Trendzik Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Poluje na jakiś zajebi...sty monitor 17 cali LCD, aby jakość dobra była, i ogólnie żeby dobry był, i kolory soczyste miał ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 To wydaj 1600 na LCD lub poczekaj 1-2 lata na OLED za polowe tej ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian3000 Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Poczytaj sobie to: http://www.tomshardware.pl/display/20041123/index.html B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian3000 Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 I to: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=122031 Ja mam 1720P (REWELACJA) ale jak dolożysz 2,5 stówki to dostaniesz 1740P - to już naprawde kosmos :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Samsung 720T albo Philips 170B5 .. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 To wydaj 1600 na LCD lub poczekaj 1-2 lata na OLED za polowe tej ceny. 1404283[/snapback] A co to takiego OLED ??? Szukam czegoś naprawde mocnego, i nie chcem żebyście mi polecali to co wy posiadacie, a mianowicie chodzi o to że każdy chwali to co ma. Chyba że jest to naprawde zajebis....ta sprawa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigard Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Mocne Tańsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 OLED to nowa technologia, ktora powinna wejsc do produkcji seryjnej w tym roku jeszcze. Ogolnie sprowadza sie do tego, co LCD tylko zamiast swietlowki w OLED swieci kazdy pixel, co daje wieksza jasnosc, ostrosc i czas rekacji porownywalny z CRT. Do tego jest to tania technologia i 17 powinna kosztowac nie wiecej niz 200$.. Byl o tym art w CHIPie, szukaj w necie.. Ja siedze na Siemens Nixdorf 1702 (17 cali) - bardzo stary profesjonalny CRT, mam nadzieje, ze pochodzi jeszcze z rok lub dwa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Ulises gwoli ścisłości ;) nie świetlówki lecz diody ;) a to spora różnica :) (dla wzroku ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 a co myślicie o tym IIYAMA 17 cali Eizo to dobra firma ?? ... bo ten monitor wygląda dosyć ciekawie, ale czemu droższy od SONY :blink: Myślicie że lepiej poczekać rok na te OLED-y ?? Teraz mam NEC-a , 17 cali z płaskim kineskopem, ale ma on już 5 lat, i jest wielki jak cholera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 kosztuje tyle chyba tylko dlatego że jest na IPSie Hitachi ... Dobra 19 Iyamy kosztuje ~1800 E481S hehehe ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Domik, jak zwal tak zwal.. grunt ze wiadomo o co chodzi :) Ja czekam na OLED, mam nadzieje ze moj Siemens poczeka ze mna... chociaz juz mi poduszke robi.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Eizo to dobra firma ?? ... bo ten monitor wygląda dosyć ciekawie, ale czemu droższy od SONY Jedna z najstarszych firm produkujacych monitory (poczatki to lata 60) I nic dziwego ze droższa bo EIZO ma bardzo wysokie parametry i jest stosowane często w studiach TDP i stacjach graficznych. Sam mam 17' CRT i 4 letni monit ma lepsza jakośc obrazu niz dzisiejsze nówki.... Sensowna konkurencja dla EIZO to IIYAMA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk.drob Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2005 Ja czekam na OLED OLED to nowa technologia, ktora powinna wejsc do produkcji seryjnej w tym roku jeszcze. Ogolnie sprowadza sie do tego, co LCD tylko zamiast swietlowki w OLED swieci kazdy pixel, co daje wieksza jasnosc, ostrosc i czas rekacji porownywalny z CRT. Do tego jest to tania technologia i 17 powinna kosztowac nie wiecej niz 200$.. Byl o tym art w CHIPie, szukaj w necie Wszystko fajnie, tylko że technologia OLED jest jeszcze niedopracowana. Występują duże kłopoty z trwałością (z tego co czytałem wyświetlacz wytrzymuje tylko 2000 godzin pracy). Dlatego też nie sądzę aby debiut OLED-ów na naszych biurkach nastąpił w przeciągu najbliższych 2-3 lat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sigard Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Hyh, 2000 godzin to jak dla mnie pare miesiecy użytkowania :), bez sensu wymieniać 3 razy monitor w ciągu roku. Jak na razie to OLED nie bedzie opłacalny jeszcze przez dluższy czas. Jeśli ktoś czeka na te nowe monitory to może sie długo jeszcze nie doczekać :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 A ten EIZO to dobre ma parametry ?? ... nie chcem 19 cali , 17 cali mi wystarczy. Potrzebuje porzadnego monitora, żeby miał dobre kąty widzenia i dobre barwy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Ok, powiem ci tak NEC/MITSUBISHI robi świetne monitory, na pewno wśród ofert tej firmy znajdziesz coś dla siebie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erpii Opublikowano 30 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2005 (edytowane) A ten EIZO to dobre ma parametry ?? ... nie chcem 19 cali , 17 cali mi wystarczy. Potrzebuje porzadnego monitora, żeby miał dobre kąty widzenia i dobre barwy. 1406558[/snapback] ma wyśmienite parametry. mam EIZO L568. cudo!! co prawda swoje kosztuje, ale za to masz 5 lat gwarancji, czego nie ma u konkurencji. świetne odwzorowanie kolorów. i to na analogu, a nie DVI. do tego kontrast 1000:1... jest wyśmienity. Edytowane 30 Kwietnia 2005 przez erpii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...