C!@zzz Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 (edytowane) Chce się zacząc uczyć c++, mam już ksiązke (syfonia c++ 1,2,3) ale teraz potrzebuje jakiegoś w miare prostego kompilatory czy jak się to tam nazywa. Mam jakąś bete dec++ która mi rozwala kompa (bład krytyczny tak jak w blasterze) ale mneijsza z tym: co jest najlepsze i skąd to można ściągnąć ?? aha i jak by był po Polsku nie było by źle ale jeśli jest po angielsku nie przeszkadza mi to jakoś strasznie :) w google szukałem i tyle ich tam jest że nie wiem który the best Edytowane 1 Maja 2005 przez C!@zzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SACZI Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 Borland C++ 5,5 compiler. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C!@zzz Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 (edytowane) oki dzieki Edytowane 1 Maja 2005 przez C!@zzz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 1 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2005 g++ devc++ moim zdaniem najlepiej pisac pod kwrite a kompilowac pod g++ , ale moze to dlatego, ze sie przyzwyczailem :] kiedys pisalem przeciez pod devcpp :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 Zdecydowanie Visual C++ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 visual to armata na wroble ;) proponuje jednak dev c++ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yui Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 http://www.chip.pl/arts/n/article_126788.html Zobacz może coś znajdziesz :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 bez sensu takie gadanie... zalezy do czego ma być ten kompilator... i nie tyle kompilator co srodowisko programistyczne... przykładowo pod windowsa uzywam w zaleznosci od potrzeb: 1. do pisania gier z DirectX - visual C++, ewentualnie niektórzy polecają dev C++.. do nauki języka także to jest dobre... 2. aplikacjie pod windows... tu sprawdza sie najlepiej borland builder 6.0.. pisanie w czym innym jest bardzo uciążliwe 3. jesli chodzi o unixowe systemy, to tam pisze w czym popadnie i kompiluje za pomocą gcc tak że nie można jednoznacznie powiedziec który jest najlepszy.. bo wg mnie gry sie pisze najlepiej pod visualem.. ale napisanie jakiegos okienka z paroma przyciskami to w tym srodowisku juz masakra... i niepotrzebna strata czasu na coś co borland robi 50x szybciej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...