Skocz do zawartości
Gość BarTweak

Arctic Cooling Mx-1! Najnowsza Pasta Termoprzew.

Rekomendowane odpowiedzi

Gość BarTweak

Nie znalazlem jeszcze nic w szukajce o niej wiec pisze.

Podobno super pasta, co sądzicie Wasze opinie itp.

Mozna tutaj kupic:

Link do kupna

Brak składników przewodzących prąd

MX-1 nie zawiera składników przewodzących prąd, nie ma więc problemów dotyczących przewodzenia prądu przez tą pastę. W porównaniu ze srebrnymi i miedzianymi środkami, podczas kontaktu z elementami elektronicznymi, pinami nie spowoduje to zniszczeń układów.

Trwałość

Pasta MX1 uzyskuje swoje najlepsze właściwości po ok 200 godzinach pracy.Z uwagi na fakt, iż ten produkt ma dość gęstą konsystencje nie ma tutaj niebezpieczeństwa przeciekania, wypłynięcia pasty poza miejsce jej przeznaczenia. W porównaniu również z pastami silikonowymi, ten produkt nie powoduje utraty wydajności wraz z upływem czasu, nie potrzeba ponownie aplikować, gdyż czas optymalnej pracy to ok 8 lat.

Zastosowanie:

wszystkie procesory AMD i Intel

Lepkość: 1700 Poise

Temperatura pracy: od 50°C do 170°C

Gęstość: 204 g/ml

Waga netto: 2 g

Tutaj obrazki z pudełka:

Dołączona grafika

Wyniki po zastosowaniu:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Edytowane przez Bart17

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

polecam, podobno daje taki sam efekt jak Arctic Silver 5, tylko o wiele trudniej się ją rozsmarowywuje, bo jest jak plastelina :D Ale jest dołączana do coolerów np. Freezer, więc można sięp omęczyć trochę niż wydawać te prawie 20 zeta na AS5 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Amd_Powered

Ja bym wolal to :D No wiesz nic sie nie rowna z syntetycznymi diamentami ;- ) :D

1456365[/snapback]

hehehe ten kolo chyba strefil od tej pasty... bo obiecal ze wysle juz napewno dobra i chu*** przyszlo:) a pasta zapowiadala sie tak kozacko:( a tak dajemy zarabiac skosnym i amerykancom:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrob ktos porownanie.

Ja za cholere boje sie srebra na procu i zrobienia przez przypadek zwarcia ;/

Lepsze to od arctica? :S

Dajcie wlasnie jakies testy na procu przy vcore 1.9-2.0 i athlon powiedzmy 250x11 :)

Naprawde nie wiem czym juz smarowac a chce procka dosc ostro wyrzylowac na sp-97 i vantku tornado ^^

Edytowane przez Aurora001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość BarTweak

nalozyc mozna, nie zaszkodzi, w koncu ona jest chyba dodawana do najnowszych silencerow tylko nie wiem czy napewno...?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jako ze mam dziwny b.wklesly rdzen na GF 4 Ti jak przesmarowalem go bardzo duza iloscia arctic ceramique temp tylu rdzenia spadla chyba o 50oC bo wczesniej rdzen byl WRZACY z tylu karty a teraz jest ledwo cieply. Widac roznice.

Chocioz przebic bariery 315mhz na rdzeniu nie moge bez wzgledu na temperature. Chyba vmoda zrobie ale to nie teraz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To znowu mi sie jakaś wadliwa tubka trafiła na testy, bo mx-1 był tam gumowato suchy, i poprostu nie było mozliwosci go rozsmarować za nic na rdzeniu :mur:

Edytowane przez OCMaster

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli jedyną naprawde dobra pastą, na która nikt nie narzeka (ja nie slyszalem zadnych negatywnych wypowiedzi, chyba ze ktos nie umie pasty nakladac) to Arctic Silver V

1460488[/snapback]

Pewnie Ci chodzi o zle rozsmarowanie i potem bzyk iskierka zgasla :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość BarTweak

A tam ja przesmarowalem i dziala mi ladnie AS5, jesli chodzi o mx-1 to trzeba nalozyc bardzo mala ilosc na srodek rdzenia i przywalic radiakiem i musi dzialac wszystkie mx-1 sa jak plastelina :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tam ja przesmarowalem i dziala mi ladnie AS5, jesli chodzi o mx-1 to trzeba nalozyc bardzo mala ilosc na srodek rdzenia i przywalic radiakiem i musi dzialac wszystkie mx-1 sa jak plastelina :)

1460851[/snapback]

Tyle że mojej poprostu sie nie dało nawet zmusić, zeby przylgnęła do rdzenia A64 :) Nałożyłem jako tako i w biosie temp była juz 45*C i rosła, wiec nie było sensu sie z nią męczyć i zaniechałem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja dzisiaj dostalem tą oto paste i jest wporzo zrobie tescik jak kupie chlodzenie na procka, jutro bede nią smarowal chipset karty graficznej chyba sie nada no nie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle że mojej poprostu sie nie dało nawet zmusić, zeby przylgnęła do rdzenia A64 :) Nałożyłem jako tako i w biosie temp była juz 45*C i rosła, wiec nie było sensu sie z nią męczyć i zaniechałem :)

1462771[/snapback]

U mnie podobnie. Dałem jej drugą szanse na SanDiego. Dałem małą ilość na HS. Założyłem BigTyphoona i... po 2 minutach miałem 49st :/ Po zdjęciu coolera okazało się, że ten badziew gdzie nałożyłem tam pozostał. :mur: Co za banda @$!@ wymyśliła tą paste.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie podobnie. Dałem jej drugą szanse na SanDiego. Dałem małą ilość na HS. Założyłem BigTyphoona i... po 2 minutach miałem 49st :/ Po zdjęciu coolera okazało się, że ten badziew gdzie nałożyłem tam pozostał.  :mur: Co za banda @$!@ wymyśliła tą paste.

1498315[/snapback]

No własnie :mellow: Tylko co wychodzi, ze tylko parę past na 100 jest dupnych czy jak ? Reszta nie ma problemów z nią odziwo :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm dzisiaj przesmarowalem tą pasta NB oraz proca jak na razie temp. o 3 st. wyzsza w idle na procu niz na AS, ale zobaczymy co sie stanie za 200 godzin...

Temp. na NB w idle spadla o 2 st. jak na razie. btw: paste sie bardzo nieciekawie naklada :-/ nie wspolpracuje z moją wizytowka, ktorej uzywam do rozsmarowywania past term. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi