Skocz do zawartości
herbatniczek

[c#] Publikacja Aplikacji...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam pytanie, moja aplikacja pod c# nie działa na kompach bez środowiska .net,

wiem że trzeba jakoś to publikować programem instalacyjnym dla moeje aplikacji...

Ponieważ nigdy czegoś takiego nie robiłem - jak to najłatwiej zrobić, którym narzędziem i czy jest jakas metoda na załatwienie tego w sposób darmowy - tzn żeby rozprzestrzeniac framework .net-a to chyba trzeba się wykazać licencją .Neta?

Korzystam z kopii na uczelni i raczej ich licencji niw wykorzystam, więc czy jest darmowa metoda na publikacje moich aplikacji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielka zaleta neta - chodzi wolno i tylko na winszycie.

żeby rozprzestrzeniac framework .net-a to chyba trzeba się wykazać licencją .Neta?

To pytanie czy żart ? Żeby nagrać na cdr to guwno nie trzeba mieć licencj.

To normalny "program" jeśli ktoś go nie ma nie uruchmi twojego programu więć to chyba normalne że musisz go zapodać razem z netem.

Poprostu nagraj na płyte z twoim progrmem ta aplikację albo w opisie aplikacji "readme" zamieść link do niej, na stronie mikroszytu.

Edytowane przez razor1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Open Source .NET Development rozwija sie i ma sie bardzo dobrze, chociazby Cobol.NET, Fortran.NET, Pascal.NET, F#, Ruby.NET, Perl.NET, Python.NET i wiele innych, a implementacje tez maja sie dobrze, chociazby Mono, DOTGNU, SSCLI

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

albo mnie nie zrozumieliście, ale albo ja was nie rozumiem :)

chce komus zainstalować swoją aplikację, ktoś ma czystego winxp i aplikacja .netowa mu nie pójdzie.

W między czasie znalazłem sobie artykuł i robię to wszystko zgodnie z nim http://www.codeproject.com/netcf/Packaging...eployingPPC.asp

ale stanąłem na kroku 3 z błędami

D:\Visual Studio Projects\MyProject\CustomInstaller\CustomerInstaller.cs(10): The type or namespace name 'Data' does not exist in the class or namespace 'System' (are you missing an assembly reference?)

D:\Visual Studio Projects\MyProject\CustomInstaller\CustomerInstaller.cs(11): The type or namespace name 'Windows' does not exist in the class or namespace 'System' (are you missing an assembly reference?)

D:\Visual Studio Projects\MyProject\CustomInstaller\CustomerInstaller.cs(12): The type or namespace name 'XML' does not exist in the class or namespace 'System' (are you missing an assembly reference?)

Pre-Build Event failed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi