Skocz do zawartości
sucker

9700/pro.5900xt,9500pro,9550...

Rekomendowane odpowiedzi

ja tez nie mialem zufania do takich kart ale jakos sie przemoglem i jestem w 100% zadowolony;) za ta cene niz lepszego nie ma

a zadnego 9700pro nie podkrecisz do tego stopnia co 9800pro@xt;]]

no ale co kto lubi:D

1399343[/snapback]

Tak :) ? To spróbuj wyprzedzić w jakimś 3dmarku mojego 9700pro - odpowiednio 24k - 6.8k - 3k B)

Co do tematu - 9700pro, najlepiej od fic'a :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lol ?

mozesz napisac jakie takty ma twoje "monstrum" ? :lol: :blink:

na prawde imponujace wyniki .

szczegolnie ten pierwszy ale tutaj komp ci pomaga :D

szczerze mowiac moge kupic 9700pro z radiatorkami miedzianymi za 380zl :D i chyba sie zdecyduje (jak sie kolo nie rozmysli :lol: )

do "glupiego" Mediona musialbym doplacic ok 100zl (jak nie wiecej) a takty bardzo podobne (co prawda taki Medionek ma wiekszy potencjal OC rdzenia no i troszke nowsze silniki), lecz roznica nie powinna byc zauwazalna :wink: a w cenie jest roznica, no i dostaje miedziane radiatorki :wink:

grafa styknie, wychodzi bardzo tanio, no i mam ladny i czysty obraz a nie to co w nv <_<

:wink:

Edytowane przez smut4s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rower z supermarketu to klasyczny "no-name" w odniesieniu do kart graficznych, a co w przypadku Mediona jednak mija sie z celem, bo sam piszesz jaka firma je produkuje - to tak jakbys nie kupil roweru np w biedronce produkowanego przez Wheelera czy innego dobrego producenta (nie znam sie), bo ma zielony kolor a nie czerwony, i nie ma pozlacanych manetek :)

nie do końca się z tobą zgadzam.... to tak jak byś kupił rower co prawda wyprodukowany przez wheelera, ale pod marką np "reehler", z plastikowymi hamulcami V-brake, amorem przednim made by sprężyna, oraz osprzętem "prawie shimano sis"

i co zostało z tego wheelera ? przerobiona nazwa ;)

tak więc ja jestem za 9700pro, może też dlatego że jest ciutkę tańszy niż medion - a ciągle to pełnowartościowy wyrób i w niczym nie poobcinany (mam na myśli brak tego DVI, brak fajnego chłodzenia, tanie komponenty itd ... a nie kolor laminatu - bo to się akurat tutaj nie liczy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak więc ja jestem za 9700pro, może też dlatego że jest ciutkę tańszy niż medion - a ciągle to pełnowartościowy wyrób i w niczym nie poobcinany (mam na myśli brak tego DVI, brak fajnego chłodzenia, tanie komponenty itd ... a nie kolor laminatu - bo to się akurat tutaj nie liczy)

1400548[/snapback]

na jakiej podstawie piszesz, ze w tych medionach sa zastosowane tanie (rozumiem slabe) komponenty?

marka Medion firmuje juz ktoras generacje kart graficznych, poprzez GF 4 Ti, 5600, 9600 TX (jak 9500pro), te 9800 XL, nastepnie 9800 XXL i jakos sobie radzi na rynku, nie zmieniaja dostawcy, tylko wciaz sa to karty produkowane przez msi - co moim zdaniem swiadczy o zaufaniu do produktu i zadowoleniu klientow

firma msi robi takze chyba wszystkie plyty glowne wykorzystywane w komputerach mediona ktory jest jednym z liderow na niemieckim rynku zestawow komputerowych... pisalem o tym w innym poscie, ale nawet w kupionym w Austrii komputerze HP/Compaq sa zastosowane identyczne komponenty takie jak w medionie czyli plyta glowna i graficzna produkcji msi - co moim zdaniem dobrze swiadczy o ich jakosci

juz bardziej bym sie obawial o jakosc kart 9800pro "wygladajacych jak Sapphire" czy modnej ostatnio sztuczce zeby karty no-name okreslac jako Built by ATI, gdzie tak naprawde jest tylko Powered by ATI

co do DVI - to radze sie zastanowic ilu z nas ma monitory z takim wejsciem, i by je wogole wykorzystalo? dla mnie to jest dobra oferta zrezygnowac z wyjscia DVI za 100 zl

co do chlodzenia: nie wyglada efektownie, ale przy normalnej pracy spelnia swoje zadanie, nie jest moze "fajne" bo karta nie byla przeznaczona do sprzedazy indywidualnej, to nikt sie efektami wizualnymi nie przejmowal ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak :) ? To spróbuj wyprzedzić w jakimś 3dmarku mojego 9700pro - odpowiednio 24k - 6.8k - 3k B)

1400349[/snapback]

Nie zebym byl jakis podejrzliwy ale podaj nam tutaj linki do tych ciekawych wynikow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak, przyoszczedzilo na wykonaniu: nie ma wyjscia DVI, jakiegos super chlodzenia (jak w wiekszosci 9800pro), lecz to sa akurat rzeczy ktore mozesz poswiecic za te 100 zl w roznicy do standartowego 9800pro -

A czy jak doliczysz do tego obciety / uproszczony uklad zasilania karty, obnizone napiecia na rdzeniu i pamiatkach oraz 1-3 m-ce gwarancji zamiast 24 m-cy to nadal twierdzisz, ze ta oszczednosc jest az tak dobra ?? Edytowane przez Conti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1400349[/snapback]

smieszny jestes

niech mi ktos da A64 z takim zegarem a chetnie go wyprzedze

wczoraj zrobilem 6600 w 2k3 - moglbym nad tym popracowac (vmody - ktore i tak zrobie niedlugo) i 7k by peklo;]]]

:mur: :mur: :mur: :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy jak doliczysz do tego obciety / uproszczony uklad zasilania karty, obnizone napiecia na rdzeniu i pamiatkach oraz 1-3 m-ce gwarancji zamiast 24 m-cy to nadal twierdzisz, ze ta oszczednosc jest az tak dobra ??

1401939[/snapback]

dla mnie to nadal dobre wyjscie - tyle ze ja bede juz niedlugo mody robil - wiec wali mnie to czy karta jest niedovoltowana czy nie, gware i tak strace,

pozatym jak sie karta skopie to 470zl mozna przezyc - 670 za lepszego radzia to juz srednio;]]]

ale jesli karcie zapewni sie dobre chlodzenie - zmoduje sie ja troszke to mysle ze nie ma sie o co martwic - za 470zl taka rakiete trudno trafic;]]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla mnie to nadal dobre wyjscie - tyle ze ja bede juz niedlugo mody robil - wiec wali mnie to czy karta jest niedovoltowana czy nie,  gware i tak strace,

pozatym jak sie karta skopie to 470zl mozna przezyc - 670 za lepszego radzia to juz srednio;]]]

ale jesli karcie zapewni sie dobre chlodzenie - zmoduje sie ja troszke to mysle ze nie ma sie o co martwic - za 470zl taka rakiete trudno trafic;]]]

1401960[/snapback]

OK :) . Tylko trzeba wlasnie takie rzeczy dodac. Bo to nie sa szczegoly.

Jesli szuka sie karty do modow, modyfikacji i wyciskania - brac mediona.

Jesli szuka sie karty do normalnego uzywania, zwyklego o/c (bez modow) i z nastawieniem, ze ma dzialac 1,5-2 lata to warto dolozyc ta roznice w cenie.

Edytowane przez Conti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1400349[/snapback]

Nie wiem zabardzo co chcesz przez to osiagnac i czym mamy cie wyprzedzic bo jak radkami 9800 ( moj co prawda to jest pelne Pro, ale ty "rekapesujesz" to sobie A64 ) to prosze bardzo np moj wynik w 2k3 ~7450, nie wspominajac tego ze ja mam na bartku 2,5ghz (2k3 ) a ty na A64 2,7Ghz, ktory na wstepie w 2k3 daje jakies 300ptk. W 2k5 mam 3027 na 2,1Ghz bartku.......

Nie mow w takim przypadku ze 9700 bedzie zawzse szybsze od 9800, bo tak nie bedzie. NO chyba ze dasz karte yotomeczek-owi aby wycisna z niej 7 poty to wtedy bedzie szybsze od 9800Se, 9800 9800Pro i standardowych 9800XT :wink:

Edytowane przez Buu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zebym byl jakis podejrzliwy ale podaj nam tutaj linki do tych ciekawych wynikow.

1401678[/snapback]

Prosze bardzo :D

3dm01 - http://service.futuremark.com/compare?2k1=8500717

3dm03 - http://service.futuremark.com/compare?2k3=3831842

3dm05 - http://service.futuremark.com/compare?3dm05=731929

Wyniki są robione na dość różnych ustawieniach, bo nie były robione za jednym razem, tylko w pewnych odstepach czasu :) . Radek jest właśnie uzbrajany w dodatkowy "osprzęt" więc za jakiś czas znaczna poprawa wyników :wink:

Sorki za OT :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam podobny dylemat... Rzmyslam sie nad dwiema kartami R9700 i GF6200@6600. W jednych grach bedzie Radek w inny Geforce. Geforce jest slabsza karta, ale jak wykrecisz rdzen na 500mhz lub wiecej, a pamiec w okolicy 700mhz to karta pokazuje swe pazurki wtedy :-) Tylko ciezko dostac taka karte teraz :/ Geforce sprawnie sobie radzi z silnikiem dooma, co oznacza, ze w Q4 bedzie sobie lepiej radzil niz radek. Mnie doom3 przypadl do gustu i czekam na Q4, a roznica w tej grze jest dosc znaczna, po podkrecniu jeszcze sie zwieksza.

Mozna zglupiec czasami :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...