Skocz do zawartości
Gość Soker

Poczta A Sobota

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pewne obawy co do kupna telefonu na allegro a mianowicie dnia 18 kwietnia wygralem aukcje telefonu SL45 użytkownik sprzedawał w tym samym czase dwa telefony SL45 i SL45i posiada on 1 komentarz ale postanowilem mu zaufać, poniewaz aukcja jak i zdjecia byly wykonane profesjonalnie i nie jest to napewno zaden dzieciak. Tego samego dnia po wygraniu licytacji wysłałem pieniądze drogą internetową.

Dnia 21 kwietnia otrzymalem maila, ze moje pieniążki doszły i tego samego dnia wysyła przesyłke (maila tego dostalem o godz. 9) takze wg. mojego myślenia telefon powinienem dostac dnia następnego tj. 22 kwietnia tj. wczoraj. Telefonu ani nawet awizo nie dostałem. I teraz nasuwa się pytanie: Czy poczta rozwozi priorytety w sobote tymi swoimi żółtymi samochodami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam pewne obawy co do kupna telefonu na allegro a mianowicie dnia 18 kwietnia wygralem aukcje telefonu SL45 użytkownik sprzedawał w tym samym czase dwa telefony SL45 i SL45i posiada on 1 komentarz ale postanowilem mu zaufać, poniewaz aukcja jak i zdjecia byly wykonane profesjonalnie i nie jest to napewno zaden dzieciak. Tego samego dnia po wygraniu licytacji wysłałem pieniądze drogą internetową.

Dnia 21 kwietnia otrzymalem maila, ze moje pieniążki doszły i tego samego dnia wysyła przesyłke (maila tego dostalem o godz. 9) takze wg. mojego myślenia telefon powinienem dostac dnia następnego tj. 22 kwietnia tj. wczoraj. Telefonu ani nawet awizo nie dostałem. I teraz nasuwa się pytanie: Czy poczta rozwozi priorytety w sobote tymi swoimi żółtymi samochodami?

1406299[/snapback]

rozwozi, a paczke jak nie dzisiaj to na pewno dostaniesz w poniedzialek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O to mi chodziło. A jestem taki ostrożny ponieważ on ma 1 komentarz i jeśli poleciał by w kulki to juz bym mu łomot we Wrocławiu sprzedawał. Jak nie ja to kto inny...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ci ludzie z tych żółtych samochodzików nie. Ale baby na poczcie koło dworca taaaaaak :D miałeś przyjemność tam coś wysyłać bądź odbierac? ;>>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Varrol

dostałem juz naprawde sporo paczek priorytetowych i albo dochodziły na dzień następny albo na drugi dzien ale to z samego rana :lol: i mnie barany pare razy obudziły...

@ur8an

skąd jesteś? :D i z której poczty korzystasz bo ta obok dworca to naprawde kibel :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Soker: mi raz paczka idzie dzien, a raz piec dni mimo, ze obydwa priorytety wiec narazie spokoj [; .

A co do pan na poczcie to po prostu goraczki dostaje jak o nich mysle. Wczoraj bylem na poczcie odebrac przekaz pocztowy (oczywiscie czekalem na niego tydzien...). Przede mna 2 osoby w kolejce a i tak stalem 15min. W koncu podchodze do okienka, klade kwitek i dowod, pani patrzy na to... I wyjmuje jakis kwitek spod lady i zaczyna wklepywac go do komputera O_o ! Patrze na nia z otwarta geba, a ta odklada kwitek i.... Wyjmuje nastepny! :mur: Na szczescie trzeciego nie odwazyla sie wyjac i wziela moj [; .

Niecierpie poczty...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Soker: mi raz paczka idzie dzien, a raz piec dni mimo, ze obydwa priorytety wiec narazie spokoj [; .

A co do pan na poczcie to po prostu goraczki dostaje jak o nich mysle. Wczoraj bylem na poczcie odebrac przekaz pocztowy (oczywiscie czekalem na niego tydzien...). Przede mna 2 osoby w kolejce a i tak stalem 15min. W koncu podchodze do okienka, klade kwitek i dowod, pani patrzy na to... I wyjmuje jakis kwitek spod lady i zaczyna wklepywac go do komputera O_o ! Patrze na nia z otwarta geba, a ta odklada kwitek i.... Wyjmuje nastepny! :mur: Na szczescie trzeciego nie odwazyla sie wyjac i wziela moj [; .

Niecierpie poczty...

1406840[/snapback]

No nie ma to jak olewka klienta :mur: kiedys stoje odebrac paczke daje kwitek a koles odkłada i stepluje kolerty .....mineło 5 minut....słucham? :blink: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mieszkałem na Dubois (boczna Zwyciestwa) a teraz mieszkam na Chorzowskiej na przeciw Disco Bravo.

Z tej poczty na dworcu nigdy nie korzystalem, jak juz to z głownej a teraz korzystam z poczty na mojej ulicy ;]

Czyli rozwalone szyby w piątki, soboty i niedziele to juz normalka? :lol: :lol:

Poczekam jeszcze pare dni na tą paczke. Jednak jestem troszke poddenerwowany bo telefonu nie mam !! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli rozwalone szyby w piątki, soboty i niedziele to juz normalka? :lol::lol:

Nie nie ;]

Nie jest tak zle, choc jak zostawie okno otwarte na noc to kolo 4-5 mam pobudke bo chołota wychodzi ;]

A Ty co lepsza dzielnica ? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie to osiedle Sztabu Powstańczego, dzielnica Szobiszowice u mnie zaś jak otworze okno w nocy to pędzące trucki po toszeckiej umarłego potrafia obudzić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka spraw, które już omawiałem na forum.

Paczka priorytetowa dociera do odbiorcy wciągu 48 godzin., tylko jeśli spełnione są kryteria:

- została nadana (liczy się godzina stempla pocztowego):

.....* miasto wojewódzkie do 17 godz.

.....* miasto powiatowe do 16 godz.

.....* inne miasta mniejsze do 15 godz.

- prawidłowo zaadresowana

- została nadana od poniedziałku do czwartku, w piątek też oczywiście można ale w sobotę połowa kierowców ma wolne.

Paczki priorytetowe (ekonomiczne zazwyczaj też) rozwożą w mieście kurierzy z CER-u.

Jeśli narzekacie na poczte to przesyłajcie paczki kurierami DHL, Servisco, Stolicą itp., są oni szybcy ale za to też drodzy. Po wysłaniu kilkunastu paczek zrozumiecie o co mi chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi