 6800LE ;) Tak czy siak trzeba mi te 600zł, naraz tyle nie mam , wiec musze kupywac sprzecik po kolei. Co pierwsze? (a i bym zapomnial ze potrzebuje jeszcze 20zł na to i 80zł na to ;) ) Edytowane 21 Kwietnia 2005 przez Itachi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 1GHZ ramu :lol: 1gb raczej... W Twojej sytuacji raczej brałbym pamięc, a to ze względu na (tak mniemam) Twoją obecną karte graficzną - gf6200 @ 6600. Na niej spoko jeszcze pojedziesz, a ramu może brakować i to mocno przy nowszych tytułach <_< A nóż by Ci się trafił niemodowalny, albo słabo modowalny ;] Wtedy będą się te karty róznic tylko magistralą... Wg. mnie opcja numer jeden, grafa może poczekać , finito ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cozaq Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 A nóż by Ci się trafił niemodowalny, albo słabo modowalny ;] Wtedy będą się te karty róznic tylko magistralą... Wg. mnie opcja numer jeden, grafa może poczekaćDlatego napisalem ze z gwarancją na 16 potoków :rolleyes: Nie wiem jeszcze pomysle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...