juniorczaplinek Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Chciałbym się dowiedzieć jaką płytę byście mi proponowali pod socket A. Czeka na wszystkie propozycje. Cena maksymalna 350 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Chciałbym się dowiedzieć jaką płytę byście mi proponowali pod socket A. Czeka na wszystkie propozycje. Cena maksymalna 350 zł. 1436802[/snapback] Abit NF7-SL Rev. 2.0 - 309zł Abit NF7 Rev. 2.0 (bez Sata) - 230zł A nie lepiej przesiąść się na socket 754 ?? ... płyta główna to koszt 300zł (dobry EPOX) + procesor cena 260zł ;) Ale twoja kasa, rob co chcesz, sam wlasnie mialem zmieniac procka, ale wole zmienic platforme, bo i tak nic nie strace , tylko zyskam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Jeśli nie będiesz podkręcał to polecam Ci szczerze ECS N2U400-A (nForce 2 ultra 400) - ok.140zł a masz to co NF7 tylko nie do podkręcania :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin198787 Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Ja bym polecił NF7-S za ok 330 zł, albo lepiej AN7 jak zależy Ci na bajerach i ciut lepszym dźwięku bo w AN7 są ciut lepsze kodeki 97 niż w NF7-S. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin198787 Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Aha, bo nie napisałem ile ta AN7 kosztuje :D To będzie wydatek ok 350-380 zł, zależy od sklepu bo widziałem je za 362 zł a nawet za 420 zł !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 Aha, bo nie napisałem ile ta AN7 kosztuje :D To będzie wydatek ok 350-380 zł, zależy od sklepu bo widziałem je za 362 zł a nawet za 420 zł !! 1436985[/snapback] Przecież to się nie opłaca. Weź się zastanów, po co pchać sporą kase w płyte główną /dobrą/ ale już starą. Podaj reszte swojej konfiguracji ?? Nie interesuje ciebie czasem platforma Socket 754 ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.:TIMONek:. Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 <--> ECS N2U400-A (nForce 2 ultra 400) <--> Zaloz se fanclub tej plyty, ECS jest du... i tyle.... zamiast gadac glupoty ze to samo co Abit to nie wiem poczytaj troche, albo nie wiem co, w glowe sie puknij ? :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: -------------- Apropo Socket 754 to pewnie lepsze rozwiazanie, ale jedno najgorsze :/ Te plyty nie wspietaja dual channel... Po drugie moze lepiej rozejrzec sie za jakims DFI :> Pozatym jak to juz Abit to: NF7-S Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEPECH Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 AN7 - www.esc.pl - 325 PLN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grogi Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 (edytowane) Jeśli musisz w SocketA, to NF7-s za 299 zł. Ale s754 lepszy... @.:TIMONek:. No to co, że DualChannel nie wspiera? Wzrost wydajności jest niewielki (ok. 5%), a przy singlu łatwiej uzyskać stabilność i duże MHz... Edytowane 10 Maja 2005 przez grogi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 jezeli potrzebna plyta na socketA to mozna dac jedynie 200pln zeby nie umoczyc a za taka kase to ja widze dwa rozwiazania: sprawdzona do bolu Abit KV7 betatesterowa Epox 8vtai Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin198787 Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 "Przecież to się nie opłaca. Weź się zastanów, po co pchać sporą kase w płyte główną /dobrą/ ale już starą. Podaj reszte swojej konfiguracji ?? Nie interesuje ciebie czasem platforma Socket 754 ? icon_smile3.gif" Wiem, socket 754 był by lepszy, jak bym go kupił to pewnie by pisali, że 939 jest lepszy i po co się pchać w 754 :) Zrozumcie ludzie, że nie każdy ma kasy dużo na modernizację PC zwłaszcza uczniowie nie pracujący tak jak ja <_< a dobra płyta na s754 + procek to wydatek około min 700 zł :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 (...) Apropo Socket 754 to pewnie lepsze rozwiazanie, ale jedno najgorsze :/ Te plyty nie wspietaja dual channel... (...) 1437000[/snapback] Przecież przy s.754 kontroler pamięci jest w procu. Taknie? Pozatym przy fsb rzędu ~200mhz, dual prawie nic nie daje. "Przecież to się nie opłaca. Weź się zastanów, po co pchać sporą kase w płyte główną /dobrą/ ale już starą. Podaj reszte swojej konfiguracji ?? Nie interesuje ciebie czasem platforma Socket 754 ? icon_smile3.gif" Wiem, socket 754 był by lepszy, jak bym go kupił to pewnie by pisali, że 939 jest lepszy i po co się pchać w 754 :) Zrozumcie ludzie, że nie każdy ma kasy dużo na modernizację PC zwłaszcza uczniowie nie pracujący tak jak ja <_< a dobra płyta na s754 + procek to wydatek około min 700 zł :-| 1438123[/snapback] Jeśli nie masz dużo kasy to tymbardziej nie opłaca się wydawać przeszło 300zł na płytę s.462, do max. 200zł jeszcze można. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mociak Opublikowano 10 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2005 A jak nie mas dużo kasy, to dajesz N2U400-A - tania, ale nie podkręcisz :P .:TIMONek:.: Jak masz wszystko to samo (tj. chipset itp.) to wydajność w płycie... o "lepszym wykonaniu" będzie nieznacznie większa. Funclubu nie mam jak założyć a temat o niej się nie przyjął na tweaku :P PS: s754 to dla mnie największy shit, pomyłka wszechasów, nigdy nie kupiłbym takiej płyty, to po prostu BEZ SESNU!! Po co to powstało, to tak jakby AMD wypuścił procesor Kazantar o możliwościach Semprona - bezsens :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trendzik Opublikowano 11 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2005 (edytowane) Przecież przy s.754 kontroler pamięci jest w procu. Taknie? Pozatym przy fsb rzędu ~200mhz, dual prawie nic nie daje. Jeśli nie masz dużo kasy to tymbardziej nie opłaca się wydawać przeszło 300zł na płytę s.462, do max. 200zł jeszcze można. 1438171[/snapback] Bardzo mądre spostrzeżenie sam to mówie już prawie na początku tematu, ale nikt nie słucha. s754 to dla mnie największy shit, pomyłka wszechasów, nigdy nie kupiłbym takiej płyty, to po prostu BEZ SESNU!! Po co to powstało, to tak jakby AMD wypuścił procesor Kazantar o możliwościach Semprona - bezsens :] 1438198[/snapback] Sam jesteś bezsensu. Chłopak nie ma kasy to może mu powiesz że ma kupić s. 939 ?? Jeżeli ma jakiś procesor dosyć sensowny, to za to 350zł + kwota ze sprzedaży starego procka , złoży sprzęt na s. 754 , który jest lepszy niż socket A. ps. polecasz mu ECS, a jeżeli dobrze myśle, to chłopak miał jakąś płyte która nie była wg. niego udana, może problemy ze stabilnością itp. więc postanowił coś lepszego kupić. Ale to że chce wydać 350zł na płyte na Socket A to przesada lekka jest. Pozatym jeżeli już to chyba dobrze wziąć coś do 200zł /używanego abita/ powtarzam: NIE WARTO WYDAWAĆ 350zł na płytę główną pod Socket A. Edytowane 11 Maja 2005 przez Trendzik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość metall2 Opublikowano 13 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2005 <--> ECS N2U400-A (nForce 2 ultra 400) <--> Zaloz se fanclub tej plyty, ECS jest du... i tyle.... zamiast gadac glupoty ze to samo co Abit to nie wiem poczytaj troche, albo nie wiem co, w glowe sie puknij ? :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: -------------- Apropo Socket 754 to pewnie lepsze rozwiazanie, ale jedno najgorsze :/ Te plyty nie wspietaja dual channel... Po drugie moze lepiej rozejrzec sie za jakims DFI :> Pozatym jak to juz Abit to: NF7-S 1437000[/snapback] Koleś co ty masz do tej płyty!!! Podaję dane ile wycisnąłem na niej z moich części: Sempron2400@2800 (200*10) 512 Good Ram dual (7-3-3-2,5) 5200 Ultimate (310/610) Płyta oczywiście ECS N2U400-A!!! Zasilacz Chiftec 360W ten z dwoma 8cm wentylami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...