Skocz do zawartości
Jarema

Athlon Xp 2000+ ?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie o swojego procka - ostatnio zainstalowałem Aide i Pc wizarda i zrobio mi sie cokolwiek słabo widząc co pokazały te programy :blink:

Mianowicie mam Athlona 2000+

sprawdzając pc wizardem pokazuje mi :

Model : AMD Athlon XP 2000+

Codename : Barton

Technology : 0.13µ

Real Frequency : 1677.9 MHz

Multiplier : 12.5x

natomiast spraawdzając aidą mam :

AMD Athlon XP-A, 1678 MHz (6.25 x 268) 2200+ !!!

Nazwa kodowa - Barton

Czy ktos mi powie o co chodzi bo ja sie zgubiłem - możliwe żeby oba te programy pokazywały jakies głupoty ??? skąd Barton w Athlonie 2000+ ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak powszechnie wiadomo, jest 7 typów Athlonów, mianowicie: K7, K75, Thunderbird, Palomino, T-bred, Thorton, Barton (w tym mobile), nie licząc tych 64-bit

najwyraźniej masz Athlon Barton, ale coś mi nie pasi z tym 2000+, był taki barton ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Przemq

Dzięki Dominik - Cpu-z pokazuje że mam procka AMD Athlon XP 2000+ i jądro Thorton. powiedz mi tylko czy ten program jest wiarygodniejszy niż poprzednie

1432240[/snapback]

CPU-z jest ok.

Ja mu wierze ;]

Edytowane przez Przemq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem pisać ze to pewnie Thorton.

Poprzednie pokazywału dobrze(z tym ze aida ma bląd przy mnożniku, który się podzielił na 2, i stąd ta róznica) bo thorton to własciwie barton tyle ze ma zablokowane połowe cache, a niektóre programy ich nie odrózniają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki panowie. W takim razie mam jeszcze jedno pytanie (pewnie was rozśmieszy) - czy mozna odblokowac te zablokowane cache?? żeby mierc Bartona :D

kiedys słyszałem ze ludzie robili takie wałki z rysowaniem jakiejs kreski ołówkiem ?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...