Twój Pan Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 ja tez nie mialem zufania do takich kart ale jakos sie przemoglem i jestem w 100% zadowolony;) za ta cene niz lepszego nie ma a zadnego 9700pro nie podkrecisz do tego stopnia co 9800pro@xt;]] no ale co kto lubi:D 1399343[/snapback] Tak :) ? To spróbuj wyprzedzić w jakimś 3dmarku mojego 9700pro - odpowiednio 24k - 6.8k - 3k B) Co do tematu - 9700pro, najlepiej od fic'a :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smut4s Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 (edytowane) lol ? mozesz napisac jakie takty ma twoje "monstrum" ? :lol: :blink: na prawde imponujace wyniki . szczegolnie ten pierwszy ale tutaj komp ci pomaga :D szczerze mowiac moge kupic 9700pro z radiatorkami miedzianymi za 380zl :D i chyba sie zdecyduje (jak sie kolo nie rozmysli :lol: ) do "glupiego" Mediona musialbym doplacic ok 100zl (jak nie wiecej) a takty bardzo podobne (co prawda taki Medionek ma wiekszy potencjal OC rdzenia no i troszke nowsze silniki), lecz roznica nie powinna byc zauwazalna :wink: a w cenie jest roznica, no i dostaje miedziane radiatorki :wink: grafa styknie, wychodzi bardzo tanio, no i mam ladny i czysty obraz a nie to co w nv <_< :wink: Edytowane 20 Kwietnia 2005 przez smut4s Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 rower z supermarketu to klasyczny "no-name" w odniesieniu do kart graficznych, a co w przypadku Mediona jednak mija sie z celem, bo sam piszesz jaka firma je produkuje - to tak jakbys nie kupil roweru np w biedronce produkowanego przez Wheelera czy innego dobrego producenta (nie znam sie), bo ma zielony kolor a nie czerwony, i nie ma pozlacanych manetek :) nie do końca się z tobą zgadzam.... to tak jak byś kupił rower co prawda wyprodukowany przez wheelera, ale pod marką np "reehler", z plastikowymi hamulcami V-brake, amorem przednim made by sprężyna, oraz osprzętem "prawie shimano sis" i co zostało z tego wheelera ? przerobiona nazwa ;) tak więc ja jestem za 9700pro, może też dlatego że jest ciutkę tańszy niż medion - a ciągle to pełnowartościowy wyrób i w niczym nie poobcinany (mam na myśli brak tego DVI, brak fajnego chłodzenia, tanie komponenty itd ... a nie kolor laminatu - bo to się akurat tutaj nie liczy) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek71 Opublikowano 20 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2005 tak więc ja jestem za 9700pro, może też dlatego że jest ciutkę tańszy niż medion - a ciągle to pełnowartościowy wyrób i w niczym nie poobcinany (mam na myśli brak tego DVI, brak fajnego chłodzenia, tanie komponenty itd ... a nie kolor laminatu - bo to się akurat tutaj nie liczy) 1400548[/snapback] na jakiej podstawie piszesz, ze w tych medionach sa zastosowane tanie (rozumiem slabe) komponenty? marka Medion firmuje juz ktoras generacje kart graficznych, poprzez GF 4 Ti, 5600, 9600 TX (jak 9500pro), te 9800 XL, nastepnie 9800 XXL i jakos sobie radzi na rynku, nie zmieniaja dostawcy, tylko wciaz sa to karty produkowane przez msi - co moim zdaniem swiadczy o zaufaniu do produktu i zadowoleniu klientow firma msi robi takze chyba wszystkie plyty glowne wykorzystywane w komputerach mediona ktory jest jednym z liderow na niemieckim rynku zestawow komputerowych... pisalem o tym w innym poscie, ale nawet w kupionym w Austrii komputerze HP/Compaq sa zastosowane identyczne komponenty takie jak w medionie czyli plyta glowna i graficzna produkcji msi - co moim zdaniem dobrze swiadczy o ich jakosci juz bardziej bym sie obawial o jakosc kart 9800pro "wygladajacych jak Sapphire" czy modnej ostatnio sztuczce zeby karty no-name okreslac jako Built by ATI, gdzie tak naprawde jest tylko Powered by ATI co do DVI - to radze sie zastanowic ilu z nas ma monitory z takim wejsciem, i by je wogole wykorzystalo? dla mnie to jest dobra oferta zrezygnowac z wyjscia DVI za 100 zl co do chlodzenia: nie wyglada efektownie, ale przy normalnej pracy spelnia swoje zadanie, nie jest moze "fajne" bo karta nie byla przeznaczona do sprzedazy indywidualnej, to nikt sie efektami wizualnymi nie przejmowal ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Tak :) ? To spróbuj wyprzedzić w jakimś 3dmarku mojego 9700pro - odpowiednio 24k - 6.8k - 3k B) Co do tematu - 9700pro, najlepiej od fic'a :) 1400349[/snapback] Nie zebym byl jakis podejrzliwy ale podaj nam tutaj linki do tych ciekawych wynikow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 (edytowane) tak, przyoszczedzilo na wykonaniu: nie ma wyjscia DVI, jakiegos super chlodzenia (jak w wiekszosci 9800pro), lecz to sa akurat rzeczy ktore mozesz poswiecic za te 100 zl w roznicy do standartowego 9800pro -A czy jak doliczysz do tego obciety / uproszczony uklad zasilania karty, obnizone napiecia na rdzeniu i pamiatkach oraz 1-3 m-ce gwarancji zamiast 24 m-cy to nadal twierdzisz, ze ta oszczednosc jest az tak dobra ?? Edytowane 21 Kwietnia 2005 przez Conti Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Tak :) ? To spróbuj wyprzedzić w jakimś 3dmarku mojego 9700pro - odpowiednio 24k - 6.8k - 3k B) Co do tematu - 9700pro, najlepiej od fic'a :) 1400349[/snapback] smieszny jestes niech mi ktos da A64 z takim zegarem a chetnie go wyprzedze wczoraj zrobilem 6600 w 2k3 - moglbym nad tym popracowac (vmody - ktore i tak zrobie niedlugo) i 7k by peklo;]]] :mur: :mur: :mur: :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 A czy jak doliczysz do tego obciety / uproszczony uklad zasilania karty, obnizone napiecia na rdzeniu i pamiatkach oraz 1-3 m-ce gwarancji zamiast 24 m-cy to nadal twierdzisz, ze ta oszczednosc jest az tak dobra ?? 1401939[/snapback] dla mnie to nadal dobre wyjscie - tyle ze ja bede juz niedlugo mody robil - wiec wali mnie to czy karta jest niedovoltowana czy nie, gware i tak strace, pozatym jak sie karta skopie to 470zl mozna przezyc - 670 za lepszego radzia to juz srednio;]]] ale jesli karcie zapewni sie dobre chlodzenie - zmoduje sie ja troszke to mysle ze nie ma sie o co martwic - za 470zl taka rakiete trudno trafic;]]] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 @genghiskhan jakie chłodzienie dokładałeś? ile Cie kosztowało? albo inaczej jaki był łączny koszt zmodyfikowania Twojej karty żeby chodziła jak chodzi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conti Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 (edytowane) dla mnie to nadal dobre wyjscie - tyle ze ja bede juz niedlugo mody robil - wiec wali mnie to czy karta jest niedovoltowana czy nie, gware i tak strace, pozatym jak sie karta skopie to 470zl mozna przezyc - 670 za lepszego radzia to juz srednio;]]] ale jesli karcie zapewni sie dobre chlodzenie - zmoduje sie ja troszke to mysle ze nie ma sie o co martwic - za 470zl taka rakiete trudno trafic;]]] 1401960[/snapback] OK :) . Tylko trzeba wlasnie takie rzeczy dodac. Bo to nie sa szczegoly. Jesli szuka sie karty do modow, modyfikacji i wyciskania - brac mediona. Jesli szuka sie karty do normalnego uzywania, zwyklego o/c (bez modow) i z nastawieniem, ze ma dzialac 1,5-2 lata to warto dolozyc ta roznice w cenie. Edytowane 21 Kwietnia 2005 przez Conti Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 (edytowane) Tak :) ? To spróbuj wyprzedzić w jakimś 3dmarku mojego 9700pro - odpowiednio 24k - 6.8k - 3k B) Co do tematu - 9700pro, najlepiej od fic'a :) 1400349[/snapback] Nie wiem zabardzo co chcesz przez to osiagnac i czym mamy cie wyprzedzic bo jak radkami 9800 ( moj co prawda to jest pelne Pro, ale ty "rekapesujesz" to sobie A64 ) to prosze bardzo np moj wynik w 2k3 ~7450, nie wspominajac tego ze ja mam na bartku 2,5ghz (2k3 ) a ty na A64 2,7Ghz, ktory na wstepie w 2k3 daje jakies 300ptk. W 2k5 mam 3027 na 2,1Ghz bartku....... Nie mow w takim przypadku ze 9700 bedzie zawzse szybsze od 9800, bo tak nie bedzie. NO chyba ze dasz karte yotomeczek-owi aby wycisna z niej 7 poty to wtedy bedzie szybsze od 9800Se, 9800 9800Pro i standardowych 9800XT :wink: Edytowane 21 Kwietnia 2005 przez Buu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Nie zebym byl jakis podejrzliwy ale podaj nam tutaj linki do tych ciekawych wynikow. 1401678[/snapback] Prosze bardzo :D 3dm01 - http://service.futuremark.com/compare?2k1=8500717 3dm03 - http://service.futuremark.com/compare?2k3=3831842 3dm05 - http://service.futuremark.com/compare?3dm05=731929 Wyniki są robione na dość różnych ustawieniach, bo nie były robione za jednym razem, tylko w pewnych odstepach czasu :) . Radek jest właśnie uzbrajany w dodatkowy "osprzęt" więc za jakiś czas znaczna poprawa wyników :wink: Sorki za OT :unsure: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 21 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2005 9700PRO ew.6800LE (jak gdzieś znajdziesz) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 9700PRO ew.6800LE (jak gdzieś znajdziesz) 1403403[/snapback] no ... tyle że 6800LE to jakby nie ten przedział cenowy ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek_KB Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Mam podobny dylemat... Rzmyslam sie nad dwiema kartami R9700 i GF6200@6600. W jednych grach bedzie Radek w inny Geforce. Geforce jest slabsza karta, ale jak wykrecisz rdzen na 500mhz lub wiecej, a pamiec w okolicy 700mhz to karta pokazuje swe pazurki wtedy :-) Tylko ciezko dostac taka karte teraz :/ Geforce sprawnie sobie radzi z silnikiem dooma, co oznacza, ze w Q4 bedzie sobie lepiej radzil niz radek. Mnie doom3 przypadl do gustu i czekam na Q4, a roznica w tej grze jest dosc znaczna, po podkrecniu jeszcze sie zwieksza. Mozna zglupiec czasami :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Moge napisac ze jak dla mnie topic zamkniety :). Zdecydowalem sie na Mediona 9800PRO. Mam nadzieje ze dobrze zrobilem :). Bardzo dlugo sie zastanawialem. Dzieki za rady i pomoc w wyborze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...