Gość Soker Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Witam mam pewne obawy co do kupna telefonu na allegro a mianowicie dnia 18 kwietnia wygralem aukcje telefonu SL45 użytkownik sprzedawał w tym samym czase dwa telefony SL45 i SL45i posiada on 1 komentarz ale postanowilem mu zaufać, poniewaz aukcja jak i zdjecia byly wykonane profesjonalnie i nie jest to napewno zaden dzieciak. Tego samego dnia po wygraniu licytacji wysłałem pieniądze drogą internetową. Dnia 21 kwietnia otrzymalem maila, ze moje pieniążki doszły i tego samego dnia wysyła przesyłke (maila tego dostalem o godz. 9) takze wg. mojego myślenia telefon powinienem dostac dnia następnego tj. 22 kwietnia tj. wczoraj. Telefonu ani nawet awizo nie dostałem. I teraz nasuwa się pytanie: Czy poczta rozwozi priorytety w sobote tymi swoimi żółtymi samochodami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Witam mam pewne obawy co do kupna telefonu na allegro a mianowicie dnia 18 kwietnia wygralem aukcje telefonu SL45 użytkownik sprzedawał w tym samym czase dwa telefony SL45 i SL45i posiada on 1 komentarz ale postanowilem mu zaufać, poniewaz aukcja jak i zdjecia byly wykonane profesjonalnie i nie jest to napewno zaden dzieciak. Tego samego dnia po wygraniu licytacji wysłałem pieniądze drogą internetową. Dnia 21 kwietnia otrzymalem maila, ze moje pieniążki doszły i tego samego dnia wysyła przesyłke (maila tego dostalem o godz. 9) takze wg. mojego myślenia telefon powinienem dostac dnia następnego tj. 22 kwietnia tj. wczoraj. Telefonu ani nawet awizo nie dostałem. I teraz nasuwa się pytanie: Czy poczta rozwozi priorytety w sobote tymi swoimi żółtymi samochodami? 1406299[/snapback] rozwozi, a paczke jak nie dzisiaj to na pewno dostaniesz w poniedzialek :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 O to mi chodziło. A jestem taki ostrożny ponieważ on ma 1 komentarz i jeśli poleciał by w kulki to juz bym mu łomot we Wrocławiu sprzedawał. Jak nie ja to kto inny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Rozwozic rozwozi bo dzis dostalem paczke :) Wiec Soker Gliwicka poczta nie zawodzi ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Ci ludzie z tych żółtych samochodzików nie. Ale baby na poczcie koło dworca taaaaaak :D miałeś przyjemność tam coś wysyłać bądź odbierac? ;>> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Niestety nie mialem tej przyjemnosci :D Ale teraz juz wiem zeby nie korzystac z ich usług :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zanim się zaczniesz bać, to poczekaj z tydzień - zwłaszcza jak po drodze jest weekent - priorytet swoją drogą, ale wcale to na drugi dzień nie dochodzi - wbrew temu co twierdzi poczta... ekonomiczna to i dwa tygodnie czasem idzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 @Varrol dostałem juz naprawde sporo paczek priorytetowych i albo dochodziły na dzień następny albo na drugi dzien ale to z samego rana :lol: i mnie barany pare razy obudziły... @ur8an skąd jesteś? :D i z której poczty korzystasz bo ta obok dworca to naprawde kibel :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Mieszkałem na Dubois (boczna Zwyciestwa) a teraz mieszkam na Chorzowskiej na przeciw Disco Bravo. Z tej poczty na dworcu nigdy nie korzystalem, jak juz to z głownej a teraz korzystam z poczty na mojej ulicy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Soker: mi raz paczka idzie dzien, a raz piec dni mimo, ze obydwa priorytety wiec narazie spokoj [; . A co do pan na poczcie to po prostu goraczki dostaje jak o nich mysle. Wczoraj bylem na poczcie odebrac przekaz pocztowy (oczywiscie czekalem na niego tydzien...). Przede mna 2 osoby w kolejce a i tak stalem 15min. W koncu podchodze do okienka, klade kwitek i dowod, pani patrzy na to... I wyjmuje jakis kwitek spod lady i zaczyna wklepywac go do komputera O_o ! Patrze na nia z otwarta geba, a ta odklada kwitek i.... Wyjmuje nastepny! :mur: Na szczescie trzeciego nie odwazyla sie wyjac i wziela moj [; . Niecierpie poczty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiu15go Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Soker: mi raz paczka idzie dzien, a raz piec dni mimo, ze obydwa priorytety wiec narazie spokoj [; . A co do pan na poczcie to po prostu goraczki dostaje jak o nich mysle. Wczoraj bylem na poczcie odebrac przekaz pocztowy (oczywiscie czekalem na niego tydzien...). Przede mna 2 osoby w kolejce a i tak stalem 15min. W koncu podchodze do okienka, klade kwitek i dowod, pani patrzy na to... I wyjmuje jakis kwitek spod lady i zaczyna wklepywac go do komputera O_o ! Patrze na nia z otwarta geba, a ta odklada kwitek i.... Wyjmuje nastepny! :mur: Na szczescie trzeciego nie odwazyla sie wyjac i wziela moj [; . Niecierpie poczty... 1406840[/snapback] No nie ma to jak olewka klienta :mur: kiedys stoje odebrac paczke daje kwitek a koles odkłada i stepluje kolerty .....mineło 5 minut....słucham? :blink: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SKRYTOBOJCA Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 W sobote paczek to razej nie rozwoza przynajmniej w moim miescie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 u mnie rozwoza ( Ełk ~45tys luda) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Mieszkałem na Dubois (boczna Zwyciestwa) a teraz mieszkam na Chorzowskiej na przeciw Disco Bravo. Z tej poczty na dworcu nigdy nie korzystalem, jak juz to z głownej a teraz korzystam z poczty na mojej ulicy ;] Czyli rozwalone szyby w piątki, soboty i niedziele to juz normalka? :lol: :lol: Poczekam jeszcze pare dni na tą paczke. Jednak jestem troszke poddenerwowany bo telefonu nie mam !! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Czyli rozwalone szyby w piątki, soboty i niedziele to juz normalka? :lol::lol: Nie nie ;] Nie jest tak zle, choc jak zostawie okno otwarte na noc to kolo 4-5 mam pobudke bo chołota wychodzi ;] A Ty co lepsza dzielnica ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Ogólnie to osiedle Sztabu Powstańczego, dzielnica Szobiszowice u mnie zaś jak otworze okno w nocy to pędzące trucki po toszeckiej umarłego potrafia obudzić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maziboss Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 podobno sosnicy nic nie pobije... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuC!o^ Opublikowano 23 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2005 mi też dzisiaj paczuszka przyszła... choć koleś wysłał w środe priorytetem... ach ta poczta polska... tyle emocji że HEJ ! ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2005 Kilka spraw, które już omawiałem na forum. Paczka priorytetowa dociera do odbiorcy wciągu 48 godzin., tylko jeśli spełnione są kryteria: - została nadana (liczy się godzina stempla pocztowego): .....* miasto wojewódzkie do 17 godz. .....* miasto powiatowe do 16 godz. .....* inne miasta mniejsze do 15 godz. - prawidłowo zaadresowana - została nadana od poniedziałku do czwartku, w piątek też oczywiście można ale w sobotę połowa kierowców ma wolne. Paczki priorytetowe (ekonomiczne zazwyczaj też) rozwożą w mieście kurierzy z CER-u. Jeśli narzekacie na poczte to przesyłajcie paczki kurierami DHL, Servisco, Stolicą itp., są oni szybcy ale za to też drodzy. Po wysłaniu kilkunastu paczek zrozumiecie o co mi chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...