Skocz do zawartości
piotres

Codegen 400w - 3.3v Line Mod -pomozcie !

Rekomendowane odpowiedzi

witajcie

Czy ktos wie jak moge podniesc linie 3.3 V w moim Codegenie 400 W (model "prawdziwe" 400W , z PFC) ???

Zasilacz jest na sterowniku KA7500B, ma niby vsense wire, ale jego modyfikacja nic nie daje :-(((( . Ciagle mam 3.35 V, a chcialbym wiecej bo mam obecnie na stanie dualik BH-6 i az sie prosza o wiecej (mam Abita NF7 i Vdimm z linii 3.3 :-/ ) .

Gdzie mam cos dlubac i co ew. zmienic w nim ??

Nie mowcie mi tylko prosze bym wymienil zasilacz bo jestem z tej sztuki bardzo zadowolony : Przy liczeniu SuperPi na moim AXP 1700+@ 2781 mhz/2.06V i do tego BH-6 na 3.3 V, linia 12 V ugina sie do minimum 11.70 V wiec jest OK . Z vmodowanym R9800PRO na pokladzie tez daje radze wiec jest git. Tylko to 3.3 ?!!!

z gory dzieki za pomoc

pozdro

piotres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wychodzi bo to nie ka7500 steruje tym napięciem tylko inny układ, a mianowicie TL431 bądź podobny,

spróbuj zmniejszyć bądź zwiększyć wartość tego rezystorka, raczej powinno zadziałać

najlepiej daj w szereg z nim potencjometr, a omomierzem nastaw go aby rezystancja obu była tak jak na początku

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czesc

Wielkie dzieki TOMAHAWK, ale juz sie uporalem z tym problemem w bardziej radykalny sposob :-P - zrobilem 5V Vdimm moda na NF7, wiec juz nie musialem podnoscic linii 3.3 V w PSU :D

dzieki jeszcze raz za pomoc

pozdro

piotres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi