Skocz do zawartości
Gość Consensus86

Które Pamięci?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Consensus86

Kurde koledzy no nie schodźcie z tematu...

Żeby nagle wtrącać się do rozmowy nawiązując do tematu, który teoretycznie został zamknięty kilka postów temu :)

Edytowane przez Consensus86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Consensus86

Interesuje mnie opinia innych osób, szczególnie odnośnie mojego pierwszego postu ale mile widziana jest każda opinia czy propozycja...a moje posty pisałem raczej zwięźle i przejrzysto - takie odnoszę w każdym razie wrażenie. To, że ogólnie temat się trochę zamętlił to nie z mojej winy, ja tylko chciałbym wiedzieć jakie pamięci kupić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Interesuje mnie opinia innych osób, szczególnie odnośnie mojego pierwszego postu ale mile widziana jest każda opinia czy propozycja...a moje posty pisałem raczej zwięźle i przejrzysto - takie odnoszę w każdym razie wrażenie. To, że ogólnie temat się trochę zamętlił to nie z mojej winy, ja tylko chciałbym wiedzieć jakie pamięci kupić.

1430519[/snapback]

Chłopak, krótka i zwięzła opinia: bierzesz Hynix D43 i koniec tematu

Po pamięci zapraszam np.

www.esc.pl

www.arest.pl

www.sklep.tweak.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Consensus86

No opinia krótka i zwięzła, fakt, lecz interesuje mnie również jakieś uzasadnienie oraz cena. Ramy te zapewne kosztują więcej niż 200zł. Tu w tym temacie ogólnie rzecz biorąc chodzi o to jakie ramy ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> do 200zł...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapewne ceny to sprawdzić nie łaska???

Może ja jestem jakiś upośledzony, ale tutaj widzę cenę 190 zł więc to trochę mniej niż 200 http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=1...products_id=642

Tu 199 zł, ale to nadal mniej od 200 http://arest.pl/index.php?inc=produkt&ID=6...tid=3&grupa=231

Do tej pory uważałem że liczba 100 jest mniejsza od 200, ale jeśli tak nie jest to proszę uświadom mi to, że to jednak nieprawda i całe lata żyłem w niewiedzy... Ehhh ta matematyka...

EDIT: Jeżeli nie skreśliłeś mnie zupełnie, to powiem jeszcze, że te pamięci są doskonałe do OC i za tą cenę lepszych nie znajdziesz.

Zapraszam do topica poświęconego tym pamięciom:

http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=89538

Edytowane przez psychodeliczny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Consensus86

Ujawnisz mi gdzie Ja napisałem, że te ramy napewno kosztują ponad 200zł? Nie sprawdziłem ceny to prawda gdyż założyłem, że skoro świetne pamięci to pewnie będą kosztowały więcej niż typowe. A co do liczby 199 i 190 to tak one są mniejsze od 200, cieszę się, iż łączy nas znajomość matematyki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak wybiore to co podałem w linku wyżej, chyba jest całkiem dobra nie wiem tylko czy bedzie działać z moją płytą główną Abit NF7. Co o tym sądzicie?

Jestem jeszcze ciekawy czy opłacalniej jest dać dwie kości po 256MB czy jedna 512MB.

Gdzieś czytałem że bardziej wydajny jest dual, ale nie wiem czy moja płyta ma taki kanał.W tym celu umieszcze pewne zdjęcie może coś pokaże.Obecnie mam 2 kości 256MB(zepsute).

post-111474-1115648334_thumb.jpg

Edytowane przez villar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Consensus86

Zobacz sobie na stronie producenta czy twój model płyty obsługuje te pamięci. Dużo pamięci ma problem z płytami Abita. Kingstony powinny działać dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Consensus86

Idąc za Waszą :) poradą poszukałem sobie kości Hynixa i znalazłem 2x256 CL 2.5 D43 tylko, że owe kości będą kosztować mnie niecałe 220zł brutto...

Tylko wnioskuję, że nie mam 100% pewności, że te pamięci będą podatne na podkręcanie czyż nie?<_<

P.S. Są serie DT i D43 prawda? W takim razie można kupić albo pamięci D43 albo pamięci DT - nie można kupując D43 "trafić" na DT skoro na pamiątkach jest napisane D43? (to odnośnie posta emiliooosa)

Chodzi mi o to, że DT to nie jest żadna "pod-seria" która może np. wystąpić w serii D43? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wtrace sie do dyskusji bo sam poszukuje pamieci. Rozumiem ze Hynixy na D43 beda absolutnie najlepsza opcja. Tyle, ze mnie interesuje 2x 512 zeby puscic na DFI lanparty NF4 ultra D (i dla Venice 3200) i chcialbym cos szybszego niz cl3 (ew jakby bylo trudno o takie to moj budzet pozwoli na 4x 512, chociaz wolalbym 2x512 cl2.5 albo 2)

No i czemu taka roznica w cenie w porownaniu z geilami, skoro te Hynixy sa najlepsze do OC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Idąc za Waszą :) poradą poszukałem sobie kości Hynixa i znalazłem 2x256 CL 2.5 D43 tylko, że owe kości będą kosztować mnie niecałe 220zł brutto...

Tylko wnioskuję, że nie mam 100% pewności, że te pamięci będą podatne na podkręcanie czyż nie?<_<

P.S. Są serie DT i D43 prawda? W takim razie można kupić albo pamięci D43 albo pamięci DT - nie można kupując D43 "trafić" na DT skoro na pamiątkach jest napisane D43? (to odnośnie posta emiliooosa)

Chodzi mi o to, że DT to nie jest żadna "pod-seria" która może np. wystąpić w serii D43? :D

1440788[/snapback]

Masz bardzo dużą pewność, że będą się dobrze kręciły, a jest już niemal pewne, że 460 mhz osiągniesz bez problemu.

Nie, nie ma serii D43 i DT.

D43 to nazwa pamięci.

A DT, BT bądź CT to seria wyryta na kościach. BT były najlepsze, CT najgorsze, teraz są DT które kręcą się średnio, ale i tak są warte zakupu...

Podsumowując dziś w sklepie dostaniesz pamięci D43 na kościach DT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi