Rosio Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Pamieci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 A więc Szajsungi rulez :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 A więc Szajsungi rulez :)na to wychodzi :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Gdzie można dostać te sajsungi :) ? - bo w Krakowie trafić nie ich mogę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 qrde nie spodziewalem sie ze tyle wyciagna i ze o tyle przebija konkurencje teoretycznie lepsza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Moje Samsungi zakupione pod koniec lipca za 350 zl wyciagaja stabilnie 'zaledwie' 440 MHz na cas 2, i 2.9V :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosio Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Moje Samsungi zakupione pod koniec lipca za 350 zl wyciagaja stabilnie 'zaledwie' 440 MHz na cas 2, i 2.9V :) faktycznie jakies kijowe te pamiatki :wink: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 A widział ktoś może test nanya ddr2700 w kości 256 mb ale dwu -stronnych??? Ich oznaczenie: nt5ds32m8at a kości to 6ns Bo szukam i szukam i nic nie mogę znaleźć... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilK Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Troche mi smutno mam Kingston cl 2.5 na kościach Winbond chciałem kupić samsungi ale nigdzie nie mogłem dostać a bardzo mi się śpieszyło. Są jakieś złe opinie albo dobre na ich temat ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Szkoda tylko ze te cudowne Samsungi PC2700 kosztuja teraz co najmniej 370zl (a widzialem i po 400...) Pamieci teraz juz raczej caly czas ida w gore i napewno przed swietami nic nie stanieja :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Troche mi smutno mam Kingston cl 2.5 na kościach Winbond chciałem kupić samsungi ale nigdzie nie mogłem dostać a bardzo mi się śpieszyło. Są jakieś złe opinie albo dobre na ich temat ? Swoje puscilem na 182MHz (364DDR) najostrzejsze timingi i standardowe napiecie (wiecej nie moge bo plyta nie wyrabia). W sieci widzialem test gdzie wyciagali z nich 210MHz (420DDR) najostrzejsze timingi 2,7V. Wiec niech Ci nie bedzie smutno 8) Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daFojtek Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 LOL rzeczywiscie ladnie poszly Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aiki Opublikowano 5 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2002 Gdzie można dostać te sajsungi :) ? - bo w Krakowie trafić nie ich mogę Tych samsungów juz raczej nie dostaniesz były to układy 3 (M368L3223CTL-CB3) generacji teraz weszły 4 lepsze ale tylko teoretycznie, lepiej kupic cos na winbondach 6ns Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Heh, Corsair produkuje pamieci DDR400 na kosciach Samsunga DDR266... no tego sie nie spodziewalem Raptor - W warszawie mozna jeszcze dostac TCB3, przyjezdzaj, kupuj, dam namiary na firme. Samsungi z trojeczką sa jak widac najlepsze, 400mhz stabilnie na 2,8v Tych z 4 w zyciu bym nie kupil, fakt dzialaja na standartowym vmem i na najmocniejszych timingach na 400mhz i pewnie jeszcze sie podkreca ale 50-60zeta wiecej za ~30mhz wiecej :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 A widział ktoś może test nanya ddr2700 w kości 256 mb ale dwu -stronnych??? Ich oznaczenie: nt5ds32m8at a kości to 6ns Bo szukam i szukam i nic nie mogę znaleźć... Ja mam takie.Do spolki z jednostronnymi chodza sobie tak jak w podpisie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 A widział ktoś może test nanya ddr2700 w kości 256 mb ale dwu -stronnych??? Ich oznaczenie: nt5ds32m8at a kości to 6ns Bo szukam i szukam i nic nie mogę znaleźć... Ja mam takie.Do spolki z jednostronnymi chodza sobie tak jak w podpisie.A mógłbyśspecjalnei dla mnie wyjąć te jednostronne i sprawdzić na ile max pójdą dwu-stronne (napięcie dawaj na 2,7V)? Byłbym bardzo wdzięczny... :D No i oczywiście przy teście podawaj napięcie i timingi pamięci... I zjedź z mnożnikiem w procku najniżej jak się da by napewno to nie on był winny za niestabilną pracę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Ja niestety będę miał te Samsungi dopiero we wtorek, bo okazało się, że w sklepie sprzedali mi PC266 a nie 333MHz, ale wymienią bez bólu więc OK. Tak przy okazji, te 266 co teraz mam idą na 333MHz CAS2 bez zwiększania napięcia - Samsung Rulez very much (szkoda, że nagrywarkę Samsunga mam taką lipną). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 varrol a mozna wiedziec gdzie i za ile zakupiles i jak ladnie sie krecily? :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Mam takie samo pytanie jak gaz... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Tych samsungów juz raczej nie dostaniesz były to układy 3 (M368L3223CTL-CB3) generacji teraz weszły 4 lepsze ale tylko teoretycznie, lepiej kupic cos na winbondach 6ns Te 4 generacji to może M368L3223DTM-CB3 :?: - bo taką kostkę mam u siebie. Mam ponadto inną kostkę 256MB o oznaczeniu M368L3313DTL-CB3, dla odmiany jest 2-stronna (2 banki - czyżby 5 generacja :?: ) i pierdzielona gryzie się z tą 1-stronną. Samodzielnie chodzi dobrze, mam nadzieję, że uda się jeszcze ściągnąć te 1-stronne, przynajmniej Action jeszcze je ma jeszcze w swoim cenniku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aiki Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Tych samsungów juz raczej nie dostaniesz były to układy 3 (M368L3223CTL-CB3) generacji teraz weszły 4 lepsze ale tylko teoretycznie, lepiej kupic cos na winbondach 6ns Te 4 generacji to może M368L3223DTM-CB3 :?: - bo taką kostkę mam u siebie. Mam ponadto inną kostkę 256MB o oznaczeniu M368L3313DTL-CB3, dla odmiany jest 2-stronna (2 banki - czyżby 5 generacja :?: ) i pierdzielona gryzie się z tą 1-stronną. Samodzielnie chodzi dobrze, mam nadzieję, że uda się jeszcze ściągnąć te 1-stronne, przynajmniej Action jeszcze je ma jeszcze w swoim cenniku. Literka D w końcówce pierwszego człony oznacza 4 generacje a C 3 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Nie musze bo jestem juz po testach.Obie pamiatki chodza identycznie.175 na 8-1-1R 4-1-1W 2.5-3-2CL 1CMD na 2.7V.Na standard napieciu chodza "jedynie" na 166 ale za to wszystko max ile sie da na plycie jak w podpisie czyli dosc ostrej.Samsungi z koncowka 3 na kosciach byly niestety 100pln drozsze i nie mialem kasy wiec wybralem najlepszy stosunek mozliwosci do ceny.Oczywiscie na tych ustawieniach ma nie byc nawet jednego bledu w goldmemory.Wydajnosc w goldzie 974mb/s,w Sandrze`03-2647/2458 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Nie musze bo jestem juz po testach.Obie pamiatki chodza identycznie.175 na 8-1-1R 4-1-1W 2.5-3-2CL 1CMD na 2.7V.Na standard napieciu chodza "jedynie" na 166 ale za to wszystko max ile sie da na plycie jak w podpisie czyli dosc ostrej.Samsungi z koncowka 3 na kosciach byly niestety 100pln drozsze i nie mialem kasy wiec wybralem najlepszy stosunek mozliwosci do ceny.Oczywiscie na tych ustawieniach ma nie byc nawet jednego bledu w goldmemory.Wydajnosc w goldzie 974mb/s,w Sandrze`03-2647/2458A przy najsłabszych ustawieniach i na 2,8 V testowałeś??? PO prostu chce wiedzieć ile na maksa by poszły... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grolshek Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Nie musze bo jestem juz po testach.Obie pamiatki chodza identycznie.175 na 8-1-1R 4-1-1W 2.5-3-2CL 1CMD na 2.7V.Na standard napieciu chodza "jedynie" na 166 ale za to wszystko max ile sie da na plycie jak w podpisie czyli dosc ostrej.Samsungi z koncowka 3 na kosciach byly niestety 100pln drozsze i nie mialem kasy wiec wybralem najlepszy stosunek mozliwosci do ceny.Oczywiscie na tych ustawieniach ma nie byc nawet jednego bledu w goldmemory.Wydajnosc w goldzie 974mb/s,w Sandrze`03-2647/2458A przy najsłabszych ustawieniach i na 2,8 V testowałeś??? PO prostu chce wiedzieć ile na maksa by poszły... Tyle samo.Nie kreci sie dalej pomimo ustawienia minimum.Za to na 175 mozna obnizyc napiecie i ustawic ostrzej pamiec.Jutro sprobuje na 2,6V dac pamiatki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konraf102 Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 heh ja to ma farta kupiłem zwykłe noname ddr 333 512 mb i poszły bez problemu na 376 mhz , cas 2 płyta to zwykły ecs k7vta3 proc athlon 1700+@2000+ niestety na wyżej niechce wstac :( Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
natch Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 Yow! Pytałem o DDRy na Samsungach w warszawskich sklepach, i jest ich jakby mało... Natomiast znalazłem ciekawą ofertę RAMu na stronie www (cryptoreklama? - adres na życzenie)- mają nawet SIMMy 16 i 32 :D I UWAGA: dają oznaczenia kości pamięci użytych w modułach :D :D :D np: M368L3223-CB3 pazdravliayeth, NatcH the unsolved RiddlE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 tylko brac i testowac czy pojda wiecej :D ale kaski troche kosztuja poczekam az ceny pojdsa w dol (kiedys musza) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 hmm mam takie same szajsungi i mi tak słabo z fsb idzie myslałem ze to przez nie teraz juz wiem ze to wina ECS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 ps . takie lamerskie pytanko jak zwiekszyc napiecie pamieci ..razem z fsb idzie w góre czy jak ??? i czy na mojej płycie da sie to zrobic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 9 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2002 Zwiększasz napięcie w biosie ale czy w ecsie się da tego nie wiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...