Komak Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Używając Laptopa z wbudowanym Windowsem zauważyłem pewną ciekawą rzecz. Chcąc sformatować system i zainstalować Winde używa się dysku startowego zamiast Windowsa na krążku i po takiej instalacji system chodzi zwykle dość wolno. Zainstalowałem Winde do tego samego laptopa, ale normalnie z płyty(bez tej dyskietki startowej) i Windows chodzi dużo szybciej. Czy jest to regułą, że system zainstalowany za pomocą dysku startowego chodzi wolniej, czy tylko u mnie to się tak zachowuje. Czy warto więc kupować laptopy z wbudowanym Windowsem czy lepiej brać osobno system na płycie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Predzej czy pozniej "wbudowany" Windowsa padnie i wtedy trzeba go wrzucic od nowa. Wystarczy wtedy odczytac seriala z dzialajacego Windowsa oraz opisy w OEM info, ustawic takie w nowo zainstalowanym systemie i na pierwszy rzut oka nikt nie zauwazy, ze byl przeinstalowany. Mozesz nawet na czas instalacji przestawic date w bios na ta, z kiedy pochodzi katalog Windows we "wbudowanym" Windowsie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komak Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Predzej czy pozniej "wbudowany" Windowsa padnie i wtedy trzeba go wrzucic od nowa. Wystarczy wtedy odczytac seriala z dzialajacego Windowsa oraz opisy w OEM info, ustawic takie w nowo zainstalowanym systemie i na pierwszy rzut oka nikt nie zauwazy, ze byl przeinstalowany. Mozesz nawet na czas instalacji przestawic date w bios na ta, z kiedy pochodzi katalog Windows we "wbudowanym" Windowsie... 1409269[/snapback] No wiele mi to nie wyjaśniło. Chciałem wiedzieć czemu wbudowany windows działa wolniej niż jak nagrywam z płytki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 1. Jakos nie che mi sie wierzyc w to... ale moze wynika to z innej konfiguracji/innych sterownikow itd.. 2. Czy to na pewno ten sam system?? Te same Service Packi ? 3. Po czy widac ta wolniejsza prace? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komak Opublikowano 24 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2005 To są te same systemy - XP pro + wszystkie aktualizacje SP2. Wolniejszą prace widać od razu nawet na oko. Poza tym testowałem 3D Markiem i wyszło jakieś 20% na kożyść windowsa instalowanego z płyty. Nie wiem, może z tym wbudowanym w laptopa windowsem jest coś nie tak, może jest coś uszkodzone, nie mam pojecia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...