Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

hmm zamieniam wymienic mojego Mx 400 na otuz tego geforce'a hmm ale wiem o nim tyle :P hmmm zastanawiam sie czy nie ma wesji z 64 ddr ;) hmm i czy ma wyjscie wersja pro ? i jakie ma funkcje directa ;) tzn AA, anizotrop i wogle ?

PS. mozecie mi odradzic no ale jak koles powiedzal ile ma w 3dmarku po OC to sie przerazilem :) ok 7000 >:> no a muj niecale 3100 :P wiec ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak koles powiedzal ile ma w 3dmarku po OC to sie przerazilem :) ok 7000 >:> no a muj niecale 3100 :P wiec ?

Chyba w 3D Mark 99 :twisted:

Nie ma bata żeby koleś miał 7000pk, ja na swoim sprzęcie mam tyle... ile w podpisie.

Koleś chce cie wyrolować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba sobie jaja robisz moj brat ma creative 3dblaster gf256 tylko ze z sdramami to najwyzej jest 15% wolniejszy od ddr i gryzie ziemi przy moim gfmx jush od dawna porownywalismy kart na roznych prockach w 3dmarku2001 se bart ma cos kolo 2500

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak koles powiedzal ile ma w 3dmarku po OC to sie przerazilem :) ok 7000 >:> no a muj niecale 3100 :P wiec ?

Chyba w 3D Mark 99 :twisted:

Nie ma bata żeby koleś miał 7000pk, ja na swoim sprzęcie mam tyle... ile w podpisie.

Koleś chce cie wyrolować.

Dokładnie. Na clapie wyniki możliwe to ok. 3500-4000 (no chyba że po ekstremalnym oc to 4500 ale jakoś mi się nie przypomina by ktoś tyle wyciągał). Ale ogólnie jest to coś trochęszybsze od mx400

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie trochę szybszy od mx400 ja wyciągnąłem na nim max 4600 a normalnie na celeronie 1200 było 3500 (3dmark 2001) Jedyne co teraz można znaleźć to Creative PRO a jeżeli chodzi o 64ddr to jest jeden Winfast Rev2 Geforce 256 z 64ddr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GF1 DDR JEST szybszy od GF2MX - oto moje wyniki z 3DM2001:

GF1 DDR (CLAP@QUADRO 135/350 MHz bios ELSA ;-):

3DMark Score 3814

Game 1 - Car Chase - Low Detail 54.1 fps

Game 1 - Car Chase - High Detail 27.2 fps

Game 2 - Dragothic - Low Detail 66.9 fps

Game 2 - Dragothic - High Detail 31.2 fps

Game 3 - Lobby - Low Detail 68.5 fps

Game 3 - Lobby - High Detail 37.6 fps

Game 4 - Nature Not supported by hardware

Fill Rate (Single-Texturing) 290.1 MTexels/s

Fill Rate (Multi-Texturing) 508.9 MTexels/s

High Polygon Count (1 Light) 9.9 MTriangles/s

High Polygon Count (8 Lights) 2.0 MTriangles/s

Environment Bump Mapping Not supported by

DOT3 Bump Mapping 42.5 fps

Vertex Shader 45.9 fps

Pixel Shader Not supported by hardware

Point Sprites 8.0 MSprites/s

GF 2MX 200/200MHz:

RESULTS

3DMark Score 3264

Game 1 - Car Chase - Low Detail 50.7 fps

Game 1 - Car Chase - High Detail 27.1 fps

Game 2 - Dragothic - Low Detail 54.8 fps

Game 2 - Dragothic - High Detail 28.2 fps

Game 3 - Lobby - Low Detail 51.2 fps

Game 3 - Lobby - High Detail 29.6 fps

Game 4 - Nature Not supported by hardware

Fill Rate (Single-Texturing) 233.9 MTexels/s

Fill Rate (Multi-Texturing) 392.5 MTexels/s

High Polygon Count (1 Light) 14.8 MTriangles/s

High Polygon Count (8 Lights) 2.9 MTriangles/s

Environment Bump Mapping Not supported by hardware

DOT3 Bump Mapping 31.2 fps

Vertex Shader 39.9 fps

Pixel Shader Not supported by hardware

Point Sprites 6.7 MSprites/s

Całość przeprowadzona została na XP1700, 256 MB DDR 333, reszta nieważna. Możecie sami sobie przeanalizować powyższe wyniki, nie mówiąc już o jakości obrazu, która na CLAPie jest zdecydowania lepsza niż na większości MX-ów. Acha... na tym CLAPie jadę do tej pory....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm za mojego mx 400 tera sprzedam za gora 140 ;) i se kupie tego http://allegro.pl/showitem.php?item=8147551 ;) ale nie wiem czy on jest god i wogle nie wiem jakie taktowania :P i jaki ns :P

Tylko po co :?: Ten GF256 wcale nie jest taki szybki napewno nie jest szybszy jak MX400 (wyniki z 3DMarka2000 zadna rewelacja) tylko problemy możesz mieć (GF256 żre więcej prądu, starsza karta, etc) Absolutnie Ci się nie opłaca, lepiej dozbierać i kupić coś lepszego ale rób jak chcesz Twój komp, Twoja kasa jednak odradzam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm za mojego mx 400 tera sprzedam za gora 140 ;) i se kupie tego http://allegro.pl/showitem.php?item=8147551 ;) ale nie wiem czy on jest god i wogle nie wiem jakie taktowania :P i jaki ns :P

Tylko po co :?: Ten GF256 wcale nie jest taki szybki napewno nie jest szybszy jak MX400 (wyniki z 3DMarka2000 zadna rewelacja) tylko problemy możesz mieć (GF256 żre więcej prądu, starsza karta, etc) Absolutnie Ci się nie opłaca, lepiej dozbierać i kupić coś lepszego ale rób jak chcesz Twój komp, Twoja kasa jednak odradzam.

hmm no nie wiem :) jak mi gta 3 trocszeczez przeskaiwalo no wiem ze mam malo ramu no ale troche skakalo :P

a w sumie ten 256 ladnie sie kreci i na bank bede mial wiecj fps :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm no nie wiem :) jak mi gta 3 trocszeczez przeskaiwalo no wiem ze mam malo ramu no ale troche skakalo :P

GF256 tu nie pomoże :roll: .

a w sumie ten 256 ladnie sie kreci i na bank bede mial wiecj fps :))

Raczej nie ale.... decyzja należy do Ciebie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cos mi sie wydaje ,ze ta karta z allegro.pl to geForce 256 ale na SDR'ach !!! Jesli faktycznie mam racje to licytujesz wlasnie karte wolniejsza od GF 2 MX400 .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cos mi sie wydaje ,ze ta karta z allegro.pl to geForce 256 ale na SDR'ach !!! Jesli faktycznie mam racje to licytujesz wlasnie karte wolniejsza od GF 2 MX400 .

CHyba masz rację!

Patrząc po wynikach to prawdopodobnie jest właśnie na sdr (taki drobny fakt :P ) więc zamiana mx na niego to całkowicie bez sensu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...