Gość Consensus86 Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 (edytowane) Kurde koledzy no nie schodźcie z tematu... Żeby nagle wtrącać się do rozmowy nawiązując do tematu, który teoretycznie został zamknięty kilka postów temu :) Edytowane 6 Maja 2005 przez Consensus86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 Eh...ale co Cie jeszcze interere? Staw mocno pytanie, bo tak nagmatfane w tych Twoich postach początkowych, szczegolnie jak jeszcze jakiś ziomek sie z pytaniem dołączył ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Consensus86 Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 Interesuje mnie opinia innych osób, szczególnie odnośnie mojego pierwszego postu ale mile widziana jest każda opinia czy propozycja...a moje posty pisałem raczej zwięźle i przejrzysto - takie odnoszę w każdym razie wrażenie. To, że ogólnie temat się trochę zamętlił to nie z mojej winy, ja tylko chciałbym wiedzieć jakie pamięci kupić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 i odpowiedz dostałeś... chyba, że czekasz na inne opinie, ale wątpie czy ktoś Ci jeszcze coś doda... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 Interesuje mnie opinia innych osób, szczególnie odnośnie mojego pierwszego postu ale mile widziana jest każda opinia czy propozycja...a moje posty pisałem raczej zwięźle i przejrzysto - takie odnoszę w każdym razie wrażenie. To, że ogólnie temat się trochę zamętlił to nie z mojej winy, ja tylko chciałbym wiedzieć jakie pamięci kupić. 1430519[/snapback] Chłopak, krótka i zwięzła opinia: bierzesz Hynix D43 i koniec tematu Po pamięci zapraszam np. www.esc.pl www.arest.pl www.sklep.tweak.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Consensus86 Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 (edytowane) No opinia krótka i zwięzła, fakt, lecz interesuje mnie również jakieś uzasadnienie oraz cena. Ramy te zapewne kosztują więcej niż 200zł. Tu w tym temacie ogólnie rzecz biorąc chodzi o to jakie ramy ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> do 200zł... Edytowane 6 Maja 2005 przez Consensus86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 6 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2005 (edytowane) Zapewne ceny to sprawdzić nie łaska??? Może ja jestem jakiś upośledzony, ale tutaj widzę cenę 190 zł więc to trochę mniej niż 200 http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...products_id=642 Tu 199 zł, ale to nadal mniej od 200 http://arest.pl/index.php?inc=produkt&ID=6...tid=3&grupa=231 Do tej pory uważałem że liczba 100 jest mniejsza od 200, ale jeśli tak nie jest to proszę uświadom mi to, że to jednak nieprawda i całe lata żyłem w niewiedzy... Ehhh ta matematyka... EDIT: Jeżeli nie skreśliłeś mnie zupełnie, to powiem jeszcze, że te pamięci są doskonałe do OC i za tą cenę lepszych nie znajdziesz. Zapraszam do topica poświęconego tym pamięciom: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=89538 Edytowane 6 Maja 2005 przez psychodeliczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YANAS Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 a te pamięci beda smigac w dualu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 (edytowane) nie wcale, bo po co <_< Edytowane 7 Maja 2005 przez emilooos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 a te pamięci beda smigac w dualu? 1430980[/snapback] Zapewne nie czytałeś mojej sygnaturki. Przecież to oczywiste, że będą chodzić w dual channel, oczywiście z płytą obsługującą dual... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Consensus86 Opublikowano 7 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2005 Ujawnisz mi gdzie Ja napisałem, że te ramy napewno kosztują ponad 200zł? Nie sprawdziłem ceny to prawda gdyż założyłem, że skoro świetne pamięci to pewnie będą kosztowały więcej niż typowe. A co do liczby 199 i 190 to tak one są mniejsze od 200, cieszę się, iż łączy nas znajomość matematyki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
villar Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 http://sklep.benchmark.pl/pelny_17259.html Czy taki ram jest dobry ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 A czy interesuje Cię korekcja błędów ECC i czy wogole posiadasz mobo ją obslugującą <_< ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
villar Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6178 Nie znam się za bardzo więc może taka jest lepsza ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 8 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2005 1433339[/snapback]Bierz te co podałem wyżej w linkach i nie zawracaj sobie głowy zwykłymi Kingstonami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
villar Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 (edytowane) Jednak wybiore to co podałem w linku wyżej, chyba jest całkiem dobra nie wiem tylko czy bedzie działać z moją płytą główną Abit NF7. Co o tym sądzicie? Jestem jeszcze ciekawy czy opłacalniej jest dać dwie kości po 256MB czy jedna 512MB. Gdzieś czytałem że bardziej wydajny jest dual, ale nie wiem czy moja płyta ma taki kanał.W tym celu umieszcze pewne zdjęcie może coś pokaże.Obecnie mam 2 kości 256MB(zepsute). Edytowane 9 Maja 2005 przez villar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Consensus86 Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 Zobacz sobie na stronie producenta czy twój model płyty obsługuje te pamięci. Dużo pamięci ma problem z płytami Abita. Kingstony powinny działać dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilooos Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2005 nf7 ma duala, a te kingstony co linknąłeś, to zwykłe kingstony ;] nic więce. Radziliśmy D43, ale ludzie swoimi scieżkami hadzają ;] a co do ecc to szaremu uzytkownikowi są zbęde i drogie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Ehhh ludzie, co za naród, co za naród? Ludki się starają, radzą jak najlepiej, a ten swoje i wybiera jakiś shit. Twój wybór, ale potem nie pisz, że chciałbyś nieco pokręcić to g**** co kupiłeś... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Consensus86 Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 (edytowane) Idąc za Waszą :) poradą poszukałem sobie kości Hynixa i znalazłem 2x256 CL 2.5 D43 tylko, że owe kości będą kosztować mnie niecałe 220zł brutto... Tylko wnioskuję, że nie mam 100% pewności, że te pamięci będą podatne na podkręcanie czyż nie?<_< P.S. Są serie DT i D43 prawda? W takim razie można kupić albo pamięci D43 albo pamięci DT - nie można kupując D43 "trafić" na DT skoro na pamiątkach jest napisane D43? (to odnośnie posta emiliooosa) Chodzi mi o to, że DT to nie jest żadna "pod-seria" która może np. wystąpić w serii D43? :D Edytowane 12 Maja 2005 przez Consensus86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pooh Opublikowano 12 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2005 Wtrace sie do dyskusji bo sam poszukuje pamieci. Rozumiem ze Hynixy na D43 beda absolutnie najlepsza opcja. Tyle, ze mnie interesuje 2x 512 zeby puscic na DFI lanparty NF4 ultra D (i dla Venice 3200) i chcialbym cos szybszego niz cl3 (ew jakby bylo trudno o takie to moj budzet pozwoli na 4x 512, chociaz wolalbym 2x512 cl2.5 albo 2) No i czemu taka roznica w cenie w porownaniu z geilami, skoro te Hynixy sa najlepsze do OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psychodeliczny Opublikowano 14 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2005 Idąc za Waszą :) poradą poszukałem sobie kości Hynixa i znalazłem 2x256 CL 2.5 D43 tylko, że owe kości będą kosztować mnie niecałe 220zł brutto... Tylko wnioskuję, że nie mam 100% pewności, że te pamięci będą podatne na podkręcanie czyż nie?<_< P.S. Są serie DT i D43 prawda? W takim razie można kupić albo pamięci D43 albo pamięci DT - nie można kupując D43 "trafić" na DT skoro na pamiątkach jest napisane D43? (to odnośnie posta emiliooosa) Chodzi mi o to, że DT to nie jest żadna "pod-seria" która może np. wystąpić w serii D43? :D 1440788[/snapback] Masz bardzo dużą pewność, że będą się dobrze kręciły, a jest już niemal pewne, że 460 mhz osiągniesz bez problemu. Nie, nie ma serii D43 i DT. D43 to nazwa pamięci. A DT, BT bądź CT to seria wyryta na kościach. BT były najlepsze, CT najgorsze, teraz są DT które kręcą się średnio, ale i tak są warte zakupu... Podsumowując dziś w sklepie dostaniesz pamięci D43 na kościach DT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...