renekk9 Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 Może ktos mi doradzi jaka karte graficzną kupic Karte graficzna AGP SAPPHIRE Radeon 9800 PRO 128MB [256 bit] czy GF 6600GT 128/128 AGP Byłbym bardzo wdzieczny za podpowiedz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 ja bym brał GF 6600GT 128/128 AGP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janekwisniewskipadl Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 tez tak mysle, chociaz te 256bit radka brzmi zachecajaco Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 temat do zamkniecia... szukaj w: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=115853 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=77037 i szukajka wywala mase takich porownan 6600gtvs9800pro, to dosc oklepany temat tutaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.purple Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 Przyznam że niewiele jest bardziej oklepanych tematów. W każdym razie ostatnio widziałem nawet porównania 9800pro do 6600 nie GT więc to tez cos oznacza. A gdyby tak zestawić te wszystkie porównania, testy i opinnie to wygywa oczywiście geforce. (sam kiedyś miałem taki dylemat i teraz jestem posiadaczem 6600gt) Z resztą o tym Gefie mowi się często jako najbardziej opłacalnej karcie (czyli najlepszy stosunek jakosc/cena). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atomówki Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 Porównanie R 9800 Pro i GF 6600 GT: http://pclab.pl/art13696-1.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
picus Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 A tu inny http://www.egielda.com.pl/?a=10&id=113 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renekk9 Opublikowano 4 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2005 A czy dużo mi to da jeżeli kupie karte gforce na pci. I jakiej najlepiej firmy kupic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slomek3 Opublikowano 5 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2005 Zdecydowanie GF 6600GT 128/128 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 Dołączam się do pytania... Co będzie lepszym , tzn. co będzie wydajniejsze: Gigabyte 3D1 (2x6600GT), Radeon X850XT (bądź X800XT bo ponoć nie ma wielkiej różnicy w wydajności), czy też może jakiś 6800 Ultra czy coś... Karta raczej ma być pod PCI-Express Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 Dołączam się do pytania... Co będzie lepszym , tzn. co będzie wydajniejsze: Gigabyte 3D1 (2x6600GT), Radeon X850XT (bądź X800XT bo ponoć nie ma wielkiej różnicy w wydajności), czy też może jakiś 6800 Ultra czy coś... Karta raczej ma być pod PCI-Express 1429879[/snapback] Ten gigashit odpada bo to niezle goowno,wybieraj sposrod 6800ultra lub radzia X850... :wink: pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 No właśnie, ale która lepsza.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubasiek1 Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 x850pe :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 To prawda, ale nVidia ma przewagę w postaci PS 3.0.... W takim wypadku chyba zdecyduje się na GeForce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 z drugiej strony 256Mbit pamięci eż nie są bez znaczenia pomyśl o gf6800le Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 z drugiej strony 256Mbit pamięci eż nie są bez znaczenia pomyśl o gf6800le 1440933[/snapback] :blink: Przeczytaj jeszcze raz temat :? pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 no dobra cosik sie mi po.ebało w zwiazku z tym przemyślę moją postawę i pójdę spać odpowiedz powinna brzmieć gf6800Gt B) dobranoc ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vojtas21 Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 To prawda, ale nVidia ma przewagę w postaci PS 3.0.... 1440922[/snapback] ...którego nigdzie nie zobaczysz :| ten ps 3.0 co teraz jest to pic na wodę :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qqrydza Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 (edytowane) Co Ty za bzdety wypisujesz? Daleko nie szukając: far cry , chaos theory i jeszcze kilka które już się ukazały.A pomyśl, że to dopiero początek i szykuje się wiele dobrych pozycji, które będą wykorzystywały ps 3.0. Zastanawia mnie, co pcha ludzi do wypisywania takich bzdur?Chcesz komuś opchnąć radeona i kupić nv? Ja jestem za nv i najlepiej jak najmocniejszą. Edytowane 13 Maja 2005 przez qqrydza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 Co Ty za bzdety wypisujesz? Daleko nie szukając: far cry , chaos theory i jeszcze kilka które już się ukazały.A pomyśl, że to dopiero początek i szykuje się wiele dobrych pozycji, które będą wykorzystywały ps 3.0. Zastanawia mnie, co pcha ludzi do wypisywania takich bzdur?Chcesz komuś opchnąć radeona i kupić nv? Ja jestem za nv i najlepiej jak najmocniejszą. 1442846[/snapback] Dokladnie tak... A do tego w ps 3.0 gry chodza na tych kartach szybciej niz na 2.0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 (...)ten ps 3.0 co teraz jest to pic na wodę :P 1441986[/snapback] lepiej mieć teraz niż za pół roku kiedy będą to badziewie pchać wszędzie gdzie się da ;) trzeba patrzyć przyszłościowo w tej chwili sensowne radki na pc-x są za drogie no i tyle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!exec Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 lepiej mieć teraz niż za pół roku kiedy będą to badziewie pchać wszędzie gdzie się da ;) trzeba patrzyć przyszłościowo w tej chwili sensowne radki na pc-x są za drogie no i tyle 1442948[/snapback] No zalezy w jakim przedziale - x800xl jest bardziej sensowny od 6800gt na pcx. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas-comp Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 osobiscie wolalbym 6600gt, ze wzgledu na wydajnosc/cene oraz nowsza architekture moze troszke pytanie odbiegac bedzie od tematu, ale dlaczego na egieldzie wszystkie recki sa takie... dziwne... i jakies kiepskie, a wyniki wychodza calkiem inne niz na innych serwisach i jak testuje sprzet osobiscie :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 Imo przy wyborze 6600GT i 9800Pro powinna tez role odgrywac cena... Gdyby byly na tym samym poziomie to bralbym 6600GT, no moze poza Hl2 bo tutaj radek 9800Pro potrafi byc lepszy <_< Ale gdy w gre wchodzi pare stow roznicy to juz nalezy sie mocno zastanowic. Na allegro szczegolnie. Za ile najtaniej dostaniecie jakiegos 6600GT a za ile pelne 9800Pro? Za 6600GT to minimum jakies 620zl a 9800PRO widzialem juz spokojnie nawet w okolicach 400zl (nie medion tylko normalne pcb). Co prawda w cenach sklepowych roznica jest nieco mniejsza, ale jesli mamy gware i sprzedawca jest "pewny" to branie z allegro nie ustepuje chyba w niczym. Tak czy inaczej przy takiej roznicy w cenie a stosunkowo nieduzej w wydajnosci nalezy sie powaznie zastanowic nad tym co sie bardziej oplaca kupic. Jako dodatkowe kryterium tez warto przyjac w co chcemy grac, bo np jesli ktos sie nasstawia na engine source to dodatkowy krok w strone radka. Reasumujac za ta kasa za ktora sa dzis 6600GT wolalbym radka bo doplata nie jest warta roznicy w wydajnosci (przynajmniej w tytulach jakie mnie interesuja). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...