lagoc Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2005 A wiec mam pytanie... <_< Ostatnio przeczytalem ze aby sprzedawac sprzet komputerowy musi on posiadac certyfikat CE. Czy obudowy komputerowe tez wymagaja tego certyfikatu?? Mam ich "kilka" do sprzedania a certyfikat kosztuje (jego brak tez)... :mur: Jak mozecie to podajcie opis rozwiazania problemu, ew adresy www z Gory dzienx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jani Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 lagoc napisał(a): A wiec mam pytanie... <_< Ostatnio przeczytalem ze aby sprzedawac sprzet komputerowy musi on posiadac certyfikat CE. Czy obudowy komputerowe tez wymagaja tego certyfikatu?? Mam ich "kilka" do sprzedania a certyfikat kosztuje (jego brak tez)... :mur: Jak mozecie to podajcie opis rozwiazania problemu, ew adresy www z Gory dzienx 1453260[/snapback] jakie masz te obudowy i po ile bo ja mam strasznie mala jak na atx moze bym kupil bez CE :) to jest jedno z rozwiazan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 20 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2005 Cały praktycznie sprzęt komputerowy (chodzi o części) spełnia normy CE bo taki jest wymóg stawiany producentom. To co czytałeś dotyczyło sprzedawania zestawów komputerowych, które dodatkowo miały przechodzić badania zgodności z tymi normami. Jak sprzedajesz cześci to prawie napewno mają one już takie badania i certyfikat CE. I tak OT: wymagania tych norm od zestawów to głupota do kwadratu jeśli się tyczy zwykłego użytkownika. Takie wymagania powinny dotyczyć sprzętu np. w szpitalach i innych instytucjach gdzie nie można sobie pozwolić na żadne ryzyko. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZnAl Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 zerkinj Tu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 21 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2005 taaa.. w tej - za przeprszeniem - unii nawet rozporek w spodniach musi miec certyfikat :) glosowali za... to teraz maja ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...