pablo163 Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 Co ma dysk do wyniku w 3dmarku???? Bo mam taki problem jak czyta mi z dysku w czasie 3dmarka to sie strasznie tnie fps sppadają w low detail ze 170 nawet na 10 Cy musze szykowac kase na nowy dysk?? Athlon Xp1600@1680MHz Creative 48max Gf4 mx440ultra 290/440 @ 350/520 Asus A7V266 128 DDR 266MHz Kingston Dysk Maxtor 30GB 5400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 To nie wina dysku, lecz zbyt małej ilości RAMu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 A jak byłem w sklepie to powiedział że to wina dysku palkant chcial na mnie zarobić to jaką pamięć mam dokupić?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas666 Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 To nie wina dysku, lecz zbyt małej ilości RAMu.masz za malo ramu przydalo by sie przynajmniej 256 mb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 Ale wyrażnie widać że czyta z dysku jak sie tnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 Ale wyrażnie widać że czyta z dysku jak sie tnie.W takim razie upewnij się, czy dysk napewno pracuje w trybie DMA. Podtrzymuję jednak swoją opinię, że przydałoby Ci się więcej RAMu, gdy go zaczyna brakować system odwołuje się do pliku wymiany, co znacznie spowalnia pracę komputera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 Ale wyrażnie widać że czyta z dysku jak sie tnie.W takim razie upewnij się, czy dysk napewno pracuje w trybie DMA. Podtrzymuję jednak swoją opinię, że przydałoby Ci się więcej RAMu. Moj HDD na pewno pracuje w DMA i mam 256MB RAMu, a mimo to czasem doczytuje :? Czy to znaczy ze mam dokupic jeszcze 256 ??? 8O Myslalem ze to w miare rozsadna ilosc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 A jk bym kupił IBM 45GB i 512 Kinstonów bo mam okazje to dobrze by już bylo DDR 512 tak ale ten IBM to nie wiem no jak by nie bylo nowka i 7200obr/min Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ko5ma Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 512 spokojnie wystarczy Ci na jakiś (długi) czas. Ale moim zdaniem dysku nie masz co zmieniać, bo przy tej ilości ramu przestanie mieć już jakiekolwiek znaczenie. Poza tym zmiana Maxtora na IBMa to chyba średni pomysł :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 Ale IBM jest szybszy w tym przypadku czyli szybszy dostęp.Ale IBM jest szybszy w tym przypadku czyli szybszy dostęp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ko5ma Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 No tak, tyle że IBMy się podobno strasznie sypią (chociaż mój DTLA-307030 :twisted: trzyma się już z półtora roku). Jeśli jednak koniecznie chcesz kupić nowy dysk to weź lepiej Caviara SE z 8MB cache... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 Ale wyrażnie widać że czyta z dysku jak sie tnie. To znaczy ze zamiast wczytywac do RAM-u to daje to na dysk, bo ma malo RAM-u. Ten plik to pamiec wirtualna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 No tak, tyle że IBMy się podobno strasznie sypią (chociaż mój DTLA-307030 :twisted: trzyma się już z półtora roku). Jeśli jednak koniecznie chcesz kupić nowy dysk to weź lepiej Caviara SE z 8MB cache... Mialem identyczny. Dokladnie po poltoraroku mi padl. Szykuj sie... :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ko5ma Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 No tak, tyle że IBMy się podobno strasznie sypią (chociaż mój DTLA-307030 :twisted: trzyma się już z półtora roku). Jeśli jednak koniecznie chcesz kupić nowy dysk to weź lepiej Caviara SE z 8MB cache... Mialem identyczny. Dokladnie po poltoraroku mi padl. Szykuj sie... :twisted: Jest nadzieja ;). Mój jest z Malezji a nie Węgier. Ale jak padnie to też dobrze, będę miał wreszcie powód żeby kupić tego Caviara :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 Ale wyrażnie widać że czyta z dysku jak sie tnie.W takim razie upewnij się, czy dysk napewno pracuje w trybie DMA. Podtrzymuję jednak swoją opinię, że przydałoby Ci się więcej RAMu. Moj HDD na pewno pracuje w DMA i mam 256MB RAMu, a mimo to czasem doczytuje :? Czy to znaczy ze mam dokupic jeszcze 256 ??? 8O Myslalem ze to w miare rozsadna ilosc. Niestety rozsądna ilość to 512MB, jak miałem tyle poprzednio (tylko, że SDRAM), to nigdy nie zdarzyło mi się, żeby komp musiał używać wirtualnej na dysku. Teraz mam 256 i czasami się dławi i mieli dyskiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ko5ma Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 Niestety rozsądna ilość to 512MB, jak miałem tyle poprzednio (tylko, że SDRAM), to nigdy nie zdarzyło mi się, żeby komp musiał używać wirtualnej na dysku. Teraz mam 256 i czasami się dławi i mieli dyskiem. Właśnie. Wystarczy popatrzeć na obciążenie pamięci, nawet pod menedźerem zadań. Np. w niektórych grach sięga 350-450 MB, zatem 512 jest naprawdę przydatne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 Moj HDD na pewno pracuje w DMA i mam 256MB RAMu, a mimo to czasem doczytuje :? Czy to znaczy ze mam dokupic jeszcze 256 ??? 8O Myslalem ze to w miare rozsadna ilosc. Niestety reed 256MB RAM to już troszkę przy mało. A dla XP to już wogule :? Dopiero pod 512MB rozwija skrzydła... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo163 Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 Byłem u kumpla i pożyczyłem 60 GB i sie tak nie cieło czyli to chyba dysk. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 Moj HDD na pewno pracuje w DMA i mam 256MB RAMu, a mimo to czasem doczytuje :? Czy to znaczy ze mam dokupic jeszcze 256 ??? 8O Myslalem ze to w miare rozsadna ilosc. Niestety reed 256MB RAM to już troszkę przy mało. A dla XP to już wogule :? Dopiero pod 512MB rozwija skrzydła... Qrde , znowu wydatki ??? :? Ale ja Rafal jade jeszcze na 98SE, na XPka sie nie przesiade, jak juz to na 2k 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 1 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2002 Moj HDD na pewno pracuje w DMA i mam 256MB RAMu, a mimo to czasem doczytuje :? Czy to znaczy ze mam dokupic jeszcze 256 ??? 8O Myslalem ze to w miare rozsadna ilosc. Niestety reed 256MB RAM to już troszkę przy mało. A dla XP to już wogule :? Dopiero pod 512MB rozwija skrzydła... Popieram, dokupiłem ostatnio 256 i pod xp różnica była duuuża Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...