Skocz do zawartości
s0n1c

Opera I Pasek Stanu

Rekomendowane odpowiedzi

Wie ktos moze jak zrobic by w Operce 8 pasek stanu byl taki sam jak w 7?

Tzn zamiast na pasku adresu to na dole sie pojawai tylko podczas wczytywania.

Z gory thx.

juz rozwiazane :oops:

Edytowane przez S0n1c

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widok -> Paski Narzędzi -> Dostosuj -> Pasek postępu - Pokazuj podczas ładowania strony

EDIT: S*it, nie zauważyłem że już rozwiązany problem .. Ale niech inni widzą jak to zrobić :rolleyes:

Edytowane przez andrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja z nową operą tez nie moge, no ;/

wiecie może jak zrobić (w 7'emce tak miałem):

1' po kliknięciu drugi mazem na zakładke ona się tak jakby chowa i ukazuje się ta poprzedni....

2' w 7'emce miałem w menu kontekstowym po pliknięciu na link (obok "zapisz el. doc. jako") "ściągnij przy użyciu flasget'a" w 8'semce też sie to da?

pozdr.

edit: flashget sie poddał ;]

edit2: zakładki też sie już poddały, dla ciekacyh- dużo daje zmiana opcji "pokazuj przyciska zamykania na każdej zakłądce"

pozdr.

Edytowane przez osek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwolę sobie podłączyć się pod temacik.

Ja mam z operką taki problem:

Jak zrobić by te linki miał krótszy podpis tj. w przypadku Tweak`a to np.Tweak.pl-forum dyskusyjnebez tego powered by...

Dołączona grafika

Dziekuję i pozdrawiam

Edytowane przez Tolokan_PL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najprawdopodobniej to kwestia niedopracowanej skórki - sprawdź inną [breeze, titanium] i powiedz czy jest tak samo

ps. straszny masz tam bałagan...

u mnie menu wygląda tak:

Dołączona grafika

znacznie więcej na mniejszej powierzchni - pozmienaij to sobie, bo miejsce tracisz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najprawdopodobniej to kwestia niedopracowanej skórki - sprawdź inną [breeze, titanium] i powiedz czy jest tak samo

ps. straszny masz tam bałagan...

u mnie menu wygląda tak:

1412005[/snapback]

o włacha- mógłbyś mi podprowadzić ten *.class (bo to chyba to) zmieniający tak googla? ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://nontroppo.org/wiki/StylingWebPages

http://literarymoose.info/style/alien/

przeczytaj i zainstaluj - bez tego nie ma co się za to brać bo i tak nie dam rady wytłumaczyć. a mój plik, poprzerabiany załączam - do tego jeszcze jeden do kilku innych stron. mialem plodzic dla tego forum ale mi sie nie chce jakos

google.css

adobe.css

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz określenie bałaganu jest bardzo subiektywne! Ja uważam że jak najbardziej mam porządek, wszystko po ręką i wogóle, ale to nie o to chodzi.

Zmieniałem skórki i ciągle to samo, rzecz jest w za długim opisie do linku, jakbym tam miał np. wp.pl; onet.pl;interia.pl czy coś innego krótkiego to by sie tam zmieściło z 5 linków. Dlatego moje pytanie jest jak skrócić te podpisy! :lol:

pozdrawiam

tak OT: twój wyglad opery mi nie leży :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tolokan PL spróbuj w menedżeże zakładek (zakładki/menedżer zakładek) zmienić jej nazwę na krótką czyli np. Tweak. Powinno pomóc odrazu, jeśli nie to usuń ten przycisk z paska osobistego i ponownie go tam umieść gdy już będzie miał krótka nazwę.

Polecam też zajrzeć na polskie forum opery, tam znajdziesz odpowiedź na wszytskie pytania.

http://my.opera.com/forums/forumdisplay.php?forumid=60

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi