Skocz do zawartości
Rosio

dla tych co kupuja pamieci PC2700 i cha krecic

Rekomendowane odpowiedzi

Troche mi smutno mam Kingston cl 2.5 na kościach Winbond chciałem kupić samsungi ale nigdzie nie mogłem dostać a bardzo mi się śpieszyło. Są jakieś złe opinie albo dobre na ich temat ?

Swoje puscilem na 182MHz (364DDR) najostrzejsze timingi i standardowe napiecie (wiecej nie moge bo plyta nie wyrabia). W sieci widzialem test gdzie wyciagali z nich 210MHz (420DDR) najostrzejsze timingi 2,7V. Wiec niech Ci nie bedzie smutno 8)

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie można dostać te sajsungi :) ? - bo w Krakowie trafić nie ich mogę

Tych samsungów juz raczej nie dostaniesz były to układy 3 (M368L3223CTL-CB3) generacji teraz weszły 4

lepsze ale tylko teoretycznie, lepiej kupic cos na winbondach 6ns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, Corsair produkuje pamieci DDR400 na kosciach Samsunga DDR266... no tego sie nie spodziewalem

Raptor - W warszawie mozna jeszcze dostac TCB3,

przyjezdzaj, kupuj, dam namiary na firme.

Samsungi z trojeczką sa jak widac najlepsze, 400mhz stabilnie na 2,8v

Tych z 4 w zyciu bym nie kupil, fakt dzialaja na standartowym vmem i na najmocniejszych timingach na 400mhz i pewnie jeszcze sie podkreca ale 50-60zeta wiecej za ~30mhz wiecej :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A widział ktoś może test nanya ddr2700 w kości 256 mb ale dwu -stronnych???

Ich oznaczenie:

nt5ds32m8at

a kości to 6ns

Bo szukam i szukam i nic nie mogę znaleźć...

Ja mam takie.Do spolki z jednostronnymi chodza sobie tak jak w podpisie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A widział ktoś może test nanya ddr2700 w kości 256 mb ale dwu -stronnych???

Ich oznaczenie:

nt5ds32m8at

a kości to 6ns

Bo szukam i szukam i nic nie mogę znaleźć...

Ja mam takie.Do spolki z jednostronnymi chodza sobie tak jak w podpisie.
A mógłbyśspecjalnei dla mnie wyjąć te jednostronne i sprawdzić na ile max pójdą dwu-stronne (napięcie dawaj na 2,7V)?

Byłbym bardzo wdzięczny... :D

No i oczywiście przy teście podawaj napięcie i timingi pamięci...

I zjedź z mnożnikiem w procku najniżej jak się da by napewno to nie on był winny za niestabilną pracę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja niestety będę miał te Samsungi dopiero we wtorek, bo okazało się, że w sklepie sprzedali mi PC266 a nie 333MHz, ale wymienią bez bólu więc OK. Tak przy okazji, te 266 co teraz mam idą na 333MHz CAS2 bez zwiększania napięcia - Samsung Rulez very much (szkoda, że nagrywarkę Samsunga mam taką lipną).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tych samsungów juz raczej nie dostaniesz były to układy 3 (M368L3223CTL-CB3) generacji teraz weszły 4

Te 4 generacji to może M368L3223DTM-CB3 :?: - bo taką kostkę mam u siebie. Mam ponadto inną kostkę 256MB o oznaczeniu M368L3313DTL-CB3, dla odmiany jest 2-stronna (2 banki - czyżby 5 generacja :?: ) i pierdzielona gryzie się z tą 1-stronną. Samodzielnie chodzi dobrze, mam nadzieję, że uda się jeszcze ściągnąć te 1-stronne, przynajmniej Action jeszcze je ma jeszcze w swoim cenniku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te 4 generacji to może M368L3223DTM-CB3 :?: - bo taką kostkę mam u siebie. Mam ponadto inną kostkę 256MB o oznaczeniu M368L3313DTL-CB3, dla odmiany jest 2-stronna (2 banki - czyżby 5 generacja :?: ) i pierdzielona gryzie się z tą 1-stronną. Samodzielnie chodzi dobrze, mam nadzieję, że uda się jeszcze ściągnąć te 1-stronne, przynajmniej Action jeszcze je ma jeszcze w swoim cenniku.

Literka D w końcówce pierwszego człony oznacza 4 generacje a C 3 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie musze bo jestem juz po testach.Obie pamiatki chodza identycznie.175 na 8-1-1R 4-1-1W 2.5-3-2CL 1CMD na 2.7V.Na standard napieciu chodza "jedynie" na 166 ale za to wszystko max ile sie da na plycie jak w podpisie czyli dosc ostrej.Samsungi z koncowka 3 na kosciach byly niestety 100pln drozsze i nie mialem kasy wiec wybralem najlepszy stosunek mozliwosci do ceny.Oczywiscie na tych ustawieniach ma nie byc nawet jednego bledu w goldmemory.Wydajnosc w goldzie 974mb/s,w Sandrze`03-2647/2458

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie musze bo jestem juz po testach.Obie pamiatki chodza identycznie.175 na 8-1-1R 4-1-1W 2.5-3-2CL 1CMD na 2.7V.Na standard napieciu chodza "jedynie" na 166 ale za to wszystko max ile sie da na plycie jak w podpisie czyli dosc ostrej.Samsungi z koncowka 3 na kosciach byly niestety 100pln drozsze i nie mialem kasy wiec wybralem najlepszy stosunek mozliwosci do ceny.Oczywiscie na tych ustawieniach ma nie byc nawet jednego bledu w goldmemory.Wydajnosc w goldzie 974mb/s,w Sandrze`03-2647/2458

A przy najsłabszych ustawieniach i na 2,8 V testowałeś???

PO prostu chce wiedzieć ile na maksa by poszły...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A przy najsłabszych ustawieniach i na 2,8 V testowałeś???

PO prostu chce wiedzieć ile na maksa by poszły...

Tyle samo.Nie kreci sie dalej pomimo ustawienia minimum.Za to na 175 mozna obnizyc napiecie i ustawic ostrzej pamiec.Jutro sprobuje na 2,6V dac pamiatki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Yow!

Pytałem o DDRy na Samsungach w warszawskich sklepach, i jest ich jakby mało... Natomiast znalazłem ciekawą ofertę RAMu na stronie www (cryptoreklama? - adres na życzenie)- mają nawet SIMMy 16 i 32 :D

I UWAGA: dają oznaczenia kości pamięci użytych w modułach :D :D :D

np: M368L3223-CB3

pazdravliayeth,

NatcH

the unsolved RiddlE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...