Skocz do zawartości
lagoc

Normy Ue

Rekomendowane odpowiedzi

A wiec mam pytanie... <_< Ostatnio przeczytalem ze aby sprzedawac sprzet komputerowy musi on posiadac certyfikat CE. Czy obudowy komputerowe tez wymagaja tego certyfikatu?? Mam ich "kilka" do sprzedania a certyfikat kosztuje (jego brak tez)... :mur: Jak mozecie to podajcie opis rozwiazania problemu, ew adresy www z Gory dzienx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lagoc napisał(a):

A wiec mam pytanie... <_<  Ostatnio przeczytalem ze aby sprzedawac sprzet komputerowy musi on posiadac certyfikat CE. Czy obudowy komputerowe tez wymagaja tego certyfikatu?? Mam ich "kilka" do sprzedania a certyfikat kosztuje (jego brak tez)... :mur:  Jak mozecie to podajcie opis rozwiazania problemu, ew adresy www  z Gory dzienx

1453260[/snapback]

jakie masz te obudowy i po ile bo ja mam strasznie mala jak na atx moze bym kupil bez CE :) to jest jedno z rozwiazan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cały praktycznie sprzęt komputerowy (chodzi o części) spełnia normy CE bo taki jest wymóg stawiany producentom. To co czytałeś dotyczyło sprzedawania zestawów komputerowych, które dodatkowo miały przechodzić badania zgodności z tymi normami. Jak sprzedajesz cześci to prawie napewno mają one już takie badania i certyfikat CE.

I tak OT: wymagania tych norm od zestawów to głupota do kwadratu jeśli się tyczy zwykłego użytkownika. Takie wymagania powinny dotyczyć sprzętu np. w szpitalach i innych instytucjach gdzie nie można sobie pozwolić na żadne ryzyko.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi