ashgan Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Wiec tak mam NEC E700 baniaczek.I zastanawiam sie nad kupnem Nec-a 791SB z nowj lini za 1050zeta.Mam pytanko czy plaski ekran bardzo wplywa na wygode pracy? Zauwazylem iz jest lepsza ostrosc tekstu na flacie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thadeus Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Jasne ze tak trinitony i pochodne maja bardzo duzy kontrast ja mam ustawiony w polowie zakresu a kontsrast i jasnosc mam na posiomie jaki mialem w baniakowatym monitoze na full ustawionym , no i oczywiscie palmka mniejasza, obraz jasniejszy bo maska nie zajmuje az tyke miejasca na kineskopie -> mnieszy "cien maski" na obrazie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 Mówiąc krótko komfort fracy na flacie nie do porównania z normalnym kineskopem 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek Opublikowano 6 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2002 qrde naprawde tak duża różnica jest? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Homer Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Duża, duża... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 A zwykly TV bys wolal wypukly czy plaski :) Roznica jest kolosalna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgadzam sie ze plaski ekran jest lepszy niz wypukly ale nie zgadzam sie z tym ze jest OGROMNA roznica. Wszystko zalezy od kineskopu. Jak kupisz sobie tani monitor LG ktory jest plaski i powiedzmy SONY ktory nie jest to ja nie mysle abys zobaczyl wielka roznice. Z tego co rozumiem to glownym powodem dla plaskiego ekranu jest to ze sie swiatlo lepiej od niego odbija i nie ma cieni na ekranie etp szczegolnie jak jest jasno. Dla mnie osobiscie to sie licza Hz przy rozdzielczosciach. Ktos kiedys napisal na forum ze minimum przy jakim sie powinno pracowac przed monitorem jest 100Hz. Takze jesli jedyna roznica pomiedzy dwoma monitorami jest to ze jeden jest plaski a drugi nie to bym raczej kasy nie wydawal. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Podobno płaszczaki mają gorszą ostrość obrazu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[S)zkieleto(R] Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Trzeba tylko uważać co sie kupuje.Mój brat kupił 1.5 roku temu jakiegoś Flatrona LG ( nie pamiętam modelu ale coś na 7xx).Po 1.5 roku obraz jest tak rozmazany w rogach że ciężko godzine odczytać w windozie.I słyszałem że w tych modelach to niemal nagminne.Dla wtajemniczonych dodam że regulacja focusem nic nie daje.Przez to zdażenie straciłem zaufanie do LG,za to mam zaufanie do Samsung Samtron.A o wyzszości płaskiego ekranu chyba przekonywać nie musze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Podstawa to nie kupować LG. Ja polecam NEC 95F 19' za 1300zł. Pikne kolorki, dobra ostrość, mora troce występuje ale mi to nie przeszkadza. 1280/85hz, 1600/76hz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 polecam wejść na stronę www.monitor.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pps Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 I tak żaden najlepszy nawet płaszczak nie dorówna LCD. Mjodzio, mówię wam. Zakupiłem sobie trzy miechy temu 15" Belinea 101570 (+Radeon 8500). Obraz jak żyleta, zero odblasków (no chyba że zacznę lampką świecić na ekran zza głowy ;)). Trzeba tylko uważać, żeby miał jak najkrótszy czas reakcji plamki - 20ms w zupełności wystarcza i nie ma żadnego smużenia np. w takim Quake'u. Problemem jest w zasadzie tylko cena, ale inwestycja jest tego warta - oczka są tylko jedne, a prądu toto żre tyle co nic ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 LCD LG 15' - 1499zł. LCD LG nie są najgorsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TDK Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 A jak zwykle polece coś z trinitronów :). Sony g-220 albo ctx pr711FL (na kineskopie sony g-220 :P) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilK Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Hawk na jakich kościach masz swoje Kingstony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Nie wiem jaq wy ale ja NIE LUBIE płaskich CRT!!! Oczy mnie od nich bola i we łbie się kręci. Co innego to LCD... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Moze dlatego że masz odświeżanie na 60hz mi się nie kręci we łbie dopiero przy 85hz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Mam 85Hz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Nie wiem jaq wy ale ja NIE LUBIE płaskich CRT!!! Oczy mnie od nich bola i we łbie się kręci. Co innego to LCD... Może kiepski monitor lub ustawiłeś oczojebny kontrast i jasność. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Moze dlatego że masz odświeżanie na 60hz mi się nie kręci we łbie dopiero przy 85hz.hehheeh brawo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Podstawa to nie kupować LG....ty a miałeś jakiegoś LG wogóle ?? Uważam że FLATRONY są niezłymi monitorkami sam mam i moge powiedziec ze jest to dobry monitor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oort Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Podstawa to nie kupować LG. Ja polecam NEC 95F 19' za 1300zł. Pikne kolorki, dobra ostrość, mora troce występuje ale mi to nie przeszkadza. 1280/85hz, 1600/76hz. mam ten monitorek, ale ja pracuje w 1024/100Hz :) W sumie nie jest najgorszy, ale jakosc obrazu jest jednak troche gorsza niz w moim starym NECu E500, chodzi mi o ostrosc obrazu, szczegolnie w rogach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Podstawa to nie kupować LG....ty a miałeś jakiegoś LG wogóle ?? Uważam że FLATRONY są niezłymi monitorkami sam mam i moge powiedziec ze jest to dobry monitorA ja miałem 3x LG Flatrona 795FT krótka charakterystyka 3x shit! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Podstawa to nie kupować LG....ty a miałeś jakiegoś LG wogóle ?? Uważam że FLATRONY są niezłymi monitorkami sam mam i moge powiedziec ze jest to dobry monitorA ja miałem 3x LG Flatrona 795FT krótka charakterystyka 3x shit! No cóz to jest twoje zdanie ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nygas Opublikowano 7 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2002 Ja gdy sie przesiadalem z baniakowego GoldStara (dzisiejszy LG) 15'' na ten moniek ktory mam w info to byla naprawde DUZA roznica. Nie dosc ze wielkosc monka robila swoje to jeszcze jakosc obrazu tez zachwycala. Napoczatku tez ma sie wrazenie (przynajmniej ja takie mialem), ze obraz na plaskich monkach jest nieco wklesly ale po kilku dniach to minelo. Ale oczywiscie nie wszystkie plaskie monki sa lepsze od baniek. A co do LG no to wlasnie mi mija jakies 1.5 roku z tym monkiem i narazie bez awarii. Mam nadzieje, jak najdluzej tak bedzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Argi Opublikowano 8 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2002 No pewnie. Jak zmieniasz 10 letniego baniaka na nowy płaski, to nawet totalny shit wydaje Ci się jak bajka. Ale różnica nie jest taka znowu ogromna. Jeżeli weźmiesz przyzwoitego baniaczka i płaski monitor tej samej, powtarzam, tej samej klasy, to szału wielkiego nmie ma. A i jak to zwykle bywa, bardzo dużo zależy od konkretnego egzemlarza. Ja osobiście mam 2-letniego CTX 19", "baniaczka". I jak zobaczyłem u kumpla nowiutkiego płaskiego Samsunga, to nie chcę go zmieniać. To ma być płaski monitor? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 8 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2002 W sumie lepiej kupic LCD za 1600zł 15" niz CRT 17" za 1100zł - oczki zdrowsze komfort pracy lepszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thadeus Opublikowano 8 Listopada 2002 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2002 Jak kupisz sobie tani monitor LG ktory jest plaski i powiedzmy SONY Trzeba tylko uważać co sie kupuje.Mój brat kupił 1.5 roku temu jakiegoś Flatrona LG Podstawa to nie kupować LG. A ja miałem 3x LG Flatrona 795FT krótka charakterystyka 3x shit! Ja osobiście mam 2-letniego CTX 19", "baniaczka". I jak zobaczyłem u kumpla nowiutkiego płaskiego Samsunga, to nie chcę go zmieniać. To ma być płaski monitor? Konkludujac dodam ze lookam w monicik Eizo na Trinitronie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...